reklama

Październikowe Mamy 2010

Makuc szkoda gadać, ten kraj mnie przeraża, dopiero co wprowadzili,że matura z matematyki jest obowiązkowa, a teraz coś całkiem odwrotnego tej reformie chcą wprowadzić. Dziwny to kraj.

reklama
Przecież to studia i inne szkoły policealne są od sprecyzowania konkretnego kierunku chociaż i tam też uczy się wielu wg mnie zbędnych rzeczy. Zresztą kto uważa, że w LO za dużo nauki to może iść do technikum czy jakiejś tam innej szkoły.

Ale mnie dyrektorka wkurza. Znowu wysłała mi maile, które mnie nie dotyczą i nie interesują. Ona po prostu spamuje, bo nie chce jej się chyba albo przeglądać wiadomości, albo rozsyłać konkretnym osobom, albo jedno i drugie, bo przecież może w polu adresat wpisać wszyscy nauczyciele i ma z głowy.:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
ja nadal podrzymuję swoje zdanie. Jakoś za granicą też się ludzi kstzałci i moim zdaniem lepszych fachowców niz u nas.... A pozatym nie piszcie bzdur, że w wieku lat 15 można nie wiedzieć co Cię interesuje !! Ja tam kibicuję tej reformie bo teraz to co się dzieje to jest jedna wielka głupota. A jeśli chodzi o podstawy to w gimnazjum już chyba kązdy umie dodawać liczyć, mnożyć i dzielić, a pytam się po co komu algorytmy, pochodne i tego typu rzeczy. I nie wspomnę o szkolnictwie wyższym gdzie uczą pierdół dodatkowo tzn. się typowo rzeczy niepotrzebnych.

Bry...
Znikłam wczoraj a tu % się lały ehhh...
Mała_mi będzie dobrze a kciuki to na pewno trzymać będę, ja też miałam kiedyś fazę na allegro ale teraz wszystkie rzeczy trzymam dla mojej siostry, nie sprzedaję.
Makuc rozbroiłaś mnie z tym zamykaniem Alicji w łazience, też mi się to niedawno zdarzyło...zakręcone to my nieźle jesteśmy. W niedzielę do 22:30 pracowałaś, rany współczuję.A co do dokarmiania dziecka przez dziadków to niestety u Nas ta sama faza :-( i tylko ciastkami by jej dogadzali :-( A co dałaś dziecku na 2 śniadanie, że psu musiała oddać???
Mamaagusi Twoja córcia się popsuła??? może to tylko chwilowe??? Zęby pewnie idą kolejne...
Sarisa, Makuc to musi świetnie wyglądać jak Wasze córcie naśladują psiaki :-)
E-lona a Ciebie co nabrało tak na ćwiczenia??? podziwiam z rana za werwę, szczerze to też wolę z rana poćwiczyć bo wieczorem nie mam sił...
Natolin a Ty znów niewsypana???

My już po przedostatnim zastrzyku i wizycie kontrolnej - szczęście, że gardło już ładne i nie trzeba kontynuować kłucia więc ostatni wieczorem. Oliwia tyle co zasnęła, więc mam chwilę dla siebie. Nocka oczywiście z pobudkami, ale po porannym mleku ok 4 dospała do 6.30.

Sarisa algorytmy, pochodne, itp nie wiem czy mają w gimnazjum, ale ja nic z tego nie pamiętam, a miałam w LO i bardzo to lubiłam, tak samo jak całki, itp tyle, że ja byłam na profilu mat-inf.

Zresztą jak patrze na dzisiejszą młodzież to widzę, że coraz mniejszą wagę przykładają do nauki czegokolwiek i rodzice ich nie dopilnowują. Niejednokrotnie byłam świadkiem tego, że nie znali daty rozpoczęcia i zakończenia II wojny św. nie wspominając już o językach obcych i ich wiedzy w tym temacie. Co do systemu nauczania np. w Stanach to kompletnie nie podoba mi się to, że np. nie mają pojęcia gdzie leży Polska lub co to w ogóle jest. Nie wiem czy specjalnie takie osoby pokazują w tv czy taka jest prawda, że oni mało wiedzą.

Absolutnie nie wiedziałam w wieku 15 lat co będę chciała studiować.
Poza tym śmieszy mnie to, że jak ktoś nie potrafi się matmy nauczyć to odrazu humanistą się zaczyna nazywać.

Ja nawet kończąc LO nie wiedziałam co chcę studiować. Już sam wybór profilu do LO był trudny.

Kania tak wszystkie ćwiczycie to też zaczęłam. :-) Cieszę się, że u Oliwii poprawa i z zastrzykami koniec.

E-lona heh to fajnie, że dołączyłaś do grupy ćwiczącej.
Jestem ciekawa jak tam Doris, Ida, Renata i Moriam, czy nadal mają tyle werwy do ćwiczeń???

A co do wyboru studiów to ja w wieku 15 lat sama nie wiedziałam, gdzie iść i co robić, do liceum się poszło by mieć maturę a potem studia. Choć szczerze wybrałam kierunek, który mnie interesował. Szkoda tylko że teraz nie mogę w tym temacie nadal się realizować (pracować) :-( Zresztą nie ja jedna, bo ile jest takich studentów, którzy pokończyli studia i chcieli by pracować tyle że nigdzie ich nie chcą przyjąć, bo po pierwsze wymagania (co najmniej 3 lata doświadczenia) na dzień dobry ich dyskwalifikują. Gdzie mają po studiach zdobyć doświadczenie??? A poza tym ile osób w UP, UM, UG pracuje bez wykształcenia kierunkowego a trzymają ich tam, bo mają "doświadczenie" chyba w trzymaniu się stołka... Ręce mi opadają jak na stanowisko pracownika socjalnego do OPS przyjmują osobę po turystyce...:-( Albo jak słyszę, że panie w OPS nie potrafią wyliczyć zasiłków, czy innych świadczeń bo im się kwoty nie zgadzają a "nie mają pojęcia", że nowe przepisy weszły w życie i nowe kryteria obowiązują...

hej dziewczeta
kania, makuc- ta imprezka weekendowa u nas byla, a wyszla tak przypadkowo, przyjechali znajomi na weekend, zaprosilismy paru wiecej(12:)) i juz:))
makuc- ja z a6w troszke poleglam:) bo od 3 dni nic. Ale dzisiaj jade dalej. Wszystkie dziewczyny mnie tu przegonia, ale nic to:)
ja juz pisalam, ze te cwiczenia mocno obciazaja kregoslup. Trzeba na technike uwazac. Mocno ledzwiowy kregoslup przy podlodze trzymac i nie odrywac. Mnie na razie nic nie bolalo
a apropos kregoslupa..Kania- jak twoje plecki?

reklama
Moriam dzięki ze pytasz, uważam na kręgosłup :-) czasami daje mi w kość więc folguję sobie.
Za 1,5 tygodnia rehabilitacja więc mnie jakiś "przystojny" masażysta wymasuje :-)
A ty na którym dniu poległaś???
Chyba najszybciej z Nas zakończy Renata :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry