reklama

Październikowe Mamy 2010

hej my miałyśmy bardzo pracoweite przedpołudnie....Pozazdrościłam Ci Alicja tych rogalików i upiekłyśmy dziś ciasteczka :-) owsiane...nie tak dobre jak zachwalali, ale zdrowe i ujdą :-).
Kroma moja teraz dostała chyba ze 60 magnesów, od 13 letniej koleżanki i powiem tak MA zajęcie ;-). A pytałaś Sheeney to mnie się zdaje, że będzie rodziła pewnie w połwie maja.
Ragna im mniejsze tym gorzej(chociaż u mnie w drugą strone. Nie lubię zapełniać dużych powierzchni ;-)) ....ale jak jest kwadratowa łazienka to nie powinno być problemu :-).
Sheeney brzusio może większy, ale kg masz mniej ;-).A tak swoją drogą to może wstawisz brzusio?? Dla mnie?

Laseczki no gdzie jesteście ja dziś potrzebuję cukru mimo, że sobie ciasteczka upiekłam ;-)

reklama
Widze,że znowu "co kraj ,to obyczaj".chodzi mi o te wizyty kontrolne.Pamiętam,że my mieliśmy u okulisty,a większość dzieciaczków nie.Po kontroli bioderek była jeszcze jedna zapisana przez ortopede w 7mym mcu,a potem ,jak dziecko zacznie chodzić.Przyznam się,że się zbieram jak sójka za morze na nią.ale pójdę,naprawde warto- niewiele wad stóp i postawy jesteśmy w stanie same wychwycic-to,ze dziecko biega ,skacze,chodzi "normalnie" jeszcze nie swiadczy,że wszystko ok.Nie ma co panikowac,ale dla spokoju sumienia,żeby sobie w brode nie pluć,jak za 2 lata okaże się,ze buciki korekcyjne potrzebne,według mnie warto sie zapisac ,niech obejrzy maluszka.

Sarisa posłodziłabym Ci ale dziś do słodzenia mi daleko...
Wrzuć przepis na odpowiedni wątek na te ciasteczka :-)
Kroma moja też magnesy lubi, ale nie mamy w domu ani jednego, można gdzieś zakupić tak po prostu??? Może rzeczywiście Oliwia ma przesyt mamy...
Ragna już nie mogę się doczekać widoku ukoczońej łazienki, mam nadzieję, że się pochwalisz :-)
Happy masz rację, różni lekarze choć "ta sama szkoła". My u okulisty w ogóle nie byliśmy na żadnej kontroli a u ortopedy chyba z 3x.

Miłego popołudnia Wam życzę.

Ostatnia edycja:
Kania- ja mam z Danonków, zbierałam im, a też mam takie literki do tablicy co zaczepiają, ale wtedy się walają dodatkowo po pokoju.
Ragna- ale będzie ładna łazienka ja widziałam te kafle to sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało.

Moje jak na razie się bawią, Arek znowu dzisiaj narąbał po plecy :wściekła/y:

Kromato musi mieć duży aptetyt ;-) Arek jak takie koopy po plecy robi ;-)

edit:
Kania te co Zuu dostała to też głównie danonki i stwierdzam, że te co dostała(bedzie sprzes 6 lat) o niebo lepsze niż to co teraz robią. Tamte sa duże kolorowe i przedewszystkim mocne, a te z pieskami to częśto się zsuwają

Ostatnia edycja:
Sariska, ciasteczka na pewno są smaczne. A co się stało, że tak Ci cukru potrzeba? Ten cukier mamy rozumieć dosłownie czy przenośnie?
Happybeti, dałaś mi do myślenia z tą wizytą u ortopedy. U Hani nie dostrzegłam żadnych nieprawidłowości, ale w sumie ekspertem nie jestem... Muszę popytać wśród znajomych, czy byli i na necie poszperać. Z jednej strony bym poszła dla świętego spokoju, ale z drugiej, wolałabym Hani tego oszczędzić, jeśli to nie jest konieczne. Ona nienawidzi lekarzy...
Kania, moja Hania ostatnio też bardziej lubi tatę, ale nie bardziej niż mnie, a bardziej niż kiedyś. No ale na pewno woli bawić się z nim niż ze mną. Ma takie dwie pacynki - krówkę i konia z Ikei, i często mu je przynosi. On zakłada jedną, ona drugą i się bawią:-) Nie martw się. Może Oliwka po prostu czuje, że jesteś zmęczona i chce Ci dać odpocząć?
Co do łazienki, to oczywiście zaprezentuję, jeśli będzie co;-) Bo jak niefajna wyjdzie, to będzie mi wstyd... Meble już wybrałam, a mąż w pracy poszukuje na necie baterii.
A Hania jeszcze śpi!!! Pewnie nockę odsypia. Na pewno zaraz wstanie. Za oknem pada śnieg, a miałyśmy iść na spacer. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. A, no i znów ma nawrót kataru...

Ostatnia edycja:
Kania uuu a to pech że na koniec zastrzyków źle Ci się mąż wbił i teraz Cię boli. Dobrze że jeszcze dziś i będziesz miała spokój od tego.
kroma a może Ty coś piłaś że masz takie dziury w głowie?:-D
happy mądrze piszesz, bo nam niby po kontroli bioderek nikt nie zalecił kolejnej kontroli ale pamiętam że jak kupowaliśmy buty to w Bartku była możliwość darmowej wizyty u ortopedy no i skorzystaliśmy z tego, według niego wszystko było ok, oczywiście płaskostopie było wtedy jeszcze no i nam też poradził co zrobić z paluszkami u nóg Łukasza bo trzeci palec zachodzi na drugi u nogi. Na razie widzę lekką poprawę ale jeśli to nie minie do 2 roku życia to trzeba biedzę poddać się zabiegowi- podcięcia więzadeł. Moja mama to w ogóle uczula mnie ciągle na problemy z bioderkami, tym bardziej że ona ma teraz z tym problem.

Coś mi ta nauka nie wchodzi do głowy.

Happy- ja mam takiego fajnego ortopedę co wszystko sprawdzi i jak byłam ostatnio z Arkiem a Olka nie miała rejestracji bo była tylko dodatkowo ze mną to i tak ją zbadał, lekko krzywi nóżki do środka a i kazał jej na bosaka latać.
Ragna- to tatuś chyba ma jakieś zdolności aktorskie :-)

Sarisa
- ja też wolę te starsze magnesy z Danonków bo się ciągle trzymają, a te nowe z ostatniej serii to wszystkie pospadały.

Mała Mi-
ja mało piję alkoholu, chyba mózg mój muszę zacząć trenować, a kiedyś mnie sie pytałaś co u koleżanki i maleństwa, to jest już w domu, i się ma dobrze, wypuścili go po 3 mcach. a czy ma jakieś problemy to wyjdzie z czasem.

A moja Olka ma jakiś kryzys w nocy sika już nie sikała z pół roku spała bez pampersa, a wczoraj jej założyłam bo nawet do 22giej nie wytrzymała, a dziwne bo pampek był suchy rano.

Ostatnia edycja:
A jak wygląda taka wizyta? Czy jest połączona z USG? Moja Hania nie da złapać się za stopę, bo ma tak silne łaskotki:-) Obcinanie jej paznokci u nóg to prawdziwa gimnastyka.
Kroma, ta ich zabawa polega na ogół na tym, że konik i krówka pożerają inne zabawki, wykrzywiając przy tym mordki albo się gonią. No ale zabawy przy tym wiele.

reklama
Ragna czytając twojego posta uświadomiłam sobie że na u nas też właśnie pada śnieg za oknem a jeszcze przed chwilą nie padał:-) Zdjęcia wyremontowanej łazienki to i ja chętnie oglądnę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry