reklama

Październikowe Mamy 2010

Twardnieje mi dziś coś brzuch,ale to pewnie przez nerwy. Rano się bardzo zdenerwowałam gdyż mój niezrównoważony były facet z którym byłam 5 lat zaczyna na nowo robić jazdy. Dostałam dziś wiadomość od niego na portalu nk, że robił porządki w płytach i poznajdował moje zdjęcia i filmiki, do tego ma filmiki które mogą mnie upokorzyć ( niby jakieś takie co nie jestem w pełni ubrana, widać nagość), dodał że robił je bez mojej zgody i wiedzy. Dodał również że może mi je przesłać na maila a potem po wstawieniu przez niego paru kropek napisał... a wiesz mam lepszy pomysł- wstawię to na you tuba i niech inni patrzą jak rozkwitał prawdziwy związek. A na koncu napisał że pozdrawia mnie i mojego G. Natomiast w zeszłym tygodniu napisał mi na gg wiadomość w stylu " przez Ciebie mam ciągle przeje**** w swoim związku".
On ciągle się na mnie odgrywać chce za to że się z nim rozstałam. A rozstaliśmy się dlatego gdyż popadł w problem alkoholowy, nie chodził do pracy, oszukiwał, zaczął podnosić rękę na mnie i miałam już dość pomimo rocznego starania się mu pomóc. Chociaż mimo wszystko on uważa że wolałam odejść od niego niż mu pomóc. Po tym jak się z nim rozstałam mówił wszystkim że on się ze mną rozstał bo nie mógł wytrzymać tego jak ja go zdradzałam. Tylko że ja go nigdy nie zdradziłam, to on będąc w UK za granicą w celu pracy zdradzał mnie. Po tym naszym rozstaniu wiele przykrości mi robił przez cały czas, mimo że znalazł sobie nową dziewczynę i chyba jest z nią do teraz tzn zauważyłam dziś że u niej na koncie na nk zniknęły ich wspólne zdjęcia a u niego nadal są- tak więc nie wiem o co chodzi.
Boję się że znowu będzie mnie nękał. Boję się go bardzo, bo on jest do wszystkiego zdolny, nie po to od niego uciekłam żeby teraz dalej był w moim życiu. Jestem świeżo upieczoną mężatką i chcę się cieszyć z tego i przyszłego macierzyństwa. On wie o tym że miałam wychodzić za mąż i że będę mieć dziecko. Nie wiem co mu do głowy przyjdzie :(
Na razie mu nic nie odpisałam, bo tak mi doradził mąż.
Musiałam się gdzieś wygadać bo bardzo mnie to denerwuje i zamartwiam się :(

Lolisza super że wzięliście tego pieska ze schroniska. Ja też bardzo chciałabym mieć psa,ale jak na razie nie mamy na to warunków mieszkaniowych,ale myślę że kiedyś jak najbardziej ;)

reklama
Mała_mi, myślę, że najważniejsze jest to, że masz męża po swojej stronie. Tak naprawdę to jeżeli mąż zna całą historię Twojego poprzedniego związku i zna treść tych obskurnych maili na nk, to i tak jesteś na wygranej pozycji. Mój wie o mnie wszystko, no dosłownie WSZYSTKO, a miałam przed nim trochę mężczyzn. I dlatego pomimo, że miałam niejedną w życiu sytuację, której teoretycznie mogłabym się wstydzić (np. jakieś rozbierane fotki u któregoś z moich "byłych"), to najważniejsze jest to, że nic nie zaskoczy mojego męża w razie, gdyby tamtemu chłopakowi coś odbiło. A inni ludzie? Cóż, myślę, że nikt by się zbytnio nie przejął i tylko popukaliby się w głowę, że debil jakiś Cię nęka.
Trzymaj się, kochana i olewaj na maksa tamtego chłopaka. Ignoruj go, może się znudzi.

Twardnieje mi dziś coś brzuch,ale to pewnie przez nerwy. Rano się bardzo zdenerwowałam gdyż mój niezrównoważony były facet z którym byłam 5 lat zaczyna na nowo robić jazdy. Dostałam dziś wiadomość od niego na portalu nk, że robił porządki w płytach i poznajdował moje zdjęcia i filmiki, do tego ma filmiki które mogą mnie upokorzyć ( niby jakieś takie co nie jestem w pełni ubrana, widać nagość), dodał że robił je bez mojej zgody i wiedzy. Dodał również że może mi je przesłać na maila a potem po wstawieniu przez niego paru kropek napisał... a wiesz mam lepszy pomysł- wstawię to na you tuba i niech inni patrzą jak rozkwitał prawdziwy związek. A na koncu napisał że pozdrawia mnie i mojego G. Natomiast w zeszłym tygodniu napisał mi na gg wiadomość w stylu " przez Ciebie mam ciągle przeje**** w swoim związku".
On ciągle się na mnie odgrywać chce za to że się z nim rozstałam. A rozstaliśmy się dlatego gdyż popadł w problem alkoholowy, nie chodził do pracy, oszukiwał, zaczął podnosić rękę na mnie i miałam już dość pomimo rocznego starania się mu pomóc. Chociaż mimo wszystko on uważa że wolałam odejść od niego niż mu pomóc. Po tym jak się z nim rozstałam mówił wszystkim że on się ze mną rozstał bo nie mógł wytrzymać tego jak ja go zdradzałam. Tylko że ja go nigdy nie zdradziłam, to on będąc w UK za granicą w celu pracy zdradzał mnie. Po tym naszym rozstaniu wiele przykrości mi robił przez cały czas, mimo że znalazł sobie nową dziewczynę i chyba jest z nią do teraz tzn zauważyłam dziś że u niej na koncie na nk zniknęły ich wspólne zdjęcia a u niego nadal są- tak więc nie wiem o co chodzi.
Boję się że znowu będzie mnie nękał. Boję się go bardzo, bo on jest do wszystkiego zdolny, nie po to od niego uciekłam żeby teraz dalej był w moim życiu. Jestem świeżo upieczoną mężatką i chcę się cieszyć z tego i przyszłego macierzyństwa. On wie o tym że miałam wychodzić za mąż i że będę mieć dziecko. Nie wiem co mu do głowy przyjdzie :(
Na razie mu nic nie odpisałam, bo tak mi doradził mąż.
Musiałam się gdzieś wygadać bo bardzo mnie to denerwuje i zamartwiam się :(

Lolisza super że wzięliście tego pieska ze schroniska. Ja też bardzo chciałabym mieć psa,ale jak na razie nie mamy na to warunków mieszkaniowych,ale myślę że kiedyś jak najbardziej ;)

Oj ci faceci, naprawde niektorzy sa zdrowo p....
Jedyne co moge ci poradzic to po prostu ignorowanie i totalne olanie jego osoby, maili itd, nic tak nie dziala jak ignorancja.
Mysle ze jak bedziesz zaglebiac sie w to, odp na maile to on osiagnie to co chce i cala sytuacja tylko bedzie sie pogarszac, a jak go zignorujesz nie bedziesz reagowac to wkoncu przestanie cie dreczyc jak nie bedzie reakcji z twojej strony.
Najgorsze to dochodzic sie z takim debilem, dzasz mu tylko styscakcje.
3maj sie cieplutko i co najwazniejsze nie denerwuj sie bo szkodzisz sobie i przede wszystkim malenstwu

mala mi - jak mnie tacy faceci wku..ja. tez kiedys mnie byly nekal, choc daleko mu bylo do tego co twoj ex wyczynia. moim zdaniem powinans mu uswiadomic, ze wysylajac ci taka wiadomosc sam sie pograzyl i ukrecil sobie bata i ze to sa grozby karalne podlegajace karze. jak masz znajomego policjanta to go na niego naslij, niech mu zamacha legitymacja to zaraz przestanie tak cwaniakowac. mozesz mu tez zacytowac artykul 190 § 1 kodeksu karnego:
"Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

o patrz jeszcze taki artykul znalazlam, podeslij mu

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7933161,Intymne_zdjecia_w_sieci___surowsza_kara.html

i odpowiedni paragrafik:
"Art. 191a. § 1. Kto utrwala wizerunek nagiej osoby lub osoby w trakcie czynności seksualnej, używając w tym celu wobec niej przemocy, groźby bezprawnej lub podstępu, albo wizerunek nagiej osoby lub osoby w trakcie czynności seksualnej bez jej zgody rozpowszechnia,podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Ostatnia edycja:
MALA MI - tez bylam zastraszana ale w inny sposob przez mojego eks meza, na twoim miejscu drukowalabym wszystkie mejle, wszystko co do ciebie psize i oprocz tego nie kasuj z kompa nic a nic, w razie cos to bedziesz miec dowody niezbite na policje ze jestes zastraszana. po drugie twoj eks zachowuje sie jak rybka ktora polknela haczyk i chociaz wie ze zdechnie to wojuje.jak moj byly mnie przed rozwodem jeszcze straszyl ze bede chodzic kanalami i bede pilnowana (ciekawe po co skoro tylko widzialam wtedy prace i dom i nigdzie nie wychodzilam)tylko dlatego ze odwazylam sie bronic sama przed jego wyzwiskami bezpodstawnymi i nieraz uderzeniami, to przed samym rozwdem powiedzialam mu krotko: masz po rozwodzie tydzien na wyprowadzke z miasta bo cie moi kolesie dorwia z recydywy i to ty bedziesz chodzil kanalami!!! tak na serio znalam kilku z recydywy i dobrze z nimi zylam (mieli odsiadki za drobne rozboje i kradzieze) i powiedzialam im zeby skladali mu regularnie wizyty dokad sie nie wyprowadzi-w srodku nocy! gosciu tzn eks byl podobno posikany ze strachu ze tak go zalatwilam, ze on wielki pan z wielkim ryjem musial opuscic neitylko mieszkanie i osiedle ale miasto calkiem! nie dalam sie! czesto jest tak ze niektorzy tylko gebami potrafia klapac a nic nei robic, a ja zamiast go straszyc slownei przeszlam doczynu i od tamtej pory w moim miescie sie nie pojawil, wiem ze wyniosl sie do rodzicow i od tamtej pory odzyskalam spokoj. MALA nie daj sie!!!!!! nie przejmuj sie niczym!!! zbieraj dowody postaw gnoja przed sadem i zobaczysz jak skuli ogon!!

lolisza tak jak napisała concita jeśli zakład pracy zatrudnia powyżej 20 osób nic się dla Ciebie nie zmienia. Pensję będziesz dostawać w tym samym terminie od swojego pracodawcy, pamiętaj tylko, żeby nie przekroczyć 7dni od dnia wystawienia na dostarczenie L4 do kadr (bo niestety jak już jesteś na ZUSowskim zwolnieniu to ZUS niestety obniża za dni zwłoki zasiłek chorobowy).

Lolisza- super ze wzieliscie pieska ze schroniska!! uwazam ze takie zwierzaki, potrafia sie duzo bardziej odwdzięczyć za to co dostaja, niz czesto takie co od szczeniaka chuchane i dmuchane- jak sama zauwazylas, mialas od mldego i wampir, moj tez zdecydowanie nie docenia tego co ma..., ale sa tez i takie co od szczeniaka sa cudowne

Mala mi- to ci sie trafilo... dobrze ci dziewczyny pisza, nie odpowiadaj, ale maile i wszytskie wiadomosci trzymaj. Mam nadzieje ze gosciu sie szybko znudzi, lub znjadzie inne zajecie

Hej mamuski:)
Lolisza gratuluje pieska , popieram bardzo dobry pomysł, my mamy sunie ogromniastą i też sie zastanawiam jak to będzie,ale nie wyobrażam sobie ,żeby jej nie było. Moja Nowofunlandka kocha dzieci, ludzi jest najłagodniejszym psiakiem jakiego znam a waży 65kilo:)i ma strasznie dużo kłaczków,ale wierze ,że damy rade:)

reklama
Mała mi zbieraj dowody tak jak dziewczyny mówią i nie przejmuj się tym. Przeważnie Ci co tyle kłapią nic nie robią. Ale czasem z niezrównoważonymi ludźmi ciężko dojść do porozumienia. Zyczę ,żeby ten eks okazał się tylko krową ,która dużo ryczy ,a mało mleka daje. I supcio, że małż wspiera .
Kasis Ty to się psiakiem nie przejmuj. To są najłagodniejsze psy świata uwielbiam je. Napewno oprócz wagi suni nie musisz się przejmować, napewno dzidzie pokocha . A jeśli chodzi o włosy .To mam pytanko czy chodzisz z nią do fryzjera? Jeśli nie to polecam takie urządzenie King coat (to są takie grabki , do wyciągania martwego podszerstka) i na jesień będzie super ,bo wyjmiesz z niej wszystko co w domu zostawi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry