reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Ostatnia edycja:
ida- skąd ja znam takie histerie, tylko u nas Olka zaczęła tak robić jak skończyła gdzieś dwa latka, przedtem to tylko się złościła i rzucała zabawkami jak jej coś nie pomyśli szło, ja nie mam sposobu, czasem ją zostawiam w pokoju, żeby się wykrzyczała, ale ona to już ma 2,5 lat, a takie małe, jak Arek mi płacze to staram się go uspokoić, ale ona ma inny charakter jest mniej nerwowy i zaraz do mnie na ręce leci jak coś mu się nie udaje.

dziulka- ja czytałam o niej artykuł, że wpadła pod vana, raczej uderzyła autem i nie wiadomo jaka była przyczyna, bo zjechała na przeciwny pas, walnęła o barierkę i po vana wpadła, zmarła chyba na miejscu i najgorsze, że była w ciąży, szkoda życia takiej młodej mamy i tych dzieci, biedny też M.
A Leane to widzę, że mała prowokatorka, lubi się wydurniać.

Mamaagusi- biedna Agusia, moje też zawsze padają na buzie przeważnie i jest ryk nie samowity.
Roxanka- ja pamiętam o zapracowanej mamusi i dzięki za to, że tęsknisz za nami :biggrin2:

o Emilka- ubiegłaś mnie z artykułem, a co do pamiętania tatusia to Franiu jest Kochaniutki, no i mądrutki, a moja Olka całowała zdjęcie taty i Arek też łazi z jego fotką, bo mają w ramce takiej piankowej i ślini to zdjęcie.
Kania- zdrówka dla M, a co do rocznicy poznania to my za rok mamy 10 lecie, ale ten czas leci. Miłego świętowania i sobie datę wybraliście 13tego :-)

MAKUC non wlasnie, i to jeszcze zeby David byl zly a on ma serducho tak wielkie ze szok...a ta zdzira porzucila dziecko jak smiecia!!!!

WIOLI no kurcze super data porodu!! ja mialam urodzic Leane 10.10.2010 :))) ale mloda zdecydowala inaczej:)

DAWIDOWE ja dzis poprasowalam i to z 2 pralek w 1h :)))))) i zanim wyszlam do pracy na 14.30 to zjedlismy obiad i jeszcze lazienke odmylam i kurze w salonie starlam:))

DOBRANOCKA podziwiam cie ze masz takiego powera do dwojki lobuzow:))) super:))) no i super ze Wojtus wcina i rosnie jak trzeba:)

DAWIDOWE jak sprzatam pokoj Leane przed kapiela to ona zanim po nia przyjde jak naszykuje wode itp, to wpada z dzikim zacieszem do pokoju i co lapie??? pojemnik w ktorym jest 50 pileczek i jebudu na pokoj i od nowa matka sprzataj a co!:))

ROXI po dupsku dostaniesz jak nas nie nadrobisz i nie popiszesz konkretow:))) ja twoja nieobecnosc zauwazylam....

MAMAGUSI nie martw sie, nasze kluseczki nieraz jeszcze w cos przydzwonia ze bedziemy je zbierac...

IDA nie daj sie zwariowac co do humorow Misiolka. moja zas udaje ze placze i robi minke zbitego psa, na co ja reaguje powazna mina i mowie " tak nieladnie, mama woli jak sie usmiechasz" i daje siana, chyba ze rzeczywiscie cos ma byc po jejchniemu a ja mowie veto to odwracam jej uwage, daje cos do lapki rzuce pilke i mloda zapomina. dzisiaj se wymyslila ze mam ja podsadzic do lampy w loggi na 3.5 metra wysokosci!!! wyciagala lapke do lampy i wyrywala sie do gory z moich ramion i "idzie??? idzie???" taaa jasne... matka bedzie skakac po drabinie....
moja przyjaciolka jak syn jej mial 3 latka niecale (fakt 3 latka to nie roczek) to w takich sytuacjach wywalala go do pokoju i kazala przemyslec dlaczego tak sie zachowuje i maly musial przyjsc potem do niej powiedziec czemu tak zrobil, np czemu walnal autkiem o sciane albo rzucil sie na podloge, musial przeprosic mamusie i dopier omial odpuszczone. ale coz rocznego dziecka nie ukarzesz....jedynie konsekwencja i stanowczy glos, patrzenie prosto w oczy.

KANIA David byl przy porodzie, przecinal pepowine i nic nie zapowiadalo ze tak sie stanie nazajutrz! szok... glupia idiotka!!!! jakbym dorwala ta sunie to bym jej wszystkie zeby chyba powybijala!

WIOLI dobrze widzę, że Twoje dziecko spało 4h w ciągu dnia?? niezle

gadałyście o kawie - ja do urodzenia dziecka nie piłam w ogóle, absolutnie, nigdy. teraz piję rozpuszczalną z dużą ilością mleka, ale nie codziennie, czasem z ekspresu,ale rzadko

a i nie pamiętam, które z Was dokładnie to pisały, ale ja już kiedyś dzieliłam się z Wami swoim podejściem, że ja marzę o gosposi sprzątającej, gotującej i jeszcze zakupy robiącej.

HAPPYBETI nie chcę politycznyh rozmów uskuteczniać, ale niestety wiem, że też telewizja BARDZO tendencyjnie to pokazuje

DAWIDOWE na mojego niestety nie działa dotlenienie. Więcej dzięki temu nie śpi

ROXANNKA mi filmu nie musisz polecać.
Domyślacie się czemu? ;-)

MAMAAGUSI biedna :-(

IDA z tego co czytam wypowiedzi wszystkich dziewczyn u nas to chyba nerwowość jest jakaś charakterystyczna dla tego wieku. mój piszczy jak coś jest nie po jego myśli...

KANIA dzięki, że pytasz. Humor taki se. Pudzianek obsypany.
zdrowia dla męża. kiepsko bardzo, że kolejny antybiotyk

KANIA David byl przy porodzie, przecinal pepowine i nic nie zapowiadalo ze tak sie stanie nazajutrz! szok... glupia idiotka!!!! jakbym dorwala ta sunie to bym jej wszystkie zeby chyba powybijala!
Dziulka zatem tylko dziękować Bogu, za to że ten chłopiec ma takiego ojca, a matka kiedyś za to słono zapłaci...
Kroma 13-tka jest dla nas magiczna, nawet ślub 13-tego żeśmy brali :-)
Fakt czas leci niesamowicie, dziś naszło mnie na wspominki, jak to było 10 lat temu, wszystkie ważne wydarzenia w naszym życiu wspominałam aż się oczywiście popłakałam.

Natolin
obsypany??? po czym??? A więc Tobie też życzę takiej "pani od wszystkiego" :-)
Wiesz u męża to już 3 z kolei, nie wiem co jest grane ale martwi mnie to...
Byłaś już na tym filmie??? Czy też nie lubisz komedii romantycznych??? A może któregoś z aktorów???

A pro po kawy to ja mogę jej pić hektolitry pod każdą postacią :-)

Ostatnia edycja:
KROMA Leane nie przegapi okazji bo wie ze z mamuska mozna poszalec.... wariuje po calym lozku przewraca sie do tylu, raczkuje do lusterka, gada, wspina sie na mnie, pod tym wzgledem to uwielbiam ja:))))) czubek maly jak i ja:)))) ja tez lubilam takie harce i w lazience to samo. jak ja ja kapie to szaleje na calego.

i ciagle chce sie dowiedziec co to jest ta jej " GIKA"! gada to i pokazuje mi rozne dziwne rzeczy, misia nalyzeczce, misie na mojej pizamce, kwiatki na swojej poscieli, literki w ksiazce i na sloiczku owocow...

a przy okazji dzisaj uczylam ja liczyc paluszki od raczek po polsku i powtorzyla po mnie " TERY" czyli 4, a tak to odlicza po swojemu i na wskazujacym staje:))))) super to wyglada:))))

jeszcze podczas wyglpow nagle podeszla do mnie i do mojej buzi palec mi wklada i mowi " papa":)))) jak ja leje z tej papy:))))

dziulka- mojej też każę iść i przemyśleć, ale ona nie rozumie jeszcze znaczenia przemyśleć, idzie do pokoju wraca i dalej swoje po jakimś czasie, a patrzenie w oczy jej to wygląda tak, że wywija nimi na prawo i lewo, strzela miny, kręci głową, a jak jej łapię za brodę to się wyrywa i tak samo jak ją trzymam za rączki to wyrywa się i piszczy, po jakimś czasie to działa, ale ile przy tym histerii i łez straci, aż biedna później się zapowietrza.

dziulka- to Leane zdolna dziewczynka, jak ładnie powtarza, a z tymi wygłupami to moje też szaleją, ale po mnie tego nie mają.

Kania- no to fajne daty 13tki musi być coś w nich, a na wspominki to mnie też ostatnio bierze

A mi M wybył z kuzynami oglądać mecz, ja nie lubię w domu być sama wieczorami :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry