reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
(To,co powyżej napisane,również innych dotyczy- ja nie zawsze wszystkim odpisuję,paradoksalnie rzadko piszę do tych,z którymi "rozumiemy się bez słów":tak::zawstydzona/y:- wymieniać nie będę;-))
Ida- no i jak Inka?To samodzielne zasypianie już jej zostało,cy to chwilowy wybryk był tylko?
1) ja toże tak mam;-)ufam telepatii:-D
2)zasypia coraz ładniej. nawet dwa razy udało się jej zasnąć rano koło mnie na łóżku bez żadnych "wspomagaczy";-)
a co do zasypiania Amelki... ciężki orzech... Inka też czasem potrafi w ciagu dnia przespać AŻ godzinkę, ale nawet jak urządza harce zamiast zasnąć, to my nie odpuszczamy, sprowadzamy do poziomu i koniec, ma zamknąć oczka i zasnąć. bez serca, wiem;-)a może Amelka Ci kawę podpija ukradkiem:-Dbo tyle energii mieć to jakaś podejrzana sprawa:-Dpytałaś też kiedyś, czy jak więcej maluch zje wieczorem to dłużej śpi - u nas z reguły tak, chociaż dzisiaj alarm butlowy był już o 2 w nocy (po wypiciu CAŁEJ BUTLI "WIADOMOZILUMIAREKCZEGO" po kąpieli:confused:

Bry

Mój Dodo ma biegunkę od wczoraj :-(. Na szczęście kupki są bez sluzu czy krwi. No ale rzadzizna straszna i martwie się o niego. Nie wiecie dziewczynki czy mogę mleko bez laktozy kupić w aptece bez recepty?

Rysia i Emiliab Wszystkiego najlepszego dla Miłcia i Frania!!! Buziaki dla Waszych chłopaków.

Kroma gala boksu? Suuuuuper . Zazdroszczę, chętnie zobaczyłabym Adamka walczącego na żywo. Wogóle jestem ciekawa jak jest na takiej imprezie. Także koniecznie musisz mi zdać relację.

Dobranocka kochanie gołąbków mam tyle ,ze mogę jeszcze dziś do Ciebie wysłać stado :-D.Poza tym kobiecie w ciąży się niczego nie odmawia , bo zjadłyby mnie myszy :-).
A z tym przedszkolkiem to zarąbiscie!!! Trzymam kciuki ,zeby wypaliło.

Rysiaczku Dodo drepta już na dwóch nóżkach każdego dnia więcej. Wczoraj sam przyszedł do mnie na własnych nóżkach do lazienki :-). A jak jego to cieszy :-) Na razie jeszcze ręce wyciąga do przodu jak lunatyk podczas chodzenia i łapie balast :-D I też życzę sobie opierniczania w pracy :p

Alicja na pewno będzie dobrze z tym chłopcem , bo kto nie lubi jak się go wychwala? ;-)
A co do Isi to chyba jakaś Otylia Jędrzejczak mała Ci rosnie skoro tak kocha wodę. Swietnie.

mała_mi nie gadaj bzdur ,ze nikt nie zauważa Twojej nieobecnosci!!! Jak tam praca? A co z tymi korepetycjami z chemii, myslisz cos?

Dawidowe trzymam kciuki zeby jakis współlokator szybko się znalazł! A co do pieluch to faktycznie biegusiem zmieniłabym na tańsze na Twoim miejscu. Ja od dawna przerzucilam się na dadę i jestem super zadowolona.

Renataborysek to długo lezeliscie w szpitalu po porodzie. to z powodu zółtaczki?

Ika hmmmn no wlasnie ja tez się boję ,ze jak bede robic roczek u tesciów , to tesciówka zrobi wszystko po swojemu . Tyle ,ze jak nie u nich to pozostaje mi tylko knajpka , bo u mnie nie ma szans. Trzymam kciuki ,zebyś znalazła fajne , duze mieszkanko w pięknej lokalizacji za małe pieniądze!!!!

dziulka a widzisz ? Na kazdego przyjdzie czas z tym raczkowaniem!

Roxi dawaj zaraz znac jak po wizycie u neurologa. No i mam nadzieję ,ze dziś jesteś już super wyspana :-)

strip Ty mi się jakaś smutna wydajesz?!

Sarisa Ty mi się misiu nie smutaj , bo wpadnę tam i klapsik będzie ;-) A może Ty też jakaś przemęczona jestes? Dobrze sypiasz?

Happy to ja dołączam do Twojego pytania : jak to jest ,ze w tak maleńkim organizmie jest tyle energii ? Szkoda tylko ,ze ta energia nie przechodzi na rodziców , bo ja tez tak jak Ty po całym dniu padam na twarz ze zmęczenia i nie mam siły nawet patrzeć na to moje rozbrykane dziecię.

Natolin gdzies mi umknęło ,ze Ty też przeziębiona . Kurujcie się z Pudziankiem, zeby mieć zielone swiatełko na spacerki póki jesień taka cieplutka

kania co tam u Ciebie? Taka zapracowana ,ze przeciąg robisz?

Ida super ,ze wreszcie Inka zaczyna łądniej sypiac. Ja to jestem pod wielkim wrażeniem ile ona Ci zjada. Mój Dorian o chyba takie ilosci mleka to zaliczy dopiero jak będzie pełnoletni :p

Rysiu, jakby się TAKIE marzenia spelniały to chyba zaczęłabym marzyć...!
Alicjo, jak Iś dzisiaj? Nic nie wyłazi żadną stroną...?
Dawidowe, prawdą jest że DADA jest mniej chłonna od Pampersa. Jest dokładnie tak samo chłonna jak Huggiesy. Robiłam (prywatnie, nie oficjalnie!) testy na tych pieluszkach podczas Akademii Pampersa :-) Bo sama byłam ciekawa jak które wypadną. Pampersów nic nie przebije... Babydream nie testowałam, a szkoda, bo niektóre dziewczyny je chwalą. Muszę powiedzieć ze teraz mamy paczkę Huggiesów i marzę o tym, żeby jak najszybciej się skończyły bo Justyna ma od nich non-stop obtarte nóżki(!) a zapinam je zawsze uważnie (i próbowałam już na milion pincet sposobów....) Przy DADA nigdy nie było takiego problemu, przy Pampersach też nie. No i DADA ma stałą cenę 26,99 więc wychodzi 50gr za sztukę. Pampersów taniej nigdzie nie kupisz. Do żłobka jak znalazł :-)
Ika, życzę Ci jeszcze większej i tańszej chałupy! Z jaccuzi i sprzataczką gratis! :-)
Strip, widzę ze z mgr ostro działasz! trzymam kciuki za kolejne rozdziały! Oby tak dalej :-)
Sarisko, jak humorek dzisiaj...? Ściskam :*
Emiliab, Rysiu - dla Was buziaki, a dla Waszych 11 miesięczniaczków - wielkie gratulacje suwaczkowe! :-)
Dziulka, a widzisz???? Mówiłam, że max dwa tygodnie a Leane na kolankach wyląduje :-D Rozwija się fizycznie BARDZO podobnie do Jusi, szkoda że Justyna nie może jej dogonić intelektualnie....
Ida, Mała Mi, no nie wierzę w to co czytam! Za kim jak za kim, ale za WAMI to nie da się nie tesknić! No. Odzywać się tu częściej. Cieżarnej się nie odmawia :-p
Kroma, z Ciebie to imprezowiczka że hoho! ;-) Tu skoczysz, tam bywasz... Pięknie! Chyba Ci zazdroszczę :-(
Natolin, współczuję przeziębienia... :* Super że Piotrus już się lepiej czuje!

Aha, Dawidowe, dzięki Tobie przypomniałam sobie o inhalatorze :-) Zrobię Jusi inhalacje bo leje się jej z nosa :szok: Od rana... :dry:

Dorisku- to gratki dla chodzącego Dorianka:)***.Co do mleka bez laktozy,to nie wiem,które to jest- Nutramigen czy Pepti,ale kiedyś jak byłam zmuszona w aptece kupowac bo się na długi weekend zgapiłam,to proponowano mi Nutramigen,bez recepty.Ale wiem,że w róznych aptekach różnie do tego podchodzą.
Ida- No,niestety,moja Amelka nigdy całej butli nie wypija wieczorem,a robie jej max z 210 wody:/...choćbym pękła,ona nie i już .I w sumie w nocy nie budzi się z głodu,bo do tej 6.00 wytrzymuje bez jedzenia,czasem smoczka muszę jej dać.A Inka...gdzie ta kruszynka to mieści????
Dobranocka- ja lubię Babydream,bo są mniej "chemiczne"-jak dziecko nasika,to nie robi sie jej taki "tobół" ciężki między nóżkami,tylko one trzymają kształt,nasiąkają równomiernie.No i baaardzo chłonne,jak dla mnie nawet bardziej ,niż Pampersy,naprawdę.Nawet jak rano ją przewijam po nocce,to nigdy pieluszka nie jest pełna.

Ostatnia edycja:
Happybeti, no to skoro tak bardzo je rekomendujesz to pewnie je spróbuję :-) Huggiesy strasznie wiszą między nogami jak sa pełne, wręcz można je wykręcać, są mokre i się wkład przemieszcza w środku. Dada przynajmniej nie ma tego efektu bo nasiąka równomiernie...

Doris co do mleka to ja mam w domu bebilon pepti a tu masz skład:Koncentrat hydrolizowanego białka serwatkowego (z mleka), maltodekstryna, oleje roślinne (palmowy, kokosowy, rzepakowy, słonecznikowy), błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy z mleka, fruktooligosacharydy), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (emulgator), fosforan wapnia, cytrynian potasu, chlorek magnezu, węglan wapnia, chlorek sodu, kwal L-askorbowy, chlorek wapnia, chlorek choliny, cytrynian sodu, tauryna, L-arginina, wodorofosforan potasu, inozytol, siarczan żelaza(II), siarczan cynku, L-karnityna, D-pantotenian wapnia, nikotynamid, L-histydyna, siarczan miedzi(II), octan DL-a-tokoferolu, DL-a-tokoferol, palmitynian retynolu, siarczan manganu(II), B-karoten, cyjanokobalamina, ryboflawina, cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, kwas foliowy, jodek potasu, fitomenadion, selenin sodu, D-biotyna.

a co to pobytu w szpitalu to u nas bylo wrodzone zapalenie pluc:-(

reklama
halo Mamuśki

na dzieńdobry gratki suwaczkowe dla Frania i Miłoszka i dla mamuś :-)

edit: Pytacie jak humor nadal do d.......................................
Dorisku śpię dobrze.....przemęczona raczej nie ........ jednak weszłam na BB i co i od razu całuski dostałam i od razu uśmieszek się pojawił :-). dziękuje

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry