reklama

Październikowe Mamy 2010

witam wieczornie:))) ze siesty klapa bo glizdus sie budzil co chwilke od 15h az o 15.40 wstala calkiem:) bawilysmy sie a potem spacerek. skubana lobuzica psuzcza sie niemalze biegiem przed siebie, wpada do piekarni wola o chleb i potem jak juz wychodzimy to jedzac bagietke zasuwa jakby mnie nie bylo.... czasy spokoju juz chyba minely:pp

po powrocie ze spaceru zas zabawa. maz zrobil jej kuskusa i paroweczki. paroweczki wciela, kuskusa tak se srednio.... no to wpadlam na pomysl ukroilam kawalek bagietki , przekroilam w poprzek posmarowalam maslem i walnelam plastry szynki na to. mloda tak sie cieszyla z kanapek ze az psizczala:))) doslownei szok. co ugryzie to wola " chleb, chleb, szynka, chleb" lalismy z moim bo sie zachowwala jakby 100 lat chleba nie jadla:))) zjadla dwie kanapki a potem jeszcze sama szynke jej dalam:)) w miedzyczasie jak ona jadla to sie gimnastykowalam i nie wiem co smieszy moje dziecko ale jak cwicze to ona tak leje ze chyba caly blok slyszy:))))

BASKA nie win sie bo nie masz o co. tak musialo byc widocznie i juz. po prostu do dziela. wiem ze ci latwo nei jest ale musisz sie pzobierac i juz.

KANIA Dawidowe pracuje tzn udaje ze pracuje a czy mocno pogryziona to nei wiem:)))

reklama
halo wieczornie i z domku
pokonałam 200 km prowadząc sama ;-), ale ciężko było bo strasznie możył mnie sen, ale w połowie drogi strzeliliśmy kawke i dałam rade...potem prawie do konca dnia chodziłam jak nakrecona.
Wioli nie kupiliśmy auta...jak wrócilismy z Uk to przytargaliśy ze sobą autko i zawsze kasy nie bylo zeby go zarejestrowac no i stal u mamy mojej w garażu, a teraz go zabraliśmy trochę późno. No ale wkońcu mam autko ehhh. A Jak Kubuś? Pytałaś o ulubione piosenki moja do pewnego czasu uwielbiała wszystko co jej się śpiewało m a teraz jak czegoś nie chce słuchać to krzyczy nie nie nie ;-)
Baśka nie pisz takich rzeczy, że to był chłopiec itp itd(skoro miałaś wirusa) to tak po prostu musiało być. Za 3 miesiące się postaracie i będzie dobrze.
Kania biedna Oliweńka, ale myślę, że musiało się coś stać, że na widok ulubionęj Pani płakać zaczęła. Mój ślubny ok :-) , choć troszke nadużywa pewnych słów i trochę mnie tym denerwuje, ale walczę walczęz nim.
cóż jeszcze oglądamy UCD i mamy nadzieję, że Braian wygra.

Melduję wszem i wobec, że moja praca mgr pod tytułem " Zawartość niklu, sodu i potasu w tkankach zdrowych i zmienionych nowotworowo płuc oraz krwi człowieka"[FONT=&quot][/FONT] została napisana! Przez ostatni tydzień dopieszczałam ją. Sprawdzałam błędy itp. Operacje kosmetyczne tak zwane. W piątek drukuję i zanoszę do oprawy. No a we wtorek składam w dziekanacie a 19- tego proszę o zaciśnięcie mocno kciuków za mnie!:-)

Jeszcze trochę i będę panią mgr:-D Pamiętam jak licencjata broniłam z Łukaszem w brzuch, mam nadzieję że teraz bez niego w brzuszku też mi się uda.

Hello:-)
ręka nadal boli i jeszcze pewnie to potrwa, ale jakos trzeba sie przyzwyczaić.
MałaMi- kciukaski , oczywiście, trzymam :***

Baśka...sama wiesz, ze takie myslenie, ze to przez Twoje myśli, jest bez sensu- tylko sie tym dołujesz....Dziewczyny dobrze pisza:mialas wirusa i dlatego tak sie stalao.Gdzies kiedys czytałam, ze bardzo duży procent ciąz ulega poronoieniu w tym pierwszym etapie, czasem nawet kobiety nie zdają sobie sprawy- to całkiem "naturalna" rzecz w pierwszym trymestrze, więc nie męcz już sie wyrzutami, ze to przez ciebie, bo to nieprawda.Kochana, ja wiem, że teraz ci cięzko....Ale nie dokladaj sobie jeszcze takich mysli.:****Trzym się ":***
Co do moich porannych biuletynów, to mam nadzieje, ze wróce do obszerniejszych, jak mi reka sie zagoi. Póki co daje rade pisac, ale z obawą, by sie nie urazic, wiec jakos wweny niet...
Miłego dnia dla Was :***

witam.macie racje że takie myślenie nie ma sensu bo przecież co się stało to się nie odstanie:crazy: ale czasem człowiekowi różne głupie myśli przychodzą do głowy!! happybeti lekarz mi też mówił że do 8tc najczęściej zdarzają się poronienia i kobiety nawet czasem nie wiedzą że były w ciąży:confused2:
mała mi trzymamy kciuki;* powodzenia
wstałam o 3 żeby umyć butelkę Kamika(bo wcześniej jadł a przysnęło mi się) tak więc schodzę na dół a tak o 3 rano mój mąż szykuje się na ryby i jego brat z żoną i dzieckiem (2,5latka):szok: kto ma rozum zabierać tak w nocy(dla niektórych wcześnie rano)na ryby dziecko:wściekła/y::wściekła/y: a ta żona jego to chyba nie poważna co boi się męża samego puścić na ryby na parę godzin?:eek: w ogóle ona dziwna taka bo jak on coś robi w garażu naprawia motor czy coś tam majsterkuje to ona tak długo jak on tam siedzi ona razem z nim:laugh2::laugh2: dla mnie to śmieszne ja wolę w między czasie siedzieć sobie i robić swoje a nie wisieć na głowie jemu jak on ma coś do zrobienia i jeszcze w dodatku dziecku mu się plączę,sama bym się wkurzyła jak mi by się tak kręcili jakbym coś robiła:sorry:
a Kamil w nocy ciągle kaszlał takim mokrym kaszlem i się zastanawiam czy mu nie robić inhalacji z mukosolwamu?bo wczoraj zrobiłam mu wieczorem z samej soli fizjologicznej...
Dziulka jak ja robię brzuszki to moje dziecko też się śmieje:sorry:

Ostatnia edycja:
Dzien doberek

Sariska dzizas krajs wiesz ze ja pierwsze slysze ze wy w uk byliscie:zawstydzona/y:fajnie ze udalo sie wkoncy zarejestrowac autko bedziesz teraz bardziej mobilna z dwojka dzieci jak znalazl:-) a jak ty sie czujesz wszystko dobrze brzusio twardnieje?

Kania jak dzisiaj oliwcia w zlobku? Niepamietam kurcze czy 600 gr na miesiac to malo ale jak sa w stalym kontakcie z lekarzem to napewno by cis powiedzial zeby np dokarmiac flaszka

Baska nie mysl o glupotach bo tylko nerwy sibie zszargasz niema w tym niczyjej winy a napewno twojej!
Ta zoncia to dobra jest :-D:-Djeszcze maz jakas plotke wyrwie i co wtedy lepiej miec go na oku:-D

A gdzie emis dawno jej nie bylo:-(

Ja znowy czekam na robotnikow dzieci spia jeszcze bo leje jak z cebra wiec wymarzona pogoda na lulu:-)

Hej wszystkim

korzystam z tego ,ze wiekszy spi a malego bujam noga w wozku i zaraz chyba tez odjedzie..mam nadzieje bo kazda chwila spokoju jest dla mnie bezcenna..tak sie zastanawiam jak Dobranocka mogla sie nudzic z dwojka dzieci:eek::confused2::shocked2:;-) Umnie wcale nie jest tak kolorowo i cudownie...no ale musimy jakos sobie dac rade.Maly je jak opetany ,karmie go z butelki ale moimm mlekiem i nie wyrabiam z produkcja wiec nie wiem jak dlugo pociagniemy na moim mleku.Oczywiscie juz male zalamnie przeszlam ale moj kochany tomek na wszystko potrafi znalezc sposob:-)

Wiola Emiliab pewnie swietuje z mezem rocznice od rana;-):-p
sariska Ty po prostu jestes niesamowita ,ze jeszcze ci sie tyle chce:szok:;-)

Dziulka widze ,ze wszyscy zazdroszcz Ci bobu a u nas jest caly rok:-p mrozony co prawda ale smakuje tak samo .Tak samo jak truskawki i nawet cena caly rok jest taka sama ,jedyne nad czym ubolewam to,ze nie ma tu w ogole w sklepach swiezych porzeczek ,agrestu...i czeresnie strasznie drogie :confused2: Fajnie,ze ci Leane koncu ruszyla z miejsca na dobre

Tak w ogole to Renata nie pogratulowalam Ci bycia znowu w ciazy!!!!!!!

Jednak malutki nie bedzie spal ..woli sobie poplakac..:confused2:

witajcie:)) nocka przespana do 8h z groszem, mloda cale rano ani raz nei odwalila cyrku chociaz blisko bylo bo jej pilka uciekla.... jakby ta pilka widziala grozne spojrzenie Leane to ucieklaby oknem:ppp ja za to mam zlewe:))) cale dopoludnia zesmy sie bawily, laskotaly, wariowaly, i smialy ze nas w bloku chyba wszyscy slyszeli:ppppp tarzalysmy sie po podlodze laskaczac i hihrajac sie do lez:))) w pewnym momencie Leane podniosla sie, na kucka i widze ze cos cisnie... nei przeszkadzam, czekam co mi powie... nagle: " mamusiu pieluszka" , wiec pytam: " a co jest wp ieluszce?" a Leane: pipi", mowie: klamiesz:p, a Leane" okej, kaka":)) no i chodu na przewijak i lekcja umoralniajaca: a czemu nei mowisz ze chce ci sie kupe? chyba lepiej zrobic do nocniczka?? a Leane: nie, w pieluszke!!!":)))))))))) boki zrywalam:)))

wlasnie zjadlam moj dietowy obiadek, i zbytnio se nei pojadlam ale coz... lepsze to niz kopenhaska i zarcie salaty non stopem:pp jestem 3 dzien juz, daje rade, nastawilam sie psychicznie na utrate wagi:pp zobacze po tygodniu czy cos mnie ubylo....

poza tym u nas goraco ale taki mistral wieje ze leb urywa, podobno maja byc burze gwaltowne.... panicznie sie boje burzy szczegolnie na dworze.

SHEENEY ja tez sie dziwie Dobranocce ze sie nudzi przy 2 dzieci....:))) a co do cen niektorych owocow i warzyw to rzeczywiscie niektore tak proste rzeczy sa drogie jak szlak w innych krajach.

BASKA no ja nei wiem co mojemu dzieciowi tak smieszno:))) matka poty wyciska z siebie a ta boki zrywa:)))

ehhhhhhh... jeszcze odkurze moj dobytek i chodu do pracy:p

Dziewczyny kuba chyba ma rozyczke albo odre:szok: wysypane ma cale plecy i brzuch czerwonymi plamami najgorzej kolo jajek i w pachwinach za uszami tez juz ma powiedzcie mi czy to moze byc tez np po antybiotyku?moja mama mowi ze jakby po antyb to wyszlo by wczesniej a nie po 4 dniach:eek: juz glupia jestem najchetniej to polecialabym do lekarza ale ten remont..... Wiem ze rozyczke trzeba przeczekac nie daja nic na nia ale z odra niemialam jeszcze doczynienia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry