reklama

Październikowe Mamy 2010

A my niedawno wrocilismy z wizyty kontrolnej u lekarza.Synek wazy 7930g i ma 68cm i oczywiscie nie obylo sie bez wkurzenia na lekarza.Jak zwykle nic nam nie pomogl,dal tylko nazwe jakies nowej masci na te pachwinki i zobaczymy.:wściekła/y::-(
Pozniej wpadlismy jeszcze do urzedu w sprawie pieniazkow na synka(tu na kazde dziecko do ukonczenia 18roku zycia dostaje sie co miesiac pieniazki) wczesniej jakos nie bylo kiedy i oczywiscie tam tez w zaleznosci na kogo sie trafi kazdy mowi co innego.No ale wzielismy paiery teraz tylko wypelnic odeslac i z glowy:-):-)
Wczoraj w ramach mojego zlego samopoczucia pojechalismy na ryby i swieze powietrze troche mi pomoglo.W najblizszym czasie Tomek chce mnie wyslac na rower i/lub na zakupy w ramach odreagowania..ale nie wiem czy to cos mi pomoze:-(

reklama
Sheeney ja zamiast wycieczki rowerowej proponuje wspólny wieczór pełen ochów i achów :-D :rofl: uwierz, pomaga :-)

u nas pogoda śliczna, słonko świeci, jakby wczoraj śnieżycy nie było..pogoda zmienna jak prawdziwa kobieta :-)

Koniec pracy na dziś, Oliwka zasnęła więc i ja idę się położyć bo ledwo co siedzę....

Cass spoko stronka, zapisana w ulubionych :-)
Mamaagusi to powiedz wprost co Wam się przyda, bez sensu żeby kupowała kolejne nie potrzebne prezenty, ja mówię wprost jak się ktoś pyta co nam potrzebne, co Oliwce się przyda :-)
mówiłam i ja i mąż po milion razy. niestety ona ma swoją wizję.
emiliab grad???:szok:

a u mnie same "katastrofy"
a) wylalam na siebie wrząca herbatę w wyniku czego mam bąble na brzuchu :/
b) Alutek jakimś cudem dorwala się do leżącej metr od niej mojej NOWEJ gazety i przez 5 min. zdążyła ja zmasakrowac do tego stopnia, że zanim zacznę czytac będe się musiała najpierw w puzzle pobawić

bez odbioru.

witam się i ja- dawno mnie nie było ale jakoś czas ucieka między palcami.
MAKUC- u nas jak Gabi widzi gazetę albo książkę to się aż trzęsie:)
U mnie jakoś leci -starsza chodzi do przedszkola,ja z mała w domu9właśnie dziś byłam znowu po zwolnienie-od 10 kwietnia teoretycznie wróciłam do pracy, za zgodą dyrektora muszę kombinować ze zwolnieniami do końca roku szkolnego- nie lubię takich kombinacji!!!
Mam pytanie ile śpią wasze dzieciaczki w dzień -ile mają drzemek i jak długo śpią?
Bo moja mało śpi -3 drzemki po pół godziny.No chyba że jesteśmy na spacerze -to troszkę dłużej pośpi.
ratki dla dzisiejszych 7 i 8 :-)
Miłego popołudnia:-D

witam popoludniowo, u nas nocka tradycyjnie 5.30 pobudka - 120 mleka i spac do 9.15. jak po nai poszlam to przezylam szok... usrana doslownie po pachy przemoczona na wylot ( o 5.30 zmiienialam pieluche), kupa taka jakby bomba kibel pierdykla!!!!!!!! nie wiem skad nagle taki kupol??? musialam zdjac jej wszystko doslownie i przebierac i myc plecki do samej pachy!!! masakra!!!!!!!!! jakim cudem pytam???? puki co na ew.zabki mloda nie uskarza sie ale z drugiej strony czy to mozlwie zeby to moglobyc na zeby?? wczoraj jadla to co zwykle. czy to moze dlatego ze zmienilam jej wode ?? poprzednia Evian ja jakos zatwardzala a ta widze ze dziala spoko-nie skupkala sie wdoniscie tylko "pasztetowo":p

poza tym dzisiaj mama przyszla do mnie po 10h jakos wyciagnela mnie sila na spacer z dzieciem,co nigdy rano nie chodze.oblazlysmy dzielnice ze 3.5 nas nei bylo, mloda sie przespala podczas spaceru. po spacerze zrobilysmy sobie jajecznice na cebulce i boczusiu ze mniam:) no i mloda wciagnela w sumie chyba 250 por+ziemniak i jogurcik. pobawila sie troche i poszla spac okolo 15 i do teraz spi.ja ugotowalam teraz zalewaje wiec mezus bedzie hepi:)

JOLI co do drzemek to moja np jak wstanie kolo 9h to potem idzie spac 11-11.30 i spi do 13 okolo. potem na spacerze kolo 16.30-17h spi z 40 minut. a tak to idzie spac o 19.40 okolo i spi do 23h-maz ja budzi na wieczorna kaszke i spi do 5-5.30.

Dzisiaj poza tym dzwonilam do meza jak mial przerwe w pracy i robeczalam sie do telefonu ze juz wymiekam ze mam dosc wszystkiego, ciagle sama, jakby nie mama to wariatkowo musialoby mnie brac w objecia. do tego ta niepwnosc odnosnie pracy-nie chce wracac do tego starego gowna! wszystko mnie dobija i doluje.

GRATUSIE DLA WSZYSTKICH DZISIEJSZYCH 7 i 8.

aaaa!!!!!!!!wczoraj przypadkwoo weszlam na wrzesniowki 2010 i wiecie co?? tam niektore laski juz dzieci na nocniki sadzaja !!!! szoook!!!!!!!!!!!!

zapomnialam jeszcze pwoiedziec ze od dzisiaj moje dziecko zrobilo sie niezwykle gadatliwe!! podczas spaceru non stop "rozmawiala", slaby roznego rodzaju i to tak nawija jakby cos opowiadala:))) moze w koncu uslysze te magiczne slowa :mama i tata?? kapitalnie jej to wychodzi w kazdym razie to gadanie:)

Ostatnia edycja:
Przyszłam się z Wami przywitać, powiedzieć że wróciliśmy już do Krakowa (niestety). A mój nastrój jest beznadziejny, do tego mi smutno. Ostatnio tutaj dużo smutków tak więc nie będę marudzić więcej.
sariska- mam nadzieję,że przeżyliście ten smutny dzisiejszy dzień :*
dawidowe- jak tam pierwszy dzień w pracy?
Gratulacje dla Kani, strip i dawidowe!!

witam dopiero teraz, na bioderkach byłam i młody zdrów, a się na biegałam i tramwajem jechałam 30 min. A kolejki do ortopedy, ale mam spokój do roku, aż zacznie chodzić.

Dziulka- dobre, i że jej nie przeszkadzało, tak jej się dobrze spało, moja Olka też tak ze wszystkim spała i wszystko prałam, a młody to księciunio zaraz wrzask. A nie dziw się skąd jak tyle pochłania, mój to z trzy łyżeczki zje obiadu, ze 150 ml wypije, a śpi ci ładnie w dzień, mój tylko po nie całej godzinie.
Dziulka biedna nie wiem co masz za robotę, ale ja na obczyźnie pracowałam w rybiarni i codziennie ryczałam.

Joli- mój ma podobnie, mało śpi i w nocy też nie śpi jednym ciągiem, wybudza się co 3 godz, a zasypia o 8 wieczorem i wstaje tak przed 6 rano. W dzień też śpi tak do godz. maksymalnie, chyba że go na spacerze zmęczę to dłużej.

Emila- a a ja w ten grad jechałam z młodym do lekarza, ja to mam szczęście

Moje ryczy i mama spada Gratki Dla 7 i 8 tak na szybko

reklama
Mala mi marudz marudz to bedziemy sie pocieszac razem bo widze ze i Dziulka tez ma kiepski nastroj.i ten sam problem co i ja wiec jak chcesz sobie ulzyc to dawaj

P.S za tydzien i 3 dni tez zawitam do Krakowa!!! i tylko ta mysl mnie trzyma

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry