reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Sylwia, ale slodziaki. moj piesek uwielbia dzieci, ale i tak sie obawiam jak zareaguje na dziecko, ktore bedzie domownikiem. juz mu zapowiedzialam, ze jeden falszywy ruch i straci klejnoty!

Witam wszystkie ciężarówki. Dzisiaj się obudziłam z bólem oka. Chyba jakieś dziadostwo chce mi się zrobić :baffled:
Ogólnie jestem trochę poddenerwowana bo dzisiaj wizyta u lekarza. Mam nadzieję że wszystko jest ok ale i tak mam stresa. Trzymajcie kciuki za moje maleństwo.

Dawidowe tylko pozazdrościć :-D U nas wczoraj było cieplutko ale do twoich warunków pogodowych to jeszcze daaaaaaaaaleko :-D

czesc dziewuszki u nas dzisiaj wspaniały dzien godzine temu zostałam poraz kolejny ciocia chlopak 4200 sie urodził lece po prezent dla niego zaraz jak moje dziecie sie obudzi :-Da tak pozatym sietnie sie juz czuje cisnienia brak jak narzie teraz wiec jestem szczesliwa i coraz blizej do wyjazdu

Witam w ten słoneczny dzień. Ja jutro mam USG prenatalne czy genetyczne czy jak je tam zwał i mam takiego stresa że szkoda słów. Oczywiście znalazłam juz sobie forum gdzie piszą dziewczyny które mają złe wymiary i czytałam je do 3.00 w nocy. Ja to sobie chyba problemów sama szukam...

A poza tym rano idę robić badania i jest ich naprawdę sporo-VDRL,morfologia 18 parametrów, mocz-analiza ogólna,glukoza na czczo,grupa krwi,odczyn coombsa,hbs antygen, toxoplazmoza igg,igm,różyczka igg,anty-hiv przeciwciała, anty-hiv/hiv2-przeciwciała,różyczka igm, cmv igg,cmv igm. Niektóre to nawet nie wiem co to. I kolejny stres czy wszystkie wyjdą dobrze.Eh..

mi też zaczęły się straszne koszmary:/ tylko gorszą tragedią jest dla mnie ból w części lędźwiowej kręgosłupa i bioder, nie mogę zupełnie spać, mam straszne bóle. To dopiero początek boje się co będzie potem, jeszcze będę musiała na 3 pietro wychodzić! Jestem pełna obaw!

Dokładnie, mnie bolą okropnie krzyże a jeszcze bardziej jak siedzę lub nie daj Bóg się położe, jak chodzę to pół biedy. Tak mi promieniuje aż po pupę i to bardziej z prawej strony.
Ale w tamtej ciąży też tak miałam i się nie zwiększał razem z brzuchem. To chyba wynik macicy uciskającej na nerw kulszowy ale że już?!

gratuluje wszystkim mamom pozytywnych wynikow wizyt.
U mnie objawow ciazowych brak, brzucha brak, zaczynam sie zastanawiac czy ja rzeczywiscie w ciazy jestem?:) Mam nadzieje, ze podobnie jak u was wszystko bedzie ok. Za tydzien mam usg. Juz wariuje.
Odebralam za to reszte wynikow . Toxo mam oba ujemne. A taka kociara ze mnie:)

We Wroclawiu tez sloneczko . Ale jutro ma padac:( Powinnam wlasnie pakowac sie do Milano:(
ah , zycie

kasiaa, malutka80- powodzenia na badaniach!

reklama
witam z rana wyspana. Własnie tez sie zastanawiam nad 15 cm bo tak mam napisane na zdjeciu. Tu wgole inne jest podejscie do ciazy. Gabinet takie ze nie jeden prywatny lekarz w polsce chciaby taki miec. Strasznie mily lekarz i naszczesci mowił biegle po angielsku. Dostałam zdjecie a mezowi do nastepnego jeszcze dnia nie schodził głupawy usmiech.
Od dzis mam wreszcie internet w domu i sie nie nudze jak siedze sama. Jst tak goraco ze specjalnie nie wychodze z domu w dzien jedynie do supermarketu do którego mam 5 lub 7 minut spacerem. Na plazy samej smutno i chodze jedynie jak maz ma wolny dZien. Ale moze wkoncu nakłonie sie i pojade sama. Woda jak na przełom marca/kwitnia cieplutka i spokojnie sie pokapalam. Troche mi brakuje polskiego jedzenia. Nawet moja ukochana feta jest bardziej słona i przez to jako mi nie smakuje. Gdzie te wedlinki paróweczki. Przez to nie jem prawie miesa chyba ze na obiad. Ogolnie wstaje koło 14 za to wychodze z domu po 20 i wracam 2-4 w nocy bo tu ludzie tak zyja. W efkcie jem dopiero koło 13-15 a potem koło 23. Napycham sie tylko zelkami i wyczaiłam niezłe bagietki. W sumie to schudłam szczegolnie w ramionach i na buzi. Za to brzuch mi rosnie bardzo duzy ze obawiam sie ze urodze guliwera ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry