reklama

Październikowe Mamy 2010

witam kochane:-)
u mnie noc do bani (poszłam spać o 2)o 2.20 obudził się Miłosz i nie spał do 5 i później pospaliśmy sobie jeszcze do 7 czyli jestem ledwo żywa:dry:

Natolinko super że angina powolutko Piotrusiowi mija:-)a tak w ogóle to własnie doczytałam że Ty też przeziębiona a więc zdrówka Wam życzę:*a jeśli chodzi o ludzi to mnie też coraz częściej gatunek homo sapiens zawodzi:-(
Beti widzę że Miłosz zmówił się z Amelką bo też odprawia harce nie z tej ziemi:-)a co do książek to nie zmobilizowałam się do nauki (a nie ukrywam że bardzo bym chciała) a wciągnęłam się w czytanie kilku dobrych książek naraz:sorry2:
Iduś widzę że apetyt Ince dopisuje...mój też ostatnio jest ciągle głodny:-)Rosną nam głodomory;-)
Dorisku zdrówka dla Dorianka...oby biedunka jak najszybciej uciekła w siną dal:tak:
Sarisko humorku Ci życzę...spójrz na Zuzka i pomyśl o tym że jesteś najszczęśliwszą kobietą na ziemi że masz w domu taki skarb:-)
Mała_mi jak tam dzisiaj Twój nastrój...mam nadzieje że lepiej??!!
Roxi trzymam kciuki za wizyte u lekarza...jak wrócisz to szybko napisz co i jak:-)
Makucku gdzież jesteś nasz germański pracoholiku???!!!
Dobranocka tak patrzę na Twój suwaczek i nie mogę uwierzyć że czas tak szybko leci i lada moment powitasz na świecie kolejne Maleństwo (a dopiero co pisałaś że robiłaś test):shocked2:

Miłego dnia a ja lecę pić kolejną kaffkę (szkoda że nie mam strzykawki bo może dożylnie podana w końcu by mnie postawiła na nogi:szok:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dla Frania EmiliiB i Miłoszka Rysi suwaczkowe gratulacje!

Dziulka, no super, że Leane raczkuje :)
dawidowe, z tą ilością pieluszek to przeginają - może oni je podkradają? ;P. Życzę szybkiego znalezienia współlokatora
roxi, mam nadzieję, że neurolog przyniósł same dobre wiadomości
sarisa, humorek już lepszy?
Strip, współczuję nocnych pobudek
happybeti, a Tobie współczuję szalonych zabaw zamiast spania dzidzi
Mała_mi, nie fochaj się na nas. My Cię lubimy :)
Dobranocka, gdyby u To mka zrobili przyzakładowe przedszkole, to i ja bym się z chęcią załapała do pracki :)
Ida, wiadomozilumiarkoweczkowe mleko i ja chyba zacznę podawać "na święty spokój" w razie pobudek, bo od 3 dni Olek polubił mm i jakoś lepiej sypia, mimo że na noc dostaje cycusia.
dorisku, ja u Olka biegunkę wyleczyłam ampułkami z bakteriami lakcidofilnymi dla niemowląt oraz kleikiem marchwiowo-ryżowym z Hippa (pamiętacie akcję z podawaniem go mojemu dziecku kroplomierzem? ;))
natolinku, szybko zdrowiej nam tutaj, raz! A Pudzianek raz-dwa!

Moje dziecko mimo pełni ząbkowania nareszcie się naprawiło. Od 2 dni zasypia ładnie, ryczy wieczorem już tylko po kilka minut (a nie 1,5 godziny, jak to od miesiąca bywało po położeniu go spać), jeszcze tylko spłukiwanie głowy w wanience mu się wybitnie nie podoba i jest wrzask.
Poza tym Oli zapałał milością do swojej piaskownicy i teraz tylko by się taplał w tym piachu i taplał :). Przy okazji zauważyłam, że butki za 17,5zł dało się wyprać i "przeżyły".

U nas roczek będzie w naszym domu, jedzenie powiedziała, że zrobi teściowa. Tylko że ona zażyczyła sobie, żeby moi rodzice zamówili tort, a ja im tego nie powiem. Nie dosyć, że moi kochani znowu mnie z Olkiem utrzymują, na wszystko dają, to jeszcze mam się domagać tortu :"bo tak chce teściowa"? O nie! Nie będę wywoływać we własnym domu III wojny światowej. Jakoś uciułam na ten tort sama.

Poza tym nasze łóżeczko turystyczne, w którym śpi tutaj u dziadków Olek (takie samo, jakie ma dawidowe dla Laury) już drugi raz pękło na szwie i zaczęło się pruć. Zszyłam, ale nie wiem, jak długo to wytrzyma. Ściegiem krzyżykowym, łapiąc pozostałosci materiału pomiędzy sprutymi fragmentami nylonu... No nieciekawie.

Hej dziewczyny :-)

U nas ok, nocka prawie cała przespana do 6:30, tylko jakieś drobne pobudki na smoczka ;-) ale żebym była wsypana to chyba bym musiała spać do południa :-p

U lekarza ok, to była tylko taka kontrola bo to neurolog nas skierował na tą rehabilitacje. Babka strasznie upierdliwa ale w pozytywnym znaczeniu bo na ostatniej wizycie powiedziała że możemy nic nie robić z Patryczkiem bo jest zdrowy ale ta rehabilitacja byłaby takim ćwiczeniem na szóstke :-) Byłam ciekawa co dzisiaj powie ... no i jest super! :-)

happy,
oj ja też się zastanawiam skąd w naszych brzdącach tyle energii kiedy powinny już padać na pyszczek :shocked2: Patryk dzisiaj zdrzemnął się dosłownie na 10 min. podczas powrotu od lekarza i jak chciałam go w domu odrazu położyć spać, żeby dospał jak na normalnej drzemce, to on już był wyspany :eek:
a z tą telepatią to ja mam inaczej, odpisuje właśnie jak się dobrze rozumiem :-p

ida, my tez jesteśmy "bez serca" ;-) i nie odpuszczamy ze spaniem :no: ja już wiem co to by się działo jak ja bym go z łóżeczka wyjeła i pozwoliła się "troche pobawić :dry:

doris, ciekawe od czego ta biegunka, może kolejne ząbki ? Dużo zdrówka dla Dorianka i żeby mu szybko przeszło! Co do mleka to bez laktozy jest nutramigen ale mi nie chcieli w aptece sprzedać bez recepty nawet bez refundacji :no: ale co apteka to inne zwyczaje więc spróbować można, a po co ci takie mleko ? właśnie na biegunke ?
Aaa no i gratki dla Dodusia za takie piękne stąpanie na dwóch nóżkach :-)

kania, co tak skąpo dzisiaj :szok: czekam na superwypasionego posta :tak:

sarisa
to i ja się przyłącze co by ci humorek poprawić ;-) :***************************************************

rysia,
współczuje nocki :-(

a gdzie moja maqcia ????? :unsure:

emiliab, rysia, suwaczkowe gratulacje dla Frania i Miłoszka :-):-)

Narazie uciekam bo Patryk demoluje mieszkanie :rolleyes2:

edit.

efa, super że Oluś się naprawił :biggrin2:

i jeszcze chciałam nieśmiało przypomnieć o konkursie :sorry2: jeszcze tylko 10 dni zostało
Bebiko � 12 uśmiechów na 2012 galeria zwycięzców

Ostatnia edycja:
DORIS może Ci nie umknęło, że ja przeziębiona - może nie pisałam, sama już nie wiem
ROXANNKA dobrze, że u lekarza OK

a u mnie :-( na brzuchu i plecach Pudzianek dostał krostek i ja już nie wiem o co chodzi :-( czyżby to nie angina tylko trzydniówka? nie no, to chyba niemożliwe :-/

dzięki dziewczyny za info o mleczku. Sama nie wiem z czego ta biegunka. Moze cos zjadł , moze zęby. efa no wlasnie probiotyk musze dzis kupic . Ty podawalas lakcidofil? Co do kleiku to obawiam się ,ze u nas nie przejdzie. Cięzko mu będzie i tak , bo ma dzis dietke w postaci ryzu z marchewką ( a on niestety tego nie lubi) , no ale jakos musze tą biegunkę powstrzymac. No i wlasnie dlatego to mleko bez laktozy , bo jak bylam z nim wtedy na Chorwacji u lekarki to mowila ,ze najlepiej byloby odsunąc zupełnie mleko ,ale ze on w takim wieku jest , to przepisala mi wlasnie mleko bez laktozy. No to sama jestem ciekawa czy sprzedadzą mi takie bez recepty.

natolin ta wysypka na brzuchu i pleckach to ewidentnie trzydniówkowa

Nadrobiłam Was w końcu...

Roxannka ani przez myśl mi nie przeszło, żeby Cię wykańczać :-) Przede wszystkim cieszę się, że wizyta kotrolna wypadła super, i że jest wszystko ok:-) Fajowo, że nocka przespana mimo kilku pobudek.

Kahaaa witaj, super że u Ciebie dobrze, że synek rośnie a Ty już wróciłaś do pracy :-)

Dobranocka super wieści odnośnie tego przedszkole przyzakładowego :-) A pro po pieluch to u Nas tych baby dream w ogóle dostać nie można :-/

Doris fakt zapracowana po uszy... gratuluję Dorianowi samodzielnego kroczenia i żeby ta biegunka szybko minęła!!!

Alicja jak córeczka??? mam nadzieję że nic jej nie dopadło :-) super że woda ją tak cieszy. Fajnie też, że w pracy idzie coraz lepiej :-)

Mała_mi mam nadzieję, że Twój nastrój się poprawił, że jest dziś lepiej. A jak w pracy??? Wojtuś daje popalić??? A zdecydowałaś się udzielać tych korków? a z mężusiem jak?

Kroma myślałam, że już byłaś a to dopiero przed Tobą ta gala, super :-)

Dawidowe z tymi pieluchami to rzeczywiście jakiś żart, tyle pieluch zużywać :-( może inne dzieci mają mniej i przebierają tymi, które mają więcej, koleżanka nic nie wie w tym temacie??? A co do lokatora/ki życzę, żeby udało Ci się szybko znaleźć kogoś fajnego :-)

Mamaagusi super, że chrzest za Tobą, że wszystko przebiegło pomyślnie, pochwal się fotkami !!! nooo i super, że macie w planach ten wyjazd :-)

Ika poszalałam z mężusiem i nie tylko :-) oby szybko się udało znaleźć jakieś spoko mieszkanko w fajnych pieniążkach :-)

Sarisa mam nadzieję, że takie myśli o przemijaniu szybko Ci przeminą !!! i dołek Cię szybko opuści !!!

Strip to rzeczywiście za wiele nie śpi w dzień, i z tego co piszesz w nocy też daje popalić, współczuję. Ooo fajnie, że uczysz się ang. :-)

Happy współczuję tych wieczornych eskapad Amelki, może rzeczywiście gdzieś się ze słomką czai w ciągu dnia na Twoją kawkę.

Natolin zdrówka Wam życzę obojgu !!! a jak te krostki wyglądają??? po ilu dniach od temp się pojawiły??? Oliwka jak miała trzydniówkę to włąsnie najpier wysypało brzuch i plecy, drobna czerwona kaszka...

Ida super, że Michalinka coraz lepiej zasypia, my podobnie ja u Was cały czas sprowadzamy do pionu jak nie chce spać, wstaje, podnosi się itd. itp. a co do większej ilości jedzenia na noc to u Nas niestety się nie sprawdza, jeśli w ciągu dnia dostanie tyle co zawsze, nie mniej to w nocy nie budzi się na jedzenie, najwcześniej około 5, ale dla mnoie to już nie noc.

Rysia współczuję nocki, widzę że za naukę ostro się wzięłaś :-)

Efa cieszę się, że Oluś już po skokach, naprawiony grzeczny :-), że z zasypianiem nie ma już takich problemów, że mm posmakowało :-) Fajnie, że roczek macie w domku, miło że teściowa się zdeklarowała co do jedzenia a z tym tortem myślę że sobie spokojnie poradzisz :-) Szkoda tylko że to łóżeczka się zaczęło pruć, kurczę nie wiem co doradzić, bo mamy drewniane, turystyczne tylko na wypady więc rzadko używane.

Paolcia wróciłaś już do pracy?

Makuc pracoholizm to choroba !!!

A w rubryce "o mnie" powiem tylko tyle że źle się czuję, nocka do kitu, Oliwia co dzień zaskakuje mnie coraz bardziej tyle, że nie koniecznie zawsze pozytywnie. Wymusza wszystko złością i płaczem, jestem nieugięta, wg niektórych pewnie "bez serca" a ja i tak ją Kocham :-) A i jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że Oliwia ma szansę iść do żłobka, miejsce się znalazło. Kiedy się o tym dziś dowiedziałam to żołądek mnie rozbolał, i tłucze mną z nerwów...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry