reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Nat, z tego co kojarzę to Dziulas weekendy ma wolne:-)a co do smsów...niechęć czy raczej "nieczas" do tel.kom. trwa:rofl2:ale nie powiesz że się ostatnio nie poprawiłam troszkę?:laugh2:ja sie swoim też nie przejmuję za bardzo ale zaczyna mnie kilka kwestii dobijać i jeśli to tak zostawię to ten zwiazek umrze smiercia naturalną, o!hhe, złotnik nie był u mnie, tylko podczas spaceru Misiak go wyczaił i zaczepił:-Dtantum verde do dzieła!
Kroma, a mogłabyś męża spytać co sądzi na temat Kindle'a i czy jakiś w ogóle może polecić? tylko w jakiejś normalnej cenie;-)ps. tak sobie o takim marzę ale czasem zastanawiam się kiedy ja bym z niego korzystała, o!:-D:-D:-D6 zębów????????!!!!!!!!?????????wow!!!!!!!!! chociaż u mojej kawałek dolnej szczęki też już biały i modlę się coby naraz nie zaczęły się "puszczać" bo oszaleję...
doris, no oby tak częściej:-)
mała mi, :***, a co do samczyka to ewentualnie na zamkniętym jak czas i opanowanie mi pozwolą napisać;-)chociaż i tak nie wiem czy jakis odzew na takiego posta będzie bo jajców to tam nie uwidzicie:-D
dziulek, tu nie chodzi o jajcowanie na bb, tylko bardziej jak Kania napisała: wrażenie szczerosci i życzliwości...
Kania, biedna Oliwka... Inka też płacze i to już jak ją ubieram "niepodomowemu"... nienawidzę tego aspektu życia...

teraz czeka mnie zabawa w żabę: mycie podłóg, naczyń i łba... palce mi rozmokną:crazy:

Hej kochane,poczytałam wreszcie,co prawda na raty ale jakoś się udało.

Kasis trzymam kciuki,aby impreza się udała i wszyscy zachowywali jak dorośli i z klasą.To jest w końcu dzień Waszej coreczki.
Kania życzę poprawy nastroju,a wiesz jak u nas się nazywa w domu stan przed babskimi sprawami? - SN - suczy napad,hehehe
Roxi,Strip,Dawidowe,Natolin - dużo zdrówka dla waszych słoneczek,a Dawidowe i Laurce szybkiego powrotu do domku!Biedna....:-(
Eliza gratki ząbka:-)No i zycze,aby ten kaszel wreszcie przestał męczyć.
HAPPY ale super ten chiucholand macie.U nas w sumie tez jest podobny,ale na pewno nie aż tak duży.Ja grzebać nie lubie za bardzo i mam własnie takie swoje miejsca,gdzie wszystko jest ladnie na wieszakach powieszone.
Fajnie masz z mężem,że on tak lubi malej kupować nowe rzeczy.
Ida mam nadzieję,że nastapi u was szybkie ocieplenie stosunków,czego Tobie i sobie zręszta również zycze.a jeżeli chodzi o czytniki e-booków,to przykro mi ale sama się na tym nie znam,mój mąz owszem i jak tylko zacznę sie do niego odzywac to spytam:-P
Makuc super że stoliczek przypasował :-)
Dziulka ja to w szoku jestem ile potrafi zjeść Twoja córcia,wow 400 g! Miłego wolnego poniedziałku życze :-)Myślę,że jesteś przemęczona,odpocznij trochę,postaraj się zrelaksować.

Elwirka zagłosowane:-)
Silve i Nancy wszystkiego najlepszego dla waszych pociech:-)
Emiliab Twoja mama zupełnie jak moja:-)Kciuki za szukanie znalezienie fajoskiej,super płatnej pracy!
Mała-Mi ehhh Ci Twoi teście,brak słów normalnie,nie smutaj....najważniejsze aby Łukaszek czuł się wyjątkowo.
Kasia33 no to teraz Pafcio ma naprawdę czym gryźć:-)Oczywiście gratki!
Rysia oj Ty to masz zmartwienie z siostrą....kurcze...jakja Wam strasznie mocno życze,aby wreszcie było wszystko dobrze...wspołczuję tez nocki,a co do znajomych to bez komentarza się chyba obędzie:-/
Doris super,że nocka przespana,obyć miała jeszcze trochę więcej spokoju w pracy i będzie dobrze :-)

O sobie później bo juz mały woła.

kroma ty pisałaś wcześniej o tych ząbkach czy ja medium jakieś jestem????
ida no niestety w tym temacie cisza. martwi mnie to bardzo ale podobno jeszcze do 1,5 roku jest czas a wtedy dopiero prześwietlenie trzeba zrobić. jutro idziemy na szczepienie i przy okazji na pneumokoki chcemy zaszczepić o ile można to razem załatwić i pewnie jej nie zaszczepi na nic i wyśle do stomatologa szukać przyczyn braku ząbków... mimo wszystko liczę na to, że jednak jej wyjdą w końcu. no i ten mój kolega twierdzi, żeby narazie się nie martwić a w sprawach zdrowia mu ufam. on lekarzem nie jest ale prawie bo niedługo staż zaczyna więc ma ogromną wiedzę i póki co nigdy się nie pomylił także jak mówi, że narazie mam się nie martwić to nie zamierzam. zresztą go chyba niedługo na bb zatrudnię :-D bo coś ostatnio tematy zdrowotne są na topie a loliszka chyba zapracowana nie ma czasu zaglądać...

Kania życzę poprawy nastroju,a wiesz jak u nas się nazywa w domu stan przed babskimi sprawami? - SN - suczy napad hehehe
Ubawiłam się do łez...a raczej splułam sobie monit.... a z mężulkiem co to co się tam porobiło??? Zły jest, że na ogólnym się znów udzielasz???

Ida moja to się ubierać lubi, bo wie że gdzieś idzie, coś się będzie działo ale jak wchodzimy na salę w żłobku to w momencie jakby się do mnie przyssała, łzy w oczach i płacz. No i jak ja mam ją oderwać od siebie. A co do ślubnych, to mój mnie też dziś z rana w ***** nie pytaj o co poszło i dlaczego, bo brak mi słów czasami :-(

Mamaagusi
super pomysł z tym kolegą i poradami medycznymi :-)
Pamiętaj im później dziecku zęby wyjdą tym lepiej :-)

Koniec pracy, idę ogarnąć siebie i mieszkanie...
A musiałam pracować dziś w okularach, bo wzrok mi siada :-( dobrze że jeszcze są na chodzie.

Ostatnia edycja:
Kania ja wiem, że czym później tym lepiej ale przychodzi taki moment, że się zastanawiam czy w ogóle jej te mleczaki wyjdą. niektóre dzieciaczki forumowe już prawie całe uzębione a u nas ni ma nic. to jak będziecie chciały poza loliszką jakieś porady zdrowotne to pogadam i zapytam czy znalazłby czas żeby tu zaglądać czasem i odpisywać.

Nadrabiam :-)
Te objawy przed okresem to ja też słyszałam, że się PMS nazywają, ale jakoś się tak domyśliłam z KANI postu, że to o to chodzi :-)
STRIP i jak? Byłaś dzisiaj u lekarza, żeby osłuchał Wojtusia?
Nie wiem czy w tym wieku da się już zdiagnozować ADHD czy w ogóle jakąś nadpobudliwość, ale fakt, że takich dzieci jest coraz więcej...
DZIULKA nie pomogę Ci, bo ja najpierw odpoczywam, by zebrać siły na zrobienie czegokolwiek ;-) więc nie wiem o czym mówisz, wg mnie powinnaś zwolnić, ale łatwo się mówi.
ELIZABENNET w Stanach wybory są w środku tygodnia??
ELWIRKA dobrze, że nocka OK
MAKUC dobrze, że nie chcesz nigdzie wybywać, a co do tego, że smutno jakoś to faktycznie tak też jakoś odbieram momentami BB :-/
KASIA gratki ząbkowe!
EMILIAB nie chciałam pediatry prosić już o badanie mnie, drapie mnie w gardle i tyle, kupiłam tymianek i podbiał, psikam tantum verde no i piję herbatkę z miodem i cytrynką
a i podziwiam Cię, że rano spacerowaliście i że zadowolona z tego jesteś, bo dla mnie zimnica!!!
KANIA doczyałam, że @ przyszedł. Ja sobie nawet wyobrażam bycie w ciąży tylko ktoś finał musiałby za mnie załatwić...
masz jakąś wadę wzroku?
RYSIA wiesz coś nowego o siostrze? Przykro mi, że się pogorszyło :-( życzę zdrowia siostrze!!!
A Tobie współczuję nocki. Co do siedzenia do 4 to widzisz, mówiłam, że w Stanach jest super zwyczaj, że się zaprasza od-do. Ja miałam w sobotę gości do 2, ale sama zatrzymywałam, bo fajnie było i rozluźniłam się jakoś.
IDUŚ podoba mi się Twój post, chociaż raczej jego długość i Twój styl, bo absolutnie nie podoba mi się, że masz doła :-(
co do chipsów to ja niestety chyba zjem w każdym smaku... najlepiej te ostre.
doczytuję i widzę, że dobrze nie jest po Twoich tekstach, ale nie wierzę jakoś, że u Ciebie mógłby być rozwód :-) Sorry IDUŚ, ale Ty masz na pewno jedno z lepszych małżeństw na BB. Tylko coś się skiepściło z Twoim humorkiem i musisz jakoś go sobie naprawić. Zresztą u Ciebie też jest o tyle trudno, że Ty się mężem bardzo przejmujesz, pamiętam jak pisałaś, że wolny czas to chcesz tylko z nim spędzać itd więc dlatego jak coś nie tak się dzieje to bardziej odczuwasz.
Buziak kochana :-*
Kółka wzajemnej adoracji nie zauważyłam, więc skoro Ty tak uważasz to napisz wprost o co chodzi, a jak mówisz o tym, że Ty jesteś niechciana i nieproszona to IDUŚ chyba naprawdę coś jest nie tak! Bo mi się wydaje wręcz odwrotnie, ale oczywiście to może ze mną jest coś nie tak.
Ale teraz to naprawdę mi się smutno zrobiło.
oho, MALA MI to samo, chyba przestanę sama tu wchodzić, bo może i ja się do tego przyczyniam. Przykro mi. Chociaż jeśli chodzi o wrażliwość i szczerość to raczej nie mam z tym problemu. Moje główne dwie cechy. Pierwszej bardzo żałuję.
KROMA gratki zębów! Ilość imponująca
DORIS no to oby już tak było z nockami! No i szkoda, że znowu w pracy urwanie głowy :-(
CZARODZIEJKA suczy napad? :-D Padłam!
Nie odzywasz się do męża? Długo?

No i tyle, odpisywałam chyba z godzinę. Humor mi się popsuł, dziecko nie usnęło. Idę.

Ostatnia edycja:
jeszcze chciałam do Idusi. ponieważ zdecydowanie należę do osób piszących, krótko i na temat typu zdrówka, trzymam kciuki, powodzenia itd chcę żebyś wiedziała że to nie z braku sympatkii do ciebie bo cię UWIELBIAM! często ci nie odpisuję ponieważ twoje post są dla mnie czasem za mądre bądź zwyczajnie nie znam odpowiedzi. nie ejstem typem pisarza, który potrafi nawet napisać jak nam dzień minął. poza tym czasem wstyd mi odpisywać tobie czy makuckowi. i tak cię uwielbiam i twoje posty i w ogóle

mamaagusi- pisałam dobrze widziałaś, ale tylko, że cztery idą, a teraz zauważyłam jeszcze dwa, tylko chyba się dobrze nie przebiły, bo to kły.
Ida- a ten Kndle firmy Amazon, wiem, że miał czytać tylko e-booki z Amazona, a nie wiem jak z innymi formatami, dlatego M mówił, że jakbym chciała to by mi kupił, ale on nie zna tej firmy i nie wie czy jest dobra, chociaż dużo ludzi je kupuje i chyba u nas nie ma ich, chyba ściągają ze stanów. Albo z Uk, bo wiem, ze tam Amazon jest dość popularny. cena jest fajna, bo te z Appla są hoho drogie chyba z 3000 kosztują, a te widziałam że ok 600 zł. Mój M nie zna aż się tak na oprogramowaniach i tego typu ebookach, też bym chciała sobie kupić, ale jak na razie to mało wiem i muszę się też kogoś poradzić. Musiałabym może pogadać z bratem Przemka, ale to dopiero na weekend będę coś wiedzieć.

mamaagusi- moja Olka dostała na rok zęby, Arek w sumie na 2 tygodnie przed, a mojej koleżanki córcia miała na 13 mcy, ale nie wiem czy to lepiej mi mówiła stomatolog, że dla szkliwa lepiej ale czy później idą tylne tym gorzej, bo dzieci starsze mają tam mocniejsze dziąsła i bardziej je boli, chociaż moja Olka nie narzeka, czasem mówi, ze ją uszy bolą. Chociaż tej mojej koleżanki córka ma już ubytki a ma 3 latka. Zawsze można iść na kontrolę do lekarza nie zaszkodzi.

Natolin- mój właśnie papier je a młoda mnie całuje po ręce i mi nie daje pisać, też mi zaraz humor popsuje bo zaczyna kombinować przy kompie.
a co do odpisywania to ja mam tak samo jak mamaagusi nie nadążam i czasem nie mam co napisać albo poradzić.

Ostatnia edycja:
reklama
mała mi ja wiem, ze mi odpisywałas i nie mam aż tak zaawansowanej sklerozy:rofl2:. przegapilam fakt, ze robisz urodziny u rodziców i jak napisałaś, że teściowa nie chce przyjechać to myślałam, że podczas mojej dwutygodniowej nieobecności cud nastąpił i dostaliście mieszkanie w spadku albo co i trza po szampana leciec, a tu dupa blada. no a co do ich postawy to się nie wypowiem, bo to szkoda sobie palce nadwyrężać. co za ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!
iduś pytanie o e-booki było dość specjalistyczne, ja się nie wypowiedziałam, nie dlatego, ze cie zignorowałam tylko się nie znam i nie posiadam.
rysia - nie za fajnie z tą siostrą. dołączam się do kciukasów
doris - jak ja bym chciała tak pisać - moje dziecko nie przespało nocy od tygodznia.... moje dziecko przespało chyba z 5 nocy od urodzenia. no ale cieszę się, ze twoja nocka udana

a co do atmosfery na forum to mi się wydaje, ze po prostu jesteśmy teraz bardziej zapracowane niz kiedys, część z nas wróciła do pracy, dzieci urosły i są bardziej wymagające i nie ma czasu jak wtedy gdy byłyśmy w ciąży lub dzieciory były malenkie i wisiały na cycku pozwalając walić w laptopa, więc łątwiej pożyczyć zdrówka czy napisać powodzenia, niż odpisywać z detalami. no i jeszcze do tego jesien przyszła i się zrobiło szaro i depresyjnie.
a to, że są kółka wzajemnej adoracji to chyba normalka. jak w szkole, klasa może być zgrana, ale nie dą się na równi przyjaźnić ze wszystkimi. sama posty jednych osób lubie bardziej innych mniej i jusz...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry