reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Elwirka raczej gorszy tydzień... a Twoja córcia śpi sama czy z Wami?
Happy możliwe że to wynik mega kumulacji, ale mimo wszystko martwię się, z tego co czytałam i co dziewczyny pisały to 2-3 dni i po wysypce wiec do jutra powinna zejść, ale bardziej martwi mnie to, że w nocy teraz co chwilkę się budzi, z płaczem co gorsze, ciężko jej zasnąć ponownie :( Amelka miała biegunkę długo?
Natolin smacznego, czasami dla odmiany trzeba zrobić coś innego, żeby Ci się nie znudziło :-)

Oliwka właśnie się obudziła...

Ostatnia edycja:
Kania,ale co rozumiesz jako biegunka?U niej to trwało około tygodnia,kilka kup dziennie,troszkę rzadsze,ale nie wodniste
A ten płacz to nie od ząbków?u nas tak było przy pierwszych...teraz chyba górne ida,bo ślini sie jak buldog znowu no i płacz "bez powodu".Na noc daje "Ibum" dla dzieci,to śpi.

Happy częste i wodniste, płacz możliwe że od zębów, daje jej czopka na noc... co Cię podkusiło, żeby prać te części? Ibum w syropie? chyba dobry skoro działa, może też powinnam zakupić...

Kania,ale podejrzewasz zęby czy nie?Wiesz,przy zębach często się coś "przyplątuje" dodatkowo,jakaś infekcja.Na biegunke dobre są banany,marfefka i kleik ryżowy-może zwiększ jej ilośc tego w diecie,to kupy sie "uspokoją"?Teraz też Amelka zasmarkana i stan podgorączkowy ma- 37z groszami.A ten Ibum w syropie i nie trzeba dawać 5 ml,tylko 2,5,bo skoncentrowany.U nas sie sprawdził,lepiej,niż Panadol.

Kawa jest, Alicjusz na macie ogląda bajkę na TVP1 i smieje sie do jakis pseudo turtlesów, więc i ja mam chwilę czasu dla siebie:)

HAPPY a Ty nie masz chusty przypadkiem? Zawsze możesz ją zapakować w ten sposób i na lazikowanie wyruszyć.
NAT czyżbyś była az tak głodna, że wczesniej się z łoża podnosisz? ;-)
MAŁA_MI kciuki za egamin zaciśnięte! poza tym z tym gradłem DO LEKARZA MARSZ!
KANIA to budzenie się w nocy z rykiem i problemy ze spaniem to i u nas w standardzie ostatnio. Dzisiaj było 15min. spania, 30 min. ryku, potem usypianie przez kolejne 30min (z marudzeniem w trakcie) i od początku. Ledwo na oczy widzę a jakos funkcjonować trzeba. Poza tym jak Wam ta wysypka do jutra nie przejdzie to może lekarza odwiedź? Lepiej dmuchac na zimne...

A propo IBUMu i PANADOLu to mi ostatnio farmaceutka tłumaczyła, że ten drugi jest duzo słabszy, stąd przy większym bólu średnio sie sprawdza i mówila, że żeby zbędnie dziecia lekami przeciwbólowymi nie faszerowac to trzeba najpierw własnie od panadolu zacząć a potem w razie co na ibum przejść.

Ostatnia edycja:
Makuc właśnie tak zamierzam zrobić, jak nie zejdzie jutro do dr się wybierzemy, ja daję czopki z paracetamolem ale może już nie działają na nią... współczuję nocek, czyli nie jestem sama...

u nas Panadol działał do czasu...
Chustę mam i nosidełko i chyba jak będę zmuszona,to tak wyjdę.Lenistwo sprawia,że wózek przeważnie w użyciu,no i zakupy przy okazji jest gdzie wrzucić...
Licze jeszcze na to,że może jakims cudem te części szybko wyschną;)

reklama
KANIA no niestety (albo i stety?) ale sama nie jesteś. Ja nie mam zielonego pojęcia czym są te nocne dramaty spowodowane. Zębów nie widac, chora nie jest, więc o co kaman?
HAPPY fakt, faktem wózek rzeczywiście wygodniejszy. ale z braku laku....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry