reklama

Październikowe Mamy 2010

witam panie. Ja dzis chora jak nie wiem co. wstałam o 7 z takim bole głowy ze myslałam ze na wc wgryze sie w wralke, do tego biegunka, bul brzucha i robiło mi sie niedobrze. a teraz ze mnie sie leje. Najgorsze ze ja antyfanka leków nie miałam paracetamolu. Dopiero jak mnie kolezanka przez telefon ochrzaniła to 30 min temu poszłam do apteki i kupiłam ale jak narazie nie przezchodzi ale to dopiero 20 minn. JAk mi do jutra nie przejdzie to jade do szpitala. A takie miałam plany na dzis i jutro

reklama
My też właśnie 3 już nie planujemy choć pewnie mój m kiedyś by chciał, bo nie jest biologicznym tatą pierwszego. Ale porządna anty tzn? jakoś nie ufam prezerwatywom, bo to ani fajne i jakoś tak nie tak. :) A nie wiem kompletnie jakie są inne możliwości.

ja też planuję kilkuletnią przerwę, więc antykoncepcja zostanie wznowiona:-)

ja po konsultacji z ginką, bo odebrałam wczorajsze wyniki... no i skierowanko do endokrynologa z podejrzeniem niedoczynności tarczycy... wynik jakiś dziwny. wklepię później na wątek wizytowy to może lolisza skomentuje jak to widzi:nerd: i miałam okazję posłuchać jednej rodzącej babki, bo byłam na oddziale a tam na końcu korytarza porodówka... no i znowu schiza... ja nie chcę musieć krzyczeć!!! niech mi ktoś powie, że to aż tak nie będzie bolało:-(

ja czytałam ze najbezpieczniejsze sa te jednoskładnikowe. Tylko aby działały prawidłowo trzeba brac regularnie z dokładnoscia do 3 h bo te dwu z dokładnoscia do 12h. Naczytałam sie na forum bo ja niegdy nie brałam tabletek.

dawidowe - wiesz tak to opisałaś .. że może lepiej połóż się do łóżeczka a nie siedź przed ekranem !!!!!!
A jak ci do wieczora nie przejdzie to jedź do szpitala a nie czzekaj do jutra .....

dawidowe - wiesz tak to opisałaś .. że może lepiej połóż się do łóżeczka a nie siedź przed ekranem !!!!!!
A jak ci do wieczora nie przejdzie to jedź do szpitala a nie czzekaj do jutra .....

lezałam od rana ale pomału zaczynam czuc sie lepiej. Brzuch mnie bolał tylko rano. Biegunka jak narazie przeszła a głowa pomalutku przestaje. Najwazniejsze ze opuchliozna na nogach od dwóch dni prawie zeszła i kawałek który szłam do sklepu ze łazami w oczach przechodze i wracam bez zajakniecia

Dziewczyny, co do okresu, to miałam to szczęście, że pojawił się w następnym miesiącu po całkowitym odstawieniu Jakuba od piersi(karmiłam 10 m-cy). W sumie byłam półtora roku bez tej wątpliwej "przyjemności".
Co do tabletek anty, to brałam jakieś w czasie karmienia, tylko nie pamiętam jakie:no:.Ale były zalecone przez lekarza jako specjalne dla karmiących.
Co do planowania, to mój mąż jest "specem" od tego,żeby nie zajść(i specem,żeby zajść:-D).

Trzeba pamiętać też,że po cc musi być przerwa przed kolejną ciążą. Kiedyś(6 lat temu) lekarz mówił o 2 latach.

dawidowe - ty z ta biegunka to badz czujna, lolisza mowila, ze to jedna z pierwszych oznak porodu. aczkolwiek biegunke mozna miec tez z innych powodow to jednak uwazaj na siebie​

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry