reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Ale są plusy jak taki dzieciaczek sie wyszaleje na dworku to i apetyt duży i przespi całą noc wiec spokoj bedzie a tak wogole to witam wszystkich...u nas tydzien sie zaczął od pokasływania...zaraz bedzie katar i 100% uziemienie domowe a zakupy w miedzy czasie jak tatusiek wroci z pracy a dzieci zaczną marudzic...a na dodatek jak tylko sobie zrobie zieloną herbatkę to amelka podchodzi ze słomką i czeka na kubek.
a tak z mojej obserwacji wynika że większosc córek dogaduje sie lepiej z matka niż z ojcem a juz jak maja taki sam charakter to juz wogole nie idzie sie dogadac...tak samo jak u mnie z matką ciotką czy kims innym tak a z ojcem nie idzie sie dogadac nic...

witam sie wieczornie z placu boju. jakims cudem mloda przespala calutka noc do samej 8h. pobudka byla taka ze szok... z glodu darla sie jak rozjuszony rotwajler. szybko butla i biegiem natychmiast i juz. wciela 240. ja poszlam do roboty na caly dzien -dzisiaj maraton 10h. w poludnia nie jadla nic poza jednym serkiem. potem siesta. dospala do 15.30, ale jesc nie chciala nic dopiero pod wieczor zjadla chrupek i to duzo, parowke niecala i serek. potem kapiel juz bez histerii i czekanie na mnie. wymizialam wytulilam. poszla spac. co chwila poplakiwanie takie bardziej zawodzenie w style" nie chce spac, chce byc z wami". i maz i ja latalismy do niej z 4 razy az w koncu mnie trafilo i stwierdzilam ze ja ujarzmie. lezala w lozeczku a ja ja glaskalam po policzku, nocku mruczalam , zaczela usypiac patrzac na mnie:))) oczka w koncu klapnely wiec wychodze z pokoju a tu laaaa no to powrot i glaskanie ale tym razem moze poglaskalam jej buziaczka z 3 razy i odjechala. puki co spi.
jutro wyjezdza moj tata, jak go odwieziemy to albo pojde spac albo wezme sie za porzadki.... dzisiaj tak swoja droga przeprosil mnie z kwiatkami za swoje zachowanie i dziekowal za goscine. dobrze wie co robi bo nikt go nie chce,nie zaprasza bo nagrabil se u calej rodziny i nigdzie miejsca nei zagrzeje bo kazdy jak sie poznal jakie baje opowiada jak ostatnia ciota to nie chca go u siebie. z jego rodziny ma tylko ojca ktory ma juz 80 lat ponad a brat jedyny zreszta totalnei go olewa bo kasa odebrala mu rozum.

HAPPY wielkie slodziuchne zyczenia urodzinowe, duuuzo zdrowka i milosci, zebys juz nie musiala tesknic za malzem no i zebys zawitala u mnie :))))))))))))))))

DAWIDOWE Leane na razie 5 nie ma, ma 1.2.4 na dole ,3 tuuuz pod dziaselkami, na gorze ma 1.2 i chyba 4 z tego co pediatra mowila zaczna wylazic szczegolnie z 1 strony.

DOBRANOCKA dzieki :* dzisiaj Leane probowala wstac sama do pionu ze 4 razy jak mnie nie bylo ale dzisiaj byla mniej odwazna. wazne ze raz sie odwazyla:)))

IDA sledzie?? a moze z polewa czekoladowa???:))))))))))))))))))))) no i moze jakis braczek @ sie szykuje???:)))))))))))ja przyznam szczerze ze jakby nei te noce nieraz i zabkowanei to moglabym drugie produkowac:)))

AGUSINKA wyobraz sobie ze ja i ojciec urodzilismy tego samego dnia:)))))))))))))) jak tylko nauczylam sie mowic to cale zycie morde drzemy na siebie, on na mnie ja na niego. jak malutka bylam to wolalam sie z nim bawic i wolalam zeby on mnie kapal bo zlewal pewne rzeczy a mama byla bardziej konkretna i stanowcza. a odkad zaczelam dojrzewac jako nastolatka to masakra....

widze ze zapadla cisza totalna.... spadywam pisac list milosny do przyjaciolki/chrzestnej Leane bo pokupilam pare rzeczy i wysylam przez tate no i pare slow trza skrobnac:))) kupilam jej nawet krem z kasztanow:))) taki do smarowanai jak nutella :)) pyyyszne:)))) no i obowiazkowo sery, wino, kawe, troche slodkosci.... ide pisac:)))

Witajcie mój szalony dzieć wstał o 5.40, ale w miare wyspana jestem, bo w nocy były tylko dwie pobudki jedna o 23 na zmianę pampką i picie i po 2 na picie. Dospał do 5.40 i wciął mleka 210. teraz zabawa autkami.
Kurde jak Dziulka pisała o tych przejściach z zębami to aż mi słabo sięrobi. bo Wojtiemu muszą teraz 5 już tylko wyjśc bo cały komplet prócz 5 mamy... kiedy w ogóle 5 wyłażą? mogą już teraz ? Bo wczoraj od południa tznpod wieczór miałam taką samą histerię jak Dziulka jakaś masakra, tylko mleko chciał darł się, szkoda mi go było strasznie, trochę ciepły był, ale temp chyba nie miał... dałam czopka i usnał w minutę.... mam nadzieję, że nie będzie chory, bo niedawno był i miał antybiotyk. 2 raz w swym życiu, i wolałabym, żeby za często nie brał.... już wolę te zęby... chciałam z nim dziś do figloraju iść... zajrzę w gardło później, katary, chrypy brak, może to te zęby??
Doris my z A. mamy własną działalność ciuchy sprzedajemy, na takim wielkim targowisku hurtowym, bo hurtowo się tym zajmujemy, i właśnie wstajemy ok 4, żeby rzed 5 być na miejscu bo tam handel od 5 do 10 i do domu. i to tylko dwa razy w tyg. do tego jednak księgowość i wyjazdy po towar dochcodzą rozpakowanie przepakowanie, bo mamy dwa miejsca więc trochę pracy w sezonie jest, poza sezonem nuda:) a co do KM to chcę otworzyć, ale dopiero we wrześniu...bo na okres wakacyjny to się nie opłaca.... a co u Ciebie??? dawno jakoś Cię nie widziałam, ale może dlatego, że sama przez mgr miałam przerwę.......

Dzień dobry:-)
Chciałbym baaaardzo serdecznie podziękować Wam wszystkim za życzenia urodzinowe- kochane jesteście :-):happy::***
Wioli,
Kania,
Strip,
Kroma,
Dawidowe,
Emilka,
Makuc,
Doris,
Sariska,
Ida,
Dziulka
:-):happy::*****
Dla Leane wielkie gratki za odwagę i samodzielne stanie:tak::-).
Dla Oliwki i Laury zdrówka.

Wcięło mnie,bo... na urodziny od brata dostałam "Dallas '63" Kinga:-p:-D.Ale już po,więc ...;-):tak::-D

hejka ja na moment, nie wyspałam się i mi się oczy kleją.

Ida- a jak to jest z M po japońsku :-)
Happy- i jak ta książka bo ja ją przeczytałam jednym tchem :-)
Dziulka- wy nie macie 5 zębów a my mamy tylko 6 zębów, ale moje dzieci późno ząbkują. A co do urodzin to ja się z mamą też w tym samym dniu i mc urodziłyśmy.
Strip- to podobna godzina pobudki, u nas też przed 6ta ale jeszcze zemną posiedział w wyrku, potem młoda wstała i też bawili się samochodami.

Idę pić kawę jak nigdy bo padam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry