reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziulcia ślicznie Twoja Leane je, 250 na obiadek, super! choć przyznać musze że i u nas porcje coraz większe, Isia rozsmakowała sie w "dorosłym" jedzeniu :-D
a jak mała budzi Ci sie o 5.30 to po flaszce usypia od razu? bo ja powoli mam ochote małą zamknąć w szafie na noc..najpierw budziła sie o 7.00 to były piekne czasy! później nagle, z dnia na dziń zaczeła o 6.00 a teraz od tygodnia wstaje 5.30!!! i to z zegarkiem w ręku :szok: oczywiście niezmiernie mnie to cieszy :] na razie ją ignoruje, jak peryskop zrobi to udaje że śpie, najwcześniej pokazuje sie jej o 6.00 a butla i tak nie wcześniej niż 6.30 więc łaj, łaj ona tak wcześnie wstaje??? buuuuu.....

mała mi co tam smutasku? podziel sie

reklama
sheeney , alicja dopadło mnie tak zwane zmęczenie materiału. Przytłoczył mnie ten powrót do Krakowa. Znowu trzeba użerać się z teściami. Do tego z mężem średnio mi się układa ostatnio. Czuję się trochę samotna, tym bardziej tutaj, gdzie nie mam nikogo. Z moimi koleżankami ze studiów kontakt słaby, one mają inne życie a przecież moje życie to ostatnio tylko pieluchy, mleko, zabawy z dzieckiem. Dla nich to totalnie obcy temat. Nawet odechciało mi się studiowania.

mała mi tulam :*** misie na osłode ;-)

three_gummi_bears_in_someones_hand_935160.jpg

Bardzo bardzo Wam dziękuję za kciuki.
U lekarza byliśmy - werdykt: rotawirus. I uwaga!!! Pan doktor powiedział to, co wcześniej niezależnie powiedziała mi moja położna, że PRZY ZĘBACH NIE MA PROBLEMÓW BIEGUNKOWYCH I BRZUSZKOWYCH! Może być wiele innych, ale nie takie. I że bardzo dobrze ze podawałam jej Enterol, że to na biegunkę najlepszy bo najszybciej działający probiotyk, i tak trzymać. Z resztą ja sama juz widzę poprawę :-)

Mnie stomatolog wnerwiła na maxa. Wyczyściła mi kamień nazębny i zażyczyła sobie za to 60zł. Jak w szoku zapytałam czemu, przecież w tym roku nie miałam usuwanego, to powiedziała, że teraz tak jest. Ja nie ustępowałam, bo przecież ona sama jak byłam pod koniec ciąży z Jusią tłumaczyła mi, że zwykły pacjent raz w roku ma bezpłatne ściąganie kamienia, a kobiety ciężarne ze względu na ryzyko choroby ciążowego zapalenia przyzębia mają prawo dwa razy bezpłatnie usuwać. I wtedy bezpłatnie mi to zrobiła! Bez sensu... Jeszcze któraś z Was na forum pisała że kanałowe jest bezpłatne u ciężarnych! A ta, ze już nie... Mogła przynajmniej wyjaśnić co się zmieniło przez te parę miesięcy, a ona woda w usta!!!! I kazała płacić. 60zł plomba, 60zł kamień. Wrrr.... Czy ktoś mi powie jak jest naprawdę?

mala mi na pocieszenie powiem Ci(o ile moze to byc pocieszajace),ze ja mam to samo tzn zmeczenie materialu,czesto mi smutno i czuje sie Strasznie samotnie.co prawda problemu z tesciami nie mam,Z Tomkiem tez sie dogadujemy ale czuje jak uchodzi ze mnie zycie w tym kraju, boje sie ze juz nigdy nie bede taka jak kiedys...i kolezanek tez tu nie mam a te co w Polsce w wiekszosci juz o mnie zapomnialy...:-(no ale taka chyba kolej rzeczy.
Powiedz sobie,ze fajnie,ze chociaz troche pobylas u rodzicow i nie musialas ogladac tesciow;-)

@ się dopiero zaczęła a już marzę żeby się skończyła
Joli moja ma zwykle 3 drzemki, rano dosypia do nocki jakieś od 45 do 1,5 h, później koło 12 godzinkę i koło 16-17 godzinkę, zasypia koło 20.30 - 21.00 i śpi do 5-6 rano.
Makuc nie lubisz puzzli? moja też jak się dorwie gazety to drze ma maleńkie kawałeczki, książkę to raczej grzyzie a co do poparzenia to współczuje i potraktuj się pentanolem albo okładem żelowym.
Dziulka super, że Twoja już się tak rozgadała, moja od wczoraj tak nawija że szok, nie wiem co się jej stało heh :-)
Emiliab u Was grad a u nas zimnica taka że szok brrrrr
Kroma super że synek zdrów.
Sheeney waga piękna :-)
Mała_mi przytulam
Dobranocka dobrze, że Justysi już lepiej a co do stomatologa to sama nie wiem, chodzę prywatnie, bo tu u nas na kasę to trzeba czekać i czekać :-/ i tak chodzę do znajomej to mi liczy chyba taniej bo normalnie bierze za plombę 70 a ja płacę 50. Za to ostatnio za kanał zapłaciłam 100 :-/

Dziulcia ślicznie Twoja Leane je, 250 na obiadek, super! choć przyznać musze że i u nas porcje coraz większe, Isia rozsmakowała sie w "dorosłym" jedzeniu :-D
a jak mała budzi Ci sie o 5.30 to po flaszce usypia od razu? bo ja powoli mam ochote małą zamknąć w szafie na noc..najpierw budziła sie o 7.00 to były piekne czasy! później nagle, z dnia na dziń zaczeła o 6.00 a teraz od tygodnia wstaje 5.30!!! i to z zegarkiem w ręku :szok: oczywiście niezmiernie mnie to cieszy :] na razie ją ignoruje, jak peryskop zrobi to udaje że śpie, najwcześniej pokazuje sie jej o 6.00 a butla i tak nie wcześniej niż 6.30 więc łaj, łaj ona tak wcześnie wstaje??? buuuuu.....
ALICJA- po butli porannej po prostu zawsze zmiana pieluchy i do wyra. kiedys byly problemy bo panna nei chciala spac tzn wypluwala smoczek i piszczala na pol bloku zeby przyjsc i tak z 5 razy. a teraz jak wypluwa smoczek- nie moj porblem-ona juz potrafi sobie go wlozyc w buziaka wiec nawet jak i piszczy to to zlewam a po kilku minutach zapada cisza. w momencie jak klade do wyreczka to zapuszczam karuzelke i zadna sila mi nie kaze latac do niej co 5 min o smoczek-oduczylam ja tych zagran.
Dziulka- dobre, i że jej nie przeszkadzało, tak jej się dobrze spało, moja Olka też tak ze wszystkim spała i wszystko prałam, a młody to księciunio zaraz wrzask. A nie dziw się skąd jak tyle pochłania, mój to z trzy łyżeczki zje obiadu, ze 150 ml wypije, a śpi ci ładnie w dzień, mój tylko po nie całej godzinie.
Dziulka biedna nie wiem co masz za robotę, ale ja na obczyźnie pracowałam w rybiarni i codziennie ryczałam.
[/B]
ja pracuje w Lidlu jako szefowa kasjerow juz od 2006 i po prostu sie wypalilam zawodowo!!!! musze to zmienic bo wiem ze po prostu wroce i bede zdolowana bardziej niz wszystko.najbardziej wkurza mnia atmosfera. wszystkie kolezanki "super", patrza ci ladnei w oczy a dupe obrabiaja -nienawidze tego i juz neiraz robilam haje ze jak cos ktoras ma do ktorejs w tym do mnie to poprosze prosto w oczy a nie po dziecinnemu !!! normalnie glupie pipy!!!! albo jak neiraz impreze zesmy robily razem w sobote po zamknieciu to w poniedzialek juz na innnych sklepach wiedzieli jak to nasz sie pobawil.

MALA MI- ja tez wlasnei sie czuje samotna i zmeczona jakos, przytloczona.

dzis dostalam oferte pracy za 25 euro za godzine jako nauczyciel.... chemi!!! ja z chemia mialam tyle wspolnego co piernik z wiatrakiem. no to se ponauczalam:ppppppppppppp druga oferte zaproponowano mi jako nauczyciel fizyki i matmy- hahahahah bardzo smieszne, ja i scisle przedmioty:pppppppppp normalnie sie posikalam:)))

a co do nastroju ja mam dalej smutasa i czuje jakby wszystko we mnie krzyczalo "doooosssccc". wlasnei pije desperadoska

Witam wieczornie!
na początek tulam wszystkie smutasy!!!:****************
gratusie dla 7 i 8!!!!!!!!!!!!!!
personalnie chyba nie poodpisuję bo mocy jakos brak... ale:
makuc, co to za plaga z tymi poparzeniami?!?!?! działaj kobitko tym pentanolem!!!
rysia, fridom;-):-D
mała mi, i inne mamuśki - może to jakiś kryzys/skok rozwojowy mamuś teraz się dzieje??? bo ja też mam totalne zmęczenie materiału i najchętniej pożyczyłabym młodą jakiejś parze zastanawiającej sie nad potomstwem żeby wiedzieli czego się spodziewać:rofl2:
dzisiaj dzień w biegu: najpierw poszłam do lek po receptę, czekałam naście minut żeby sie dowiedzieć że najpierw musi zbadać (bo on jest też moim ginem, tzn prywatnie do niego chodzę jak nie chce mi się na nfz-owskie czekać), więc wyszłam bez recepty. potem zarejestrowałam sie do dermatologa na przyszłą środę. potem solarium i zaklepałam termin na regulację brwi (przyszły czwartek). następnie chwila u babci(tesciowej), dzidzi zostawiliśmy i skoczylismy do stonki na zakupy. krok nastepny: zostawiłam dwa nadbagaże (czyt. mąż i dziecko) na spacerku a ja do domu i ugotowałam obiad na dzis i jutro. pojechałam po zguby i ogarnęłam jeszcze chatkę. mąż na nockę, a dzieć do kąpania trafił. teraz już kima(albo udaje, bo to nigdy nie jest pewne), a ja mam chwile żeby usiaść. Powiem wam, że gdybym od nich nie odpoczęła te 2 godz niecałe to chyba bym sie poryczała że noc z młodą sam na sam mnie czeka... a tak to czuję że akumulatory troszkę podładowane - co nie znaczy, że nie modlę sie żeby młoda ich na próbę nie zamierzała wystawiać:dry:
wsiąkła nam nina i moriam - ciekawe co u nich???:confused:

reklama
Joli u nas podczas dnia max 2 drzemki. Obie po ok.40min , ale bywa tez mile zaskoczenie ,ze spi nawet 1,5h (tylko baaardzo rzadko)

makuc słonko no to się pieknie załatwiłas tą herbatą :-( . Przytulam ;-*

dziulka Leane chyba wychodzi z załozenia ,ze jak zrobic kupona to raz a porządnie ;-)

sheeney Ty tesknisz za Polska ,a ja najchetniej wyjechałabym z tego chorego kraju. Szkoda ,ze nie stac mnie na to zeby się spakowac , wyjechac i zyc sobie gdzies w jakims uroczym i ciepłym miejscu. No ale niestety tu jest Polska i tu się można garba dorobic :-(

mała_mi wiem ,ze jest Ci cięzko i smutno ,ale zobaczysz ,ze jeszcze czekają Cie piękne i bardzo radosne dni. Przesyłam pozytywne fluidki ;-)

dobranocka oj to ja nie wiedzialam ,ze Justysia jest chora. Buziaki dla niej . Dobrze wiedziec ,ze na biegunkę można czymś szybko się ratowac. Współczuję wydatków u stomatologa , też bym się wkurzyla.

Ida faktycznie miałaś zabiegany dzien ;-)

A tak w ogóle to makuc,sheeney,dziulka,kroma piękne avatarki :-)

A ja popołudniu wyskoczylam z rodzinką do centrum handlowego , bo malz spodnie chcial i byłam swiadkiem jak chlopczyk (ok.3latka) przewrócil się na schodach ruchomych i rozwalił sobie glowę. Widok potworny . Malutki płakał przeraźliwie, matka starała się jakos to wszystko ogarnąć … a ochroniarz stał daleko i patrzyl. No co za baran. Ja zaraz podlecialam do niej i spytalam czy mogę jej jakos pomóc czy może zadzwonic po pogotowie (bo maly już caly zalany krwią był). Ale nie chciala. Strasznie przykry widok , az mi się odechcialo zakupów. Małz jednak strasznie chcial poprawic mi humor i kupil bluzeczkę.
Mimo to i tak ciągle myslę o tym chłopczyku.

Spadam na YCD.

Dobranoc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry