reklama

Październikowe Mamy 2010

dawidowe - ty z ta biegunka to badz czujna, lolisza mowila, ze to jedna z pierwszych oznak porodu. aczkolwiek biegunke mozna miec tez z innych powodow to jednak uwazaj na siebie​

powiedziałam ze mam przeczucia ze urodze w ciagu dwóch tygodni. Musze tylko poczekac na wozek i posciel i juz mi wszystko jedno. Moge juz przezyc ten bol i miec z głowy.

reklama
dawidowe - ty z ta biegunka to badz czujna, lolisza mowila, ze to jedna z pierwszych oznak porodu. aczkolwiek biegunke mozna miec tez z innych powodow to jednak uwazaj na siebie​

no fakt ...... ale nie straszmy jej :) Napewno się czegoś najadłaś niezdrowo .. lub poprostu organizm się musiał oczyścić - będzie dobrze tylko pij duuuużo wody żebys się nie odwodniła

pije nawet w łózku mam herbatke owocowa na tacy. Ide sie połoze. To moze obudze sie juz jak nowo narodzona. Narazie przeszło jakies 50 % . Najsmiesniesze jest to ze jak byłam zdrowa to nie mogłam spac a w bolu spałam jak niemowlak od 7 do 12

Witajcie dziewczyny, coś ostatnio nie mam weny na pisanie, czytam was i czytam, ale jakoś ciężko mi się wbić w dyskusję. Właśnie szykuję się do wyjścia na wizytę u gina, więc wkońcu dowiem się co nieco ile to moje maleństwo waży :) No ale nie o tym chciałam pisać... wiem że temat był już po części wałkowany, ALEEEEE pamiętajcie wydusić u waszych ginekologów badanie na paciorkowca. Dziś rozmawiałam z przyjaciółką która rodziła 1 lipca. Ona nie była świadoma tego że takie badanie istnieje, no i go nie zrobiła. Po kilku godzinach po porodzie, jej synuś zaczął strasznie płakać, po badaniach itp okazało się że zaraził się od niej paciorkowcem właśnie, który wywołał komplikacje w postaci sepsy. Mały przeleżał 14 dni w szpitalu w Poznaniu :/ Kupa nerwów, kupa strachu, a przecież można było zaradzić wcześniej.... Tak że przestrzegam was !!!!
To na tyle idę molestować mojego gina o badanie :) Bo po tej opowieści nie dam się spławić !!

Dawidowe pij dużo żeby sie i przy okazji dziecia nie odwodnić i będzie ok. Nawet jesli to oczyszczanie przed porodem to moze potrwać jeszcze i tydzień-dwa a już o krok od bezpiecznego dla maluszka czasu jestes i będzie ok. Jesteś juz w zasadzie gotowa z wyprawką więc teraz olej wszystko i odpoczywaj, tylko numery na taxi miej spisane wczesniej w widocznym miejscu bo w stresie to róznie bywa. Dobrze ze obrzęki zeszły, tuz przed porodem to się zazwyczaj nasilaja bo orgaznizm magazynuje wodę na wypadek duzej utraty krwi przy porodzie, zeby w razie czego uwolnić ja z tkanek i wypełnić łozysko naczyniowe chroniąc nas przed zapaścią. Mysle że jeszcze troche tu z nami posiedzisz a nawet gdybys była pierwsza to szybko do nas wrócisz i to co będziesz miała juz z głowy będzie dopiero przed nami...
Zmierz sobie temp na wszelki wypadek jak głowa do tego boli czy to nie jakaś wirusówka francowata.

A ja sie tak obijam, ze masakra...zjadłam nalesniki, teraz czeka mnie obieranie szparagówki bo musimy zjeść przed wyjazdem bo szkoda zeby sie zepsuła. M na kolacje planuje tatara a ze ja nie moge (jeszcze...) to wsune ta fasolke. Musimy jeszcze skoczyć zaszczepić piesa dziś i wciąz nade mna wisi ta garderoba w której jest istny sajgon...coś sie zebrać nie moge.

Czesc piekne

Nie bylo mnie kilka dni, mam nadzieje ze u was wszystko okej, podczytuje was, ale mam troche do zrobienia, ale od jutra bede juz z wami caly czas, bo mi nowego neta podlaczaja i bedzie na 2 kompy wiec nie bedzie przepinania na kablu hihi wreszcie:), zaczynamy powoli jakos do norlanosci po przeprowadzce dochodzic:)

mnie tez kilka czyściło ale tak w miarę delikatnie, a byłam wczoraj u gina i wszystko gra wiec Dawidowe trzymam kciukasy a szybki powrót do zdrowia z rodzeniem to ty sie nie spiesz tak hehe:)

Lolisza a nie wiesz jaki odstep trzeba zachować z zajsciem w druga ciąże żeby było bezpiecznie?

reklama
wrocilam ze szkoly rodzenia.... a jednak moj maz psotawil to durne pytanie" czy mozna zakupic zatyczki do uszu dla osob ktore beda odbierac porod zonie?" a polozna mowi: "po co?" a maz ""bo moja jak zaczyna sie drzec to wszyscy wyjda glusi" , wszyscy oczywiscie w dziki smiech:)))) myslalam ze mu walne czyms przez glowe....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry