reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
musiałam położyć spać moją marude bo u cioci w w ogóle nie chce spać, w sumie to dobrze, przynajmniej po powrocie do domu mam troche spokoju :-p
jejku jak ja sie ciesze ze dziś piątek :-) jutro wreszcie bede mogła cały dzien z niunią spędzić :-) małż niestety w weekend pracuje :-( więc znów mamy z Isią babskie chwile :-D kurcze nawet zwykłego wspólnego długiego wyjścia na spacer z nią mi brakuje..

a z innej beczki to siedze i mysle jak poskromić mojego małego uciekiniera-mam chłopca w grupie który cały czas ucieka nam z sali, na placu zabaw jak sie odwrócimy już leci w przeciwnym kierunku. Posadzisz na krzesełku - od razu wstaje, ma stać przy Tobie za ręke - zacznie Cie pluć, kopać, wyrywać sie :-( powtórzy że mu tego czy owego nie wolno ale za chwile robi to samo - nie rozumie poleceń, albo może nie chce rozumieć? Myślałam że od mamy dzisiaj coś wyciągne, jak oni w domu z nim pracują, a ona mi na to że nic z nim nie robią, że on ich bije, kopie, robi co chce :/ 6 letnie dziecko :/ i jak ja mam go nauczyć dyscypliny skoro w domu nie jest wymagana? ehhh....

Hej! Skoro pytacie to się pokażę, ale nie czytam co tu piszecie, bo nie mam kiedy. W ogóle nie mam weny na pisanie, bo wiem, że czasu będę miała coraz mniej i wtedy to już chyba wcale nic nie poczytam. :( Opiekunka na razie nie miała możliwości się wykazać, bo mąż ma urlop, ale od poniedziałku już wraca do pracy i dlatego te dwa dni spokojnie mi zleciały i nie martwiłam się co się dzieje. Gorzej będzie po weekendzie. W pracy szybko zleciało dzisiaj, bo tylko 3 godziny, a wczoraj po rozpoczęciu mieliśmy znowu spotkanie i skończyło się po 12.00. W sumie to się zwolniłam o 12.00, bo Daniela miałam odebrać z przedszkola o 12.30.
Kania chyba Ty kiedyś pytałaś jak po 6 Weidera. Efekt jest. Brzuch wygląda lepiej, ale jeszcze nie do końca tak jakbym chciała.
Alicja super, że Isia zadowolona z opieki cioci i że taka opiekunka Wam się trafiła dla córy. Widziałam dzisiaj, że blok macie już otynkowany (przynajmniej z przodu). Co do tego chłopczyka to właśnie często tak jest, że rodzice cudów oczekują po przedszkolach i szkołach, że ich dzieci aniołkami się staną itd, a przecież w domu powinno zaczynać się wychowanie.
Efa gratuluję pierwszych kroczków Olka.
Elwira super Oli zjada. Kto ją tak nauczył?
Kroma trzymam kciuki za pracę.

A wczoraj zauważyłam, że mi ostatnia ósemka wyrasta i oczywiście bokiem, bo nie ma miejsca w inny sposób. Oj pewnie niedługo mnie czeka wizyta u dentysty.

Bry...
Suwaczkowe gratulacje dla Margerrity i jej synka !!!
Super, że urlopik się udał :-) czekamy na fotorelacje, współczuję nocki, trzymam kciuki za szybkie przejście na mm.
Oj Sariska no no no, paluszkiem pokażę jak się nie weźmiesz za siebie, współczuję nocki... a co do kreacji pewnie dopiero jutro zobaczę z rana więc jak już się pochwalę to dopiero po imprezie, oczywiście jak jakieś spoko foty bedą. To jest nas dwie, bo ja też lubię polską, złotą jesień :-) Dobrze, że kupki się u Zuzki uspokoiły.
Roxannka z ogromną chęcią głosuję na Was :-) fajnie, że Patryk Cię wczoraj rozpieszczał a dziś mam nadzieję że też :-) ooo nocka kiepska, współczuję. Widzę że we wrześniu imprezowo u Ciebie, fajnie u mnie w sumie też, taty ur, siostry, rocznica ślubu :-) Ty masz imprę za tydzień a ja jutro i nie mam w czym iść!!!
Happy ja też już drugi dzień jadę na kofeinie w każej postaci, bo nocki kiepskie, dni nie wiele lepsze ale widzę że u Was dziś lepiej, co bardzo mnie cieszy :-) Moją przełożoną zleję ciepłym wieczornym, a następnym razem przez bezpośrednio dyrektora będą załatwiać sowje sprawy.
Elwirka zatem życzę dogadania się w każdej kwestii.
Alicja super, ze ciocia tak się Wam nadała do opieki nad Isią:-) a przede wszystkim ważne że się świetnie dogadują :-) Hmmm myślę o tym chłopcu co napisałaś, to mam wrażenie że On tymi swoimi ucieczkami próbuje zwrócić na siebie uwagę, może własnie dlatego że w domu tego nie ma, tak się zachowuje. Powiem Ci tak, zanm rodzinkę, która ma dziewczynkę 4 letnią, w ogóle mało jej poświęcają czasu rodzice, zachowuje się podobniem gryzie, kopie itd. ucieka jak idą z nią na spacer. Nie jest to autystyczne dziecko ale jak widać, dzieci w ten sposób próbują zwrócić na siebie uwagę bo inne sposoby już nie działają.
E-lona na pewno efekty są dużo lepsze niż opisujesz :-) Fajnie, że w szkole szybko zleciało i teraz masz weekend :-) a co do usuwania ósemek to nie zazdraszczam.
Emiliab to super, że syn się tak rwie do szkoły, inne dzieci to z łóżek siłą trzeba zdzierać.
Kroma nocki współczuję, ładnie Cię mąż mobilizuje do pracy !!! co to za praca??? aaa doczytałam, trzymam kciuki. Gratuluję Arkowi wchodzenia i schodzenia :-)
Dziulka czekam na link do głosowania !!!
Efa gratuluję pierwszych kroków Olusia !!! współczuję nocki !!!
Rysia trzymam kciuki za ten zabieg, straszne że taki maluszke już musi takie coś przechodzić, a co dopiero jego mama, a jak randka Miłosza z koleżanką??? edit. doczytałam hehe starsze mówisz??? a jeszcze miałam zapytać, jak Twoja siostra się czuje??? Jejku współczuję koleżance, to straszne przeżycie !!!
Paolcia i jak słuch??? zdrowaś jak rybaaaaaaaaaaaaa pewnie.
Natolinko o u Ciebie?
Doris, Makuc jak Wam minął dzień w pracy?

U mnie standardowo nocka do baniii...od 4.30 nie śpimy, dzień szybko zleciał, oczywiście w pracy nie obeszło się bez nerwów :-( Mieszkanie posprzątane, Oliwii kreacja na jutro wyszykowana, mężusia też a mojej brak :-( Teraz zapuszczam się łazience by doprowadzić się do ładu i składu :-) Miłego wieczorku Kochane !!!

Witam sie kochane
Jakoś na urlopie mniej mam czasu,a to jakieś odwiedziny,a to Błażej marudzi,o właśnie krzyczy na mnie z łóżeczka hehe
Dziś siedzę na bb, postaram sie teraz coś poczytać,ale nie wiem czy da mi mój terrorysta hehe.

Ewuś dziękuję za pamięć! Marcina dzień super w pracy, a ja u siebie w pracy ciągle myślałam co u Leni. Ale dziubek spał ładnie 2h, była 2 razy na spacerze (przed południem i po południu) i pięknie zjadła. Dziecko odebrałam uśmiechnięte i pełne energii więc chyba jej się podobało :) Gratuluję Olusiowi!!! :*

reklama
Elwirka- jaka zabawa w karmienie.
Kania- kurde jak szybko wszystko ogarnęłaś, ja w domu cały dzień i jakoś nie mogę się do tej pory ogarnąć, a muszę jeszcze pomyć podłogi i jutro mamy jechać gdzieś z dzieciakami, a jeszcze czorty nie chcą spać.
ALicja- jakbym o mojej Olce czytała, tylko ona nie ma Autyzmu i ma dwa lata, no nie ucieka mi z domu, ale na ulicy czasem mi ucieka, i jeszcze nie pluje, ja ją próbuję szantażować, że coś jej zabiorę, trzymanie za rękę u nas nie pomaga i patrzenie w oczy, ma ciężki charakter, w sumie może rodzice wolą nic nie robić niż wychodzić z siebie i na końcu w nerwach zbić, wiem, że nie dobre rozwiązanie, ale dzieci z autyzmem są w ogóle ciężkie do wychowania i mi też by było ciężko, jak widzę teraz co się dzieje jak mam zdrowe dziecię.

A moje cudakują jak zwykle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry