reklama

Październikowe Mamy 2010

MONI: WOW:) gratulejszyn! i zdrówka życzę!
MORIAM: proste, że pamiętamy. Oby wszystko udało się idealnie zorganizować. Czekamy na relacje ze ślubu i wracaj do nas szybko

Poza tym jakis wysyp nowych mamy przy niedzieli się zrobił :-p oczywiście zapraszamy do pisania i opowiedzenia kilku słów o sobie :rofl2::laugh2::rofl2::cool2:

Ja co by nie było w niedzielę zbyt nudno i za leniwie zaczynam od 9.00 3hnne lekcje. D. wygrzewa się a Alutką w łóżku a ja pracuję...
Tak wogóle to gdzie HAPPY? czyżby naszemu rannemu ptaszkowi udalo się dzisiaj pospać dlużej?

reklama
A mnie ktoś jeszcze pamięta? ;-)
Nie pisałam przez prawie tydzień!!! szok... w domu istny kocioł, Majka była chora tzn nic jej nie było oprócz kaszlu, noce mieliśmy nieprzesane bo tak się dusiła. W środę prawie jechaliśmy na pogotowie bo zaczęła kaszleć aż zrobiła się czerwona, pootwierałam okna, małą przez kolano i oklepywanki, w końcu zwymiotowała od kaszlu i już było lepiej. Myśleliśmy że to alergia bo żadnych innych objawów, więc w czwartek robiliśmy badania krwi i wyszło że jednak infekcja wirusowa, na szczęście już wyleczyliśmy...
Wczoraj cały dzień spędziliśmy na zakładowym dniu dziecka i było super, wrzucę fotki jak się ogarnę. Zuzka wybawiła się za wszystkie czasy. Kurcze niby było chłodno, słonko wychodziło i sie chowało, temp. ok 17 stopni. Nie smarowliśmy się kremami a teraz wszyscy wyglądamy jak buraki :-) łącznie z Majką mimo że starałam się chronić ją od słońca.

Co jeszcze... żegnamy się ze żłobkiem, tzn. szukamy niani, kolejna infekcja sprawiła że zdecydowaliśmy się spróbować z innym rozwiązaniem. I powiem Wam że tragedia jakaś z tymi nianiami, gdzie nie zadzwonię to doświadczenia prawie wcale a wymagania cenowe takie że łooo. Dzisiaj mamy umówioną pierwszą kandydatkę na 17.

Co do pracy-jednak przechodzę do innego działu i to od 1 czerwca. Byłam na rozmowie, było bardzo sympatycznie. Po długich rozmowach z małżem i przemyśeniach stwierdziłam że lepiej szukać pracy mając pracę niż być bez kasy i bez pracy. Poza tym może nie będzie tak źle bo szefowa powiedziała że postara się o jakąś małą podwyżkę jak się uda a jak nie to przejdę na tej samej pensji :-)

To tyle na teraz.

A suwaczkowe gratulacje dla maluchów z całego tygodnia i z dzisiaj.
Nie wiem co u was bo nie dałam rady nadrobić

Tęskniłam straszliwie :-*

monimoni gratulacje, super! :-)

moriam witaj :-) super że u Was wszystko dobrze, mam nadzieje że jak już będziesz po zaobrączkowaniu :-D to zagocisz u nas na stałe :-p

Już 9.00 a Happy jeszcze nie ma? łe ar ju Hapuś?

kasis Isia przesyła buziaki dla Błażejka :***

cass super że znów jesteś :-) mam nadzieje że uda sie Wam znaleźć fajną nianię dla Majuni :tak:
.......................

wyszperane z rana, na miły początek dnia :-)

74715-utyam.jpg

CASS: szkoda, że jednak ze żłobkiem nic Wam nie wyszło... ale w sumie racja: skoro ciągle jakies nowe infekcje stamtąd przynosi to nie ma sensu, żeby tam ją prowadzić. Co do niani to mam nadzieję, że szybko uda Ci się znaleźć jakąś odpowiedzialną, z kwalifikacjami, cenowo odpowiednią i co najważniejsze taką, która Majka polubi od pierwszego spotkania:) poza tym czekam na zdjęcia z "imprezki"! :rofl2:
ALICJA: ale obrazek:) padłam. aż sobie go na komputerze zapisałam :laugh2:

a mi się uczeń już 10 min. na lekcje spóźnia. Zaraz trzeba będzie go pogonić :sorry:

[edit]

jakoś dawno SARISKI i DORIS nie było :( o NATOLINCE i jej coraz mniejszemu udzielaniu się na BB już nie wspomnę...

Ostatnia edycja:
Heja, dołączam do tego nie licznego grona w niedzielny poranek :-) malutko nas oj malutko ostatnio :-(
ale witam nowe mamy, napiszcie coś o sobie i waszych październikowych dzieciaczkach :tak:

moriam,
jak nie jak tak ;-) tutaj ciągle ktoś dopytuje o ciebie i umieramy z ciekawości jak przygotowania ślubne :-D oczywiście kciuki zaciśnięte żeby wszystko udało się jak najlepiej i żeby pogoda dopisała :-) no i czekamy na relacje po :cool2:

monimoni, no to brawa dla Leni :-) a dla ciebie fluidki zdrówka ;-)

makuc, ci twoi uczniowie jacyś niezdyscyplinowani :no: chyba musisz jakiś rygor wprowadzić ;-) a tak wogóle to miłego nauczania jak już sie pojawi :tak:

cass tulaski dla Majeczki żeby już ją te choróbska zostawiły w spokoju ;-) a tobie życze owocny poszukiwań niani cobyś znalazła ideał :tak: z pracą myśle że podjełaś dobrą decyzje bo faktycznie inaczej szuka się pracy jak się ją jeszcze ma a inaczej jak jest się bezrobotnym, taki większy dystans wtedy i bez pośpiechu można znaleźć czasem coś lepszego :-)

ja ostatnio też dostałam propozycje przejścia do innego działu :rolleyes2: ale tam bym musiała się wszystkiego nauczyć i troche jestem przerażona :-( a z drugiej strony to byłby rozwój w mojej karierze a w przyszłości większe możliwości finansowe i awansu, ale też większy stres ehh sama nie wiem co robić :unsure:

kasis, alicja, suwaczkowe gratulacje dla Isi i Błażejka :-):-)

Dziewczyny happybeti pojechała do rodziców i jeśli dobrze zrozumiałam to miała zostać na noc i pewnie stąd jej dzisiejsza nieobecność. Mam nadzieje że zamelduje sie u nas jak tylko wróci :-)

a doris była w piątek, pewnie w weekend próbuje się nacieszyć Doriankiem za cały tydzień w pracy ;-)

ale sarisa faktycznie nas ostatnio zaniedbuje, no i nat też :-(

u nas nocka do bani, jak każda ostatnio :-( nie wiem co się z tym moim dzieciem porobiło że spać nie chce :no: teraz śpi u tatusia na rączkach bo przecież mama jest bee bo chciała w łóżeczku uśpić :dry:

zaraz przyjeżdzają moi rodzice, więc póki co zycze miłej niedzieli :-)

Ostatnia edycja:
Moriam oj jak fajnie,ze sie pojawilas:) Pochwalilabys sie jaka bedziesz miec suknie:):):) trzymam kciuki,zeby ostatnie przygotowania poszly gladko i sprawnie.

Monimoni zdroweczka!!No i gratulacje z nowych umiejetnosci Lenki

Nowe mamusie witajcie!!

Gdzie sa wszyscy?????
U nas narazie nudy,ogladamy ddtvn,wyspalismy sie wszyscy i niedlugo zbieramy sie na spacerek

Heloł,

I ja sie witam po dluzszej przerwie. Nie mam czasu na net, bo:

1.Pawel od jakis 3 tygodni zamienil sie w dwumiesiecznego niemowlaka, ktory budzi sie w nocy co 2-3 godziny, dudli butle miedzy 1-3, potem 4-6 i o 7dmej caly uchachany gotowy na nowy dzien:szok: Chodze troche niedospana, delikatnie rzecz ujmujac.

2.Korzystajac z okazji, ze przebywam teraz w moim domu rodzinnym, od paru tygodni sukcesywnie robie mega porzadki w swoich starych
rzeczach: papierach, dokumentach, ciuchach, ksiazkach, plytach, kasetach...i jeszcze duzo przede mna. Uwalniam przestrzen mojej mamie i zabieram mnostwo pudel za morze:-) Pojada kurierem.

Poza tym u nas fajnie. Zloty rodzinne kwitna, Paffcio rosnie, jeszcze nie raczkuje,ale sie przymierza i chyba bedzie raczkowal do tylu. Zebow jak nie bylo, tak nie ma.

Postaram sie wejsc na kilka watkow i ponadrabiac, ale to pozniej, moze pod wieczor sie uda, bo niebwem jedziemy do dziadka w odwiedziny.

Tymczasem pozdrawiam wszystkie Ciocie i ich malolaty:-)
Buziaczek.

cass - sciskam i zycze powodzenia w szukaniu niani!!!

Uczeń nie przyszedł ale jak na solidną firmę przystało te godziny i tak mam płatne, więc jest ok :laugh2::laugh2::laugh2:

ROXI: Ty kobieto nawet się nie zastanawiaj tylko zmieniaj dział jeżeli masz taką mozliwość. Wiedza rzecz nabyta a dzięki temu będziesz miała większe pole fnansowo-awansowe do popisu. Dzięki za info. o HAPPY. Musiałam gdzieś przeoczyć informacje o wyjeździe :eek: No i współczucia nocki. Oby to szybko uleglo zmianie. Ja Alutce zabrałam telefon do Patryczka i pomogło. Budzi sie od jakiś 4-5 nocek tylko raz na jedzenie i śpi grzecznie dalej :rofl2:
ONESMILE: :****
SHEENEY: fajnie, że chociaż na spacer wyjśc mozecie. U nas pogoda taka du.pna że na wyjście na dwór szans nie ma :-(

Tak wogóle to gdzie HAPPY? czyżby naszemu rannemu ptaszkowi udalo się dzisiaj pospać dlużej?
mi się coś kojarzy że happy pisała, że się pakuje i gdzieś jedzie nie pamiętam? na działkę? i że będzie chyba dziś wieczorkiem czy jakoś tak. w każdym razie pisała, że jej nie będzie

Aga łobuziak dziś ale nie marudzi:-) wspina się właśnie na stół ale tatuś czuwa:-) nie chce spać za to ładnie je:-) a teraz chodzi na głowie prawie.
Argi, Elwirka witam.
Isia, Błażejku gratulacje dla was!!!:-)
Cass obyście znaleźli dobrą nianię
moni gratulacje postępów
moriam trzymam kciuki żeby wszystko wam się udało:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry