reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej!!
Jestem po usg!!! Wszystko dobrze!! Widziałam malutkie rączki i nóżki. Dzidziuś ma 7 cm dł, 127 gram. Serduszko bije, wszycho ok. Jest bardzo ruchliwy, machał do nas rączką, kopał. To dlatego pewnie już czuję jego ruchy zawsze rano. Tak się cieszę, że dobrze jest bo szliśmy z mężem i byłam totalnie zestresowana. Cały dzień byłam przybita. I jeszcze do południa bolało mnie w prawym podbrzuszu - jakby wyrostek i bałam się czy to coś nie z dzidziusiem. A teraz jestem taka spokojna i uradowana.

reklama
Ano właśnie mnie na USG lekarz powiedział że dziecko jest duże i waży 125g a w suwaczku że ok 9,5g jak możliwa jest taka rozbierzność?!
Powiem Wam że dzisiaj jestem trochę przybita ponieważ już drugą noc śnią mi się zeby, wczoraj że wszystkie miałam zepsute a dzisiaj że wypadł mi dolny kieł. Martwią mnie te sny bo one nie wróżą niczego dobrego i mimo że nie jestem przesądna to ten sen wasze mi się sprawdza.
Boję się że może to coś z ciążą...

Lolisza ciesze sie ze napisalas o tym tescie PAPPA, wiec mam 3 rozne zrodla iz wlasnie suplementacja progesteronu w ciazy moze dodatnio falszowac wynik tego testu.
Dzis dzwonilam do Diagnozy na Olszanskiej w Krakowie tam wykonuja to badanie rozmawialam z pania, ktora te badania wykonuje i powiedziala mi cytuje" zazywanie luteiny , duphastonu moze ale nie musi dodatnio zafalszowac wynik wiec po moich malych poszukiwaniach informacji na ten temat podjelam decyzje ze nie bede robila tego testu.

onesmile ja juz bylam bo 2 razy poronilam i moja lekarka poprosila polozna aby mnie przyjela wczesniej i faktycznie bylam juz u niej bedac w 6 lub 7 tyg ciazy. Zrobila mi badania i nastepna wizyte z nia mam 5 maja wiec dokladnie prawie po 2 miesiacach od pierwszej wizyty.
Poniewaz plamilam bylam w poradni wczesnej ciazy miala 2 razy robione USG. Treaz czekam na to USG genetyczne w angli nazywane dating scan.
onesmile a moge zapytac kto ci ten duphaston przepisal?????? W Angli ten lek zostal wycofany w 2008 roku. Z moich doswiadczen lekarz ginekolog (w szpitalu rozmawialam z nim wlasnie z powodu mojego zazywania progesteronu) powiedzial mi ze tu w Anglii nie wierza w jego skutecznosc i nie jest stosowany jako profilaktyka po ciazach poronionych lub ciazach zagrozonych. Kazal mi odstawic ale ja nadal go biore bo konsultowalam to z moim gin w PL. echhhhhhh zycie ciezarnej to niekonczacy sie niepokuj.........

A i moja zupa cebulowa:)))

Ja gotuje wywar na kostce rosolowej dodaje 2 - 3 cebula drobno posiekane i gotuje. Dodaje do niej serek topiony 2 kostki mozna wiecej. Aby nie czuc cebulki mozna zmiksowac celule. Zeby byla bardziej gesta mozna zagescic maka i smietana.
Do zupy cebulowej podaje grzaneczki ( kroje chleb tostowy w kradraciki i susze w goracym piekarniku) i posypuje natka piertuszki.

Ja dzis zaliczylam KFC nie moglam sie powstrzymac i po nim zaczelo mi byc znow niedobrze. Ciesze sie bo wole miec te dolegliwosci ....i dalej mnie ciagnie w tych pachwinach lub jakby oi bokach macicy. Jeszcze 18 dni i USG i mam nadzieje ze uslysze ze wszystko jest ok i wkrocze w drugi trymest martwiac sie mniej o dzidziusia.

Pozdrawiam i dzieki dziewczyny tak sie ciesze ze tu jestescie i ze radzicie i wspieracie wielki buziol !!!!

tak już poruszałyśmy ten temat, to tylko inna nazwa. Bardziej hmm "poważna" i często więcej płatna ;]

Kaśka_28 cieszę się, że wszystko ok.

natolin daj znać po wizycie.

Gdzie się podziały kasis, ulisia?? mam nadzieję, że się dobrze czujecie, tylko pogoda taka ładna, że pewnie spacerki Wam w głowach, a nie siedzenie przed komputerem :)
Hej hej
Jestem ,ale jak pracowałam 6 dni pod rząd przy kompie to obrzydził mi się komputer, i jak miałam wolne nawet nie włączyłam za to wzięłam się za czytanie książek hehe
U mnie jak na razie oki:) tylko mnie muli z rana albo do południa lub jak zjem więcej wtedy muszę się położyć, z porządkami pomógł mężuś za co jestem mu wdzięczna chociaz itak mamy łatwiej bo mieszkamy z rodzicami ale od maja to sie zmienia:)idziemy na wynajem , może ktoś pomyśli,że to kiepski pomysł właśnie teraz ale co tam w końcu trzeba odciąć pępowinę heheh Będę miała trochę problem z moją psinką ze spacerkami później bo jest olbrzymia:)ale mam nadzieje,że damy rade finansowo i z obowiązkami:)Sciskam wszystkie mamusie:)

Ja bym chciała, żeby już było lato i nie było zimno, rano jak do pracy jadę zimno, w pracy zimno, cały czas zimno.............brrrrrrrrrrrrrr

Dzisiaj znowu nerwica mnie wzięła o 14.55 zadzwonił Dyrektor, że jakieś śmieszne dane chce, a pracuję do 15 i dojeżdżam z kimś i jestem uzależniona od czasu, a on takie pierdoły chce. Myślałam, że mnie trafi................................

Ja już po prostu nie nadążam, nie dość, że człowiek w biurze 8 godzin przy kompie pracuje to jeszcze tak wnerwiają.
Wrrrrrrrrrrrrr........

Dobrze, że odstresowałam się czytając zaległości na forum i mi się humor poprawił:):):-):-):-)

Buziole dla wszystkich i miłego wieczorku

Gdzie się podziały kasis, ulisia?? mam nadzieję, że się dobrze czujecie, tylko pogoda taka ładna, że pewnie spacerki Wam w głowach, a nie siedzenie przed komputerem :)

Jestem, ale chyba znów przeziębiona :-(
Jutro jeszcze tylko do pracy i dopiero będę mogła się wyleżeć.
A dziś: rosół, *spam*, Coryzalia, wit C...

Pozdrawiam ale nie całuję bo pozarażam...

monimoni - usg miałam w poniedziałek, genetyczne, wszystko było OK :) na szczęście
ewelw - cieszę się bardzo i rozumiem, bo też się bałam panicznie!
karen - nie martw się na zapas - to tylko sen, będzie dobrze. sny w ciąży płatają figla ;)
smoniq - masz rację, że życie ciężarnej to pasmo niepokoju...
ulisia - zdrówka!!!
pozdrowienia dla wszystkich!

Muminka jesteś moim sobowtórem w cyber-przestrzeni :) zaczęłam czytać od początku wątek "październikowe mamy" i okazuje się że obie mamy tę samą datę urodzin, synów urodzonych w odstępie 2 misięcy, teraz obie jestesmy w drugiej ciąży, no i ja również(sądzę po nicku) mam hopla na punkcie Muminków. Ciekawe co jeszcze?! :)

reklama
czesc mamuski po 3 tygodniach bede miala jutro sporo do przeczytania poniewaz piszecie jak szalone. Jutro dopiero bede miala neta w domu. W egipcie goraco. U mnie oki dzidzi ma 15 cm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry