JEZDEM, JEZDEM - wczorajsza skleroza poszła se a kszzz i moge dalej tworzyć i Was swoimi postami męczyć
na początku chciałabym nadmienić, iż ostatnio nasze posty się coś tak jakby wydłużyły

bardzo mnie to raduje
ALE: czy Wasze paluszki się nie buntują? Mi wystarczyły jednorazowe dłuższe wypociny i oto bunt kończyn się aż do mózgu przeniósł sklerozę przy tym powodując. Ileż ja się lecytyny nabrać musiałam, żeby to ogarnąć. Ale już jest ok. Drogę do WC pamiętam, więc powoli wychodze na prostą
NAT: ooo rajku. Biedny Pudzianek. Mam nadzieję, że poza tym, że najadl się strachu i lekkie otarcie na nosku będzie miał to nic mu się nie stało. Czekam na dzisiejsze relacje odnośnie jego samopoczucia. Tulam :*
NINIU (;-)): mam nadzieję, że girls-party udane?
KANIA: jak żołądek? Może to przez nerwy związane z pracą tak sie porobiło?
ALICJA: odnośnie Twojej teściowej całego posta potem stworzę. Ja Cie nie mogę. Co za babsztyl
ANIAWA: dokladnie "co pokolenie mamy coraz głupsze społeczeństwo". Chociaż przyznam, że po cichu mam nadzieję, że nasze dzieci się jakoś ograną [a raczej my je ogarniemy] i w końcu nastąpi progres w tym wszystkim. Skąd to się wzięło?
- wyjście z komunizmu spowodowało rządzę pieniądza i dążenia za marnościami. W zmianie systemu dostrzeżono szansę na wzbogacenie się i polepszenie swojego statusu spolecznego. Popatrzcie na politykow - większość ma tak wąskie horyzonty i robi tak podstawowe błędy merytoryczne, że aż strach. Czasami mam wrażenie, że 80% z nich swoją edukację na LO zakończyła i jakimś cudem się w "wyższe sfery" dostała. No ale nic - idźmy dalej. Po naglym boomie związanym ze wzrostem standardu życia nastąpiła era techniki. Wszechobecna komputeryzacja, nieograniczony dostep do internetu, nowinki z zakresu sprzędu AGD i RTV spowodowały, że ludzie przestali mysleć samodzielnie i bezkrytycznie pochłaniali to co dawał im "wielki świat" i ludzie zza szklanego ekranu. Pokolenie, któro dorastało w tamtych czasach 3/4 swojego dotychczasowego życia spędziło ( i spędza) przed monitorem dorabiając się przy tym garba nie tylko na plecach ale i w umyśle. Na domiar złego rodzice (zachwyceni możliwościami techniki) starali się nie przeszkadzac dziecku i zamiast wysłać na dwórczy dać jakąś dobrą książke do przeczytania, przynosili obiad do pokoju, żeby latorośl nie musiała sobie zbędnymi rzeczami głowy zawracać. Stąd to coraz większe "zepsucie" i ograniczenie światopoglądowe pokolenia Facebooka i NK (czyli 90% dzisiejszych gimnazjalistów) ;-) I jeżeli czegoś drastycznie się z tym wszystkim nie zrobi, nie spróbuje uświadomić "młodzieży", że poza światem wirtualnym i poglądami podanymi na tacy przez TVN24 istnieje jeszcze inny świat i że każdy ma mozliwość SAMODZIELNEGO myslenia to niestety będziemy wpadali w coraz większe g.wno, aż do całkowiitego zatracenia jakichkolwiek wartości "wyższych" i zamiast coraz lepiej to w PL będzie się działo coraz gorzej. Tym bardziej, że Ci co inteligentniejsi, bardziej ogranięci, lepiej wyksztalceni i posiadający umiejętnośc analizowania faktów a nie tylko ich bezkrytycznego pochłaniania wyjeżdzaja z PL i szukają szansy na lepsze życie gdzieś indziej....
* znowu się rozpisałam

plasiam. c.d.n. ale zaraz ......