reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Emiliab głowa do góry. Ja tez mam kiepski wynik z moczu i dostałam urosept :-) także nie jestes sama. Mam brać ten urosept przez tydzień i potem znów badanie moczu.... a jak wynik bedzie kiepski nadal to test na posiew ... i prawdopodobnie antybiotyk.
Krzywą cukrową też mam zrobić ale między 26-28tc.

No to jestem, wpuścili mnie bez problemu więc jestem zapisana. Zajęcia fajne najpierw teoria potem trochę ćwiczeń. Ja generalnie też chciałam iść w lipcu dopiero ale niestety termin był albo teraz albo wrzesień. Więc stwierdziłam, że wrzesień to za późno. Jestem zadowolona miło spędziłam czas :)

Ewelw powodzenia na wizycie. Jak Ci nie będzie proponował zwolnienia to sama się upomnij skoro potrzebujesz.

Ktoś ostatnio pisał, że na ból głowy pomaga mocna herbata. Czy to ma być wersja gorzka czy może być słodzona? Gorąca czy chłodna tez może być?

najwazniejsze ze ma byc silna a i im wiecej cukru tym lepiej. To jest sposob mojej tesciowej egipcjanki i mi pomagał wiele razy.

Moni no to fajowo. Ja osobiscie tez uważam ze lepiej teraz iść na taką szkołę niz jak zacznie nam naprawde być ciężko. Osobiście sie nie wybieram , ale słyszałam wiele dobrego o takich szkołach. Jak sie dowiesz czegoś ciekawego to podziel się wiedzą :-)

Wiecie co? Zabawne są te nasze zachcianki i to, że tak szybko je zaspokajamy. Muszę coś zjeść i zaraz po to idę lub kogoś wysyłam, bo nie wytrzymam :-)
Emiliab cieszę się, że z maleństwem ok. Ja też mam w moczu szczawiany tylko pojedyńcze komórki. Bądź dobrej myśli. Ja te szczawiany to cały czas mam.

Monimoni dobrze, że udało Ci się wcisnąć na szkołę rodzenia. Ja chodziłam w poprzedniej ciąży tak na 1.5 miesiąca przed terminem (bo miałam L4 i mogłam sobie pozwolić na wyjazdy), a jak było ostatnie spotkanie to ja na porodówce byłam. :-)

Dawidowe dzięki za przepis na herbatkę przeciwbólową:tak:. Niestety nie wiem czy mi pomogła, bo zanim ją wypiłam to głowa już przestała mnie boleć. Następnym razem wypróbuję wcześniej jak tylko o tym nie zapomnę.

A dzisiaj mój mąż dostał jajo strusie i kabanosy ze strusia. Ciekawe ile jajecznic z niego będzie.
Kupiłam sobie ostatnio kilka bluzek/topów na lato i godzinę temu dotarła ostatnia paczka. Zdziwiłam się, bo kurier najpóźniej to o 17.00 się pokazuje, a tu dziś po 21.00.

Ostatnia edycja:
Wiecie co? Zabawne są te nasze zachcianki i to, że tak szybko je zaspokajamy. Muszę coś zjeść i zaraz po to idę lub kogoś wysyłam, bo nie wytrzymam :-)
Emiliab cieszę się, że z maleństwem ok. Ja też mam w moczu szczawiany tylko pojedyńcze komórki. Bądź dobrej myśli. Ja te szczawiany to cały czas mam.

Monimoni dobrze, że udało Ci się wcisnąć na szkołę rodzenia. Ja chodziłam w poprzedniej ciąży tak na 1.5 miesiąca przed terminem (bo miałam L4 i mogłam sobie pozwolić na wyjazdy), a jak było ostatnie spotkanie to ja na porodówce byłam. :-)

Dawidowe dzięki za przepis na herbatkę przeciwbólową:tak:. Niestety nie wiem czy mi pomogła, bo zanim ją wypiłam to głowa już przestała mnie boleć. Następnym razem wypróbuję wcześniej jak tylko o tym nie zapomnę.

ma byc goraca i bardzo silna

a co do zachcianek i głodu to ja tak mam ze jak zaczynam byc głodna i nie zjem to mi sie robi nie dobrze. Kiedys mogłam głodna przechodzic poł dnia i nic a teraz boje sie ze gdzies padne. Tez tak macie?

Co do zachcianek to właśnie czekam na pizzę. Ani słowa, że to kalorie! :) Miałam straszną ochotę i nie mogłam przestać o niej myśleć, więc zamówiłam :)

reklama
Dawidowe wcześniej tak miałam, że jak mi było niedobrze to musiałam coś zjeść tylko nie wiem czy to z głodu było. Ostatnio to w ogóle jakiejś trzęsawki dostałam. Ręce, nogi dygotały, a jak zjadłam to minęło chociaż głodu nie czułam.

Monimoni to mnie rozbawiłaś z tą pizzą. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry