reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
witam wieczornie. zanim was nadrobie to pisze co u nas. no wiec mloda obudzila sie w nocy znowu ale juz nie takim rykiem jak wieczorem i maz wstal do niej i dal troche mleka i przewinal i do wyra.

poza tym dowiedzialam sie co sie dzieje z naszymi dziecmi. otoz przechodza okres zarowno leku separacyjnego jak i wlasnego "widzimisie" pt: " chce zobaczyc mame/tate" w nocy. u mnie w pracy koelzanka ma dwie corki urodzone dokladnie rok po roku, ta co ma 2.5 roku teraz to Sonia mowila ze jak zaczela sie jazda z nockami z jej starsza corka to nieraz wstawala do niej i 5 razy. w sumie po nic. od momentu jak jej corka nie chciala juz spac w lozeczku ze szczebelkami (odkad zaczela chodzic) to tak do tej pory ma jazdy. nieraz dziecko spi ladnie kilka dni a potem tygodnie jazdy bez trzymanki, miedzy innymi np jak ona spi z mezem to jej corka potrafi sie obudzic i po chacie biegac. ona wstaje goni ja i kladzie na sile z wielkim rykiem do lozka. ta mlodsza co jest od naszych dzieci strasza o jakies 3 mce zaczela jazdy odwalac od 10 mcy i nocki z glowy. jej maz bierze urlopy bezplatne zeby jakos to okielznac. po prostu koszmar ktorego ani nie da sie uniknac ani tez zaradzic zeby bylo w koncu normalnie.
gadalam tez z kumpela z mojej starej pracy ktora ma 3 dzieci, to mowi ze najmlodszy syn to od urodzenia masakra i do 2.5 nie spal. ten "sredni" podobno aniol, spal ladnie i ten glupkowaty okres trwal kolo 2-3 miesiace tak wlasnie kolo 14mca zycia.
tak wiec pozostalo nam zacisnac zeby i w myslach pisac podanie do naszych dzieci o przespane noce....

a co do mnie: moze tu sie zloszcze na forum np wczoraj ale wole to rozladowac piszac :)) a do Leane chodze ze spokojem bez krzykow itp, jedynie jak widze ze przegina pale i ze nic ja nie boli tylko kaprysi to groze palcem i mowie "nonono, mamusia jest niezadowolona". i o dziwo to dziala, a jak nei dziala to wtedy mowie " Leane wystarczy juz tego, prosze ladnie spac" to jak ona slyszy to "wystarczy" to od razu nabiera powagi respektu.

ide was nadrobic.

O matkoooo:szok::szok::szok:.Na dwie godziny Was z oka spuścic nie można,bo naprodukujecie jak szalone:-D:-p- juz pod koniec Was niechlujnie przelatywałam,bo tyle tego:-D- niestety,dokładnie poodpisuj rano,bo ju nic nie pamietam,zwłaszcza,że jak chciałam poprawic literówke i backspace wcisnęłam,to mic ałkiem przeglądarke wyłączyło .Jeszcze raz dzięki Adminom za nowy edytor,który przywraca posty:tak::tak::tak::happy:

Ja już także kończę na dziś przygodę z komputerem. Raz jeszcze dziękuję Wam za miłe powitanie i mam nadzieję, że uda mi się wdrożyć. Słodkich snów i spokojnej nocki. Nieprzerwanego snu do rana:)

to wy już wszystkie spać idziecie? HAPPY ja czasami po 5 razy posty edytować muszę, bo tyle w nich literówek :eek::cool2::szok:

...no i dopiero spojrzałam na liste tematów,bo tylko odświeżałam stronę do tej pory.Naprawde jakis atak weny :szok::eek::cool:
Cały dzień mysle,co u Idy...czy jej czasem wiatr prunda nie zerwał:crazy:

reklama
Happy ojtam ojtam

Wszystkim życze kolorowych snów i podążam do krainyny snów o wspaniałym rycerzu aby przybył na koniu arabie i mnie uwolnił z zamku.:eek:

Ide bo mnie głupawka bierze. Nawet mi niunia zaczeła śpiewać i to przez sen :szok: ale jak ładnie :tak:. Zajrzałam ma oczy zamknięte.

Do góry