nataolin-nie chce prawic dyrdymalow pt."wiem, co czujesz"., ale kiedys bylam w podobnym stanie co Ty. To bylo wtedy, gdy mialam nad soba widmo powaznej choroby. Przemijanie i smierc staly sie moja obsesja. Z jednej strony te mysli doprowadzaly mnie do histerii i czysto fizycznych objawow-uderzen goraca, cierpniecia skory na glowie, dusznosci, z drugiej strony nie moglam przestac o nich myslec. Przeszlo samo. Staralam sie sobie tlumaczyc, ze nie moge marnowac w ten sposob swojego zycia, tych ulotnych dni...Byly momenty, ze nie wstawalam calymi dniami z lozka, czasem niby funkcjonowalam normalnie, ale moje mysli krazyly wokol jednego. W sumie nie trwalo to dlugo, ale bylo bardzo destrukcyjne. Na szczescie poradzilam sobie. Nie pytaj mnie jak, bo nie wiem. Po prostu przeszlo.Do dzis smierc i przemijanie to tematy, ktore mnie paralizuja i wole nawet nie zaczynac o nich myslec.
Zycze ci sily, zebys zwalczyla w sobie ten stan. A jak czujesz, ze sobie nie radzisz, poszukaj pomocy..w najblizszych albo u specjalisty. Pozdrawiam
makuc-suwaczkowe gratulacje
co do kolejnych dzieciaczkow ja tez na razie mowie STOP. Ciaza jest dla mnie bardzo milym wspomnieniem, poczatki macierzynstwa tez nie najgorszym, ale mimo wszystko na razie nie mysle o drugim. Oczywisci, ze chcialabym, by Maurunia miala rodzenstwo...
Ale zbyt duzo kosztowala mnie reorganizacja mojego dotychczasowego zycia, rezygnacja z wielu rzeczy, jeszcze nawet wszystkiego sobie nie poukladalam ...Okazuje sie tez , ze nie ma we mnie cierpliwosci do dzieci(co nie jest jakims zaskoczeniem), maurunie kocham i wiele kosztuje mnie trzymanie na wodzy moich nerwow przy niej.. Moze za jakis czas, jak poukladam swoje sprawy zawodowe, skoncze specke, to tez znow zwariuje i bedzie nas trzy

)z
ida i makuc
a co co cycania, to bardzo dobrze rozumie
ide. Mnie karmienie piersia meczylo, niepewnosc ile dziecko zjadlo, siedzenie pol dnia z cyckiem na wierzchu, cieknace mleko..Sama zrezygnowalam z karmienia po 4 m-cach, kiedy uznalam, ze zrobilam swoje. Oczywiscie byly momenty piekne i ckliwe przy cycusiu, ale ogolnie mnie niezbyt milo sie to kojarzy i troche-sorki dziewczyny-obrzydza.
ida-specjalnie dla ciebie link do mojego klipa. Lubie sie nim chwalic

)
Monika & Nelson SDE on Vimeo