reklama

Październikowe Mamy 2010

stem:)
wioli, biedny Kubulinek:-(niech szybko mu to chulerstwo przechodzi!!!!!!!!!!
Baśka, u nas takie katarki z zębami za każdym razem się wiązały, ale nie wiem jak u was w tym temacie. a co do broncho to mówiłam że działa:-)
Kania, 3mam kciuki za psiapsiółę!!!i przestań z tymi wyrzutami sumienia!!! ja wiem że serce boli, ale na nastęny raz już będziesz "mądrzejsza" o to doświadczenie:tak:a podejrzewam ze jeszcze niejedna nauka na błędach nas czeka:sorry2:

cambria, moja z zębami wyczynia różne dziwne rzeczy: strzela, stuka, i zgrzyta ale ona to "na żywo" robi - chyba nam na złość bo aż ciarki wtedy przechodzą a ona się śmieje:cool2:. ale z tego co kiedyś słyszałam to zgrzytanie (szczególnie przez sen) może być oznaką pasożytów - ale nie musi chyba
strip, i tak trzymaj:-D:-D:-Dty gaduło:-p;-)
Dziula, to ci młoda prezent strzeliła:-)
makuc, to żeś zaszalała!!!:-Da okazyja jaka była, jeśli można wiedzieć?:-)bo mnie po 3 piwach wieczorem na drugi dzień taczką z pokoju do pokoju wozić trzeba:cool:
Kaniuś, z kina wyszły nici, więc dobrze że się nie napalałam:dry:a Misiaczek w porzo, z tym że chyba dalej zęby hoduje bo nocki znów dyskotekowe:sorry2:a z pytaniem o zasypianie to trafiłaś, ci powiem, bo ostatnio takie sajgony odprawia że pała mała:shocked2:
a a propos brzuszkowych problemów - ktoś wie czy takim maluchom można siemię lniane dać do jedzenia????????????????????

ja miałam dzisiaj dość "atrakcyjny" dzień, ale szczegóły to na gz jeśli dam radę;-)

reklama
Jejku 41 to faktycznie bardzo wysoka...

edit:
Idek siemie lniane jest zdrowe więc chyba można by podać. Tylko na co to chciałaś podać? Bo to raczej na bóle żołądka się podaje prawda?

hejka na moment też nie mam czasu na wszystkie fora.

Wioli- Kuba to chyba taki typ jak ja, bo jak ja mam gorączkę to też powyżej 40stopni i zawsze mam majaki, a zdrówka dla niego i rób może mu okłady, pomoże mu.

Sarisa- ja do tej pory szukam ciągle czegoś, a myślałam, że tylko tak miałam przed ciążą z pośpiechu i podekscytowania.

Kania- zdrówka dla koleżanki i fajnie, że były prezenty na dniu dziecka.

Spadam myć się i na film.

Ida na twoje pytanie za chiny nie znam odpowiedzi:sorry2: misia dalej w bujaku zasypia?

Sariska ja sie nie bede powtarzac ale odpoczywaj kochana odpoczywaj:tak: 41 to naprawde duzo jak lezal na mnie to cialo mnie parzylo:no:

Dziewczyny czy u Waszych dzieci też się zdarza że zgrzytają zębami? Karolek od tygodnia zgrzyta w nocy i troszkę w dzień,nie wiem czy się wygłupia czy coś go męczy:-(

Pozdrawiamy

nie chce cie straszyc bo roznie moze byc, ale syn mojej szwagierki i jeden i drugi zgrzytali zebami jak mieli robaczki w d.... obserwuj kupki.

witam wieczornie:))) od jutra dietka wiec wlasnie w ramach "pozegnania" z zarciem wlasnie pozarlam kilo bobu, przepilam pol litra maslanki i jak mnie wysadzi wp owietrze to bedziecie mnei widziec lecaca lotem koszacym nad PL :)))))))
dzisiaj zaczelam cwiczyc na moim sprzecie uda itp to mldoa boki zrywala ze smiechu:)))
dzisiaj ogolnie pod wieczor byla nieznosna, zostala ukarana raz na minute w swoim pokoju a tak to dostala ze 3 razy taka zrypke ze huhuhu. zasluzona jak nic.

za to najbardziej mi sie podoba u nie j jak konczy jesc, to mowi " j'en veux plus" ( juz nie chce) odsuwa lekko talerz i zbiera do niego to co wywalila obok jedzac:)))) i sama sie karci ze to jest " beeeeeeee".

WIOLI moze jakies czopki na zbicie goraczki??? ja raz w zyciu dostalam udaru od slonca i tez tyle mialam to chyba pyralgine w czopkach mi podali i po pol godziny zeszla goraczka a parzaca bylam jak piec.

KANIUS wspolczuje tych katarowych atrakcji... masakra.... oby jak najszybciej przeszlo...

IDA smiej sie lub nie ale odkad mldoa te bursztynki nosi to zeby ida dalej ale nie ma juz takiego hardcora jak przedtem.... a teraz trojeczki rosna cudownie i pieknie tzw oczne.

MAKUC cos se nakupila???:))))) no i jak tam Alutek??

Cambria ja też słyszałam że zgrzytanie jest od robaczków ale jak raz na jakiś czas sobie zgrzytnie to raczej z zafascynowania tym że nie tylko można ząbkami gryźć ale i jak się poruszy to wydaja dźwięk i łaskocze.

Iduś co do siemienia lnianego to możesz podawać tylko byś musiała popatrzeć jaką porcję ziarenek możesz szykować ja zacznę podawanie na jesieni jak będzie czas na katary...

Moje dzieci dzisiaj owaliły prawie kilo truskawek normalnie Amelce lało się po brodzie buziaczek ful wypchany i jeszcze brała i dopychała Juli do buzi i mi tak się rzuciły jakby z rok nie jadły a ja kupuje średnio raz w tygodniu truskawki :tak:
Ale dziś kiepski dzień mam rano dostałam @ a pierwszy i drugi dzień to masakra więc liczyłam że dziś to tak wszystko lajtowo porobię po woli a w dziećmi się pobawię w pozycji pół leżącej a tu tak z obiadu zostało mi ziemniaków więc Jula mnie molestowała o kopytka no i stałam i robiłam te kopytka...później robiłam zimne nóżki no to też trochę czasu spędziłam na stojaka w kuchni to jedynie poleżałam jak dzieci się do spania szykowały tak z pół godziny a później znowu do kuchni tym razem przetapiać słoninkę i dalej na stojąco i na koniec ''rozporcjować'' te nogi i zalać i w końcu się udało usiąść przed kompem ale nogi to już mi w d*** wlazły a kręgosłupa to już nawet nie czuję że go mam :-(

Wioli jak malutki? no ja też sie doczytałam że czopki są na taką wysoką temperaturę najlepsze paracetamol w czopeczkach jak nic w syropach nie pomaga a jak Kubuś ma przez tyle dni wysoka gorączkę to później moźe być trochę nerwowy i zanim dojdzie do siebie to możesz podawać viburcol to też czopki a jak ich nie znasz to HEEL Viburcol N x 12 czopków - Apteka internetowa i-Apteka.pl a okłady próbowałaś? albo kąpiele obniżające temperaturę?

poranne dzień dobry :-)

w końcu czuję się jak nowo-narodzona (czego w dalszym ciągu nie można powiedzieć o moim mężu).
Powiedzcie mi: czy można zatruć się wódką :confused::no::szok:
Wczorajsze zakupy nie należały jednak do tych udanych i nie kupiłam NIC poza siatą ubrań dla Alicji (!). Teraz za to oberwie mi się od teściowej, gdyż dała mi pieniądze, żebym kupiła coś SOBIE a oczywiście wyszło jak zwykle :baffled:

dla wszystkich pytających o imprezkę weekendową:
w LBN była noc kultury tak więc wymęczyłam mamę, żeby przyjechała zająć się dzidzią a my z mężem poszliśmy "szaleć" i "podziwiać". A że moja mama przyniosła ze sobą % to wypiliśmy duuużo za dużo. No i skutki jednorazowego szaleństwa co niektórzy odczuwają do dzisiaj ;-)

w ogóle to GDZIE JEST HAPPY JA SIĘ ZAPYTUJE? już 2gi dzień jej porannych postów niet :-(
CAMBRIA Alicji zdarza się zgrzytać w momencie, kiedy pojawiają jej się nowe zębiska w buzi (wygląda to tak jakby musiała się przyzwyczaić do nowych "nabytków"). Nie cierpię tego dźwięku. ale że ROBAKI = zgrzytanie zębami? :szok::confused: DZIULKA Ty przypadkiem nie wierzysz w zabobony za bardzo? :-p powodzenia w dietowaniu! a bobem znowu mi ogromnego smaka narobiłaś, wredoto.
KROMA jakie filmidło oglądałaś?
IDEK o siemiu (siemieniu? fck jak to odmienić?) lnianym nic mi nie wiadomo :zawstydzona/y: tj. słyszałam o jego właściwościach ale sama go nigdy nie jadłam, więc tym bardziej w kwestii dzieciowej w tym przypadku zielona jestem. P.S. Ciebie po 3 piwach taczką trzeba wozić a mnie mąż na siłę z autobusu nocnego wyciągał, bo nie miałam siły wstać nawet i średnio robiło mi różnicę czy pojadę dalej czy w końcu do domu dotrę :cool::ninja2:
IKAA czyżbyś azupowa tak jak ja była?
KANIA mam nadzieję, że z Twoją przyjaciółką wszystko dobrze będzie. Na patologii jest pod stałą opieką specjalistów i to jest najważniejsze! i zazdroszczę wczorajszej pogody. U nas zimnica/ deszcz i ogólna pierdółka :wściekła/y:aż się nie chce nosa z domu wystawiać.
WIOLI jak Twoja chorowitka? mam nadzieję, że noc w miarę spokojną mieliście.

plasiam jeżeli kogoś pominęłam ale właśnie Aliczka zaczęła pastwić się nade mną, więc muszę przyśpieszyć swoje palcowe ruchy i się nią zająć. Do później.

Makuc istnieje cos takiego jak zatrucie alkocholowe ale mysle ze u ciebie to poprostu nadmiar nadmiar:-p

Dziulka i reszta milosniczek bobu co wy w nim widxicie bleee
agusinka mam czopki ale gdy mial taka wusoka goraczke to ciezko bylo by mi go mu zapodac caly sie trzasl i kazdy dotyk sprawial ze strasznie plakal niechcialam go juz meczyc merdsmiem w pampersie

W nocy pobudka z placzem jakby go ze skory obdzierali godzine spiewalam "gdy sliczna panna" oczywuscie tylko refren bo tylko on go uspokaja maja wasze dzieci jakies ulubione piosenki?bo kuba tylko jedna kolede reszta go drazni:confused:

reklama
Bry...
Makuc cieszę się, że doszłaś w końcu do siebie, na Twoje pytanie odpowiem Ci tak - można się struć wódką i to bardzo. A co do pogody to niestety od wczorajszego popoludnia leje i burze więc podobnie jak u Ciebie. A jak w pracy? Wurzuć jakąś foteczkę Alicji, sto lat jej nie widziałam.
Wioli jak Kuba? Kurczę powiem Ci że jak ma tak wysoką temp. to nawet czopka 250 paracetamol możesz mu zapodać. Wiem że ciężko takiemu rozpalonemu dziecku podać ale jak nie ma się wyboru to trzeba. A co do piosenek, to moja lubi jak jej śpiewam ogórka, pociąg z daleka i dorotkę.
Ida nie mam zielonego pojęcia czy dziecku można już podać siemie lniane, ja swego czasu piłam/jadłam właśnie na dolegliwości żołądkowe. A czemu Misi chcesz podawać? Ma jakieś problemy? A co do nocek, to możemy sobie podać ręce bo u Nas też dyskotekowo jest, stawiam na zęby, trójczyny się jedna po drugiej pchają na światło dzienne.
Sarisa zwolnij !!!!!!!!!!!!!!! Zostaw sobie coś na później, bo jak się urodzi Pola to będziesz tak jak Dobranocka "narzekać" na nudę ;-)

A co do zgrzytania zębowewego i robaków, słyszałam że ma wiele wspólnego, a przesądna nie jestem.

Agusinka
twoim po truskawkach nic nie jest? współczuję dolegliwości związanych z @.
Dziulka mam nadzieję, że po bobie i maślance masz się dobrze ;-) Trzymam kciuki za dietę i ćwiczenia.
Emilia jak pierwszy dzień diety? A ćwiczysz do tego jeszcze?
Ja ćwiczenia normalnie na świecie zaniedbałam ale to chyba z nadmiaru stresu i zajęć...

Ciężka nocka, poranek też taki sobie, chyba pójdę kawę sobie zrobić bo ciśnienie leci a nie ma kto mi podnieść !!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry