reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dziulka78 tez trzymam kciuki żeby mała sama się obróciła no bo po co Ci dodatkowy stres,a poród pośladkowy to ja dziękuję,nie wyobrażam sobie ile trzeba mieć w sobie pary i ile naprzeć żeby całe dziecko wypchnąć od początku do końca.Podziwiam dziewczyny którym się to udało,ja bym krzyczała o cesarkę .

Dagisu wieksze prawdopodobieństwo że to nietrzymanie moczu niz saczenie wód, ale na wszelki wypadek podgladnij na co to może wygladać. Sa takie testy tylko dość drogie TEST Bobo Safe do wykr. płynu owodniowego 3szt | Testy diagnostyczne | Wykrywanie chorób | i-Apteka.pl
wiedzialam, ze to nie moj wymysl i takie testy sa. jak spytalam w aptece to pani spojrzala na mnie jakbym conajmniej poprosila o zestaw do samodzielnego przeprowadzania cesarki i stwierdzila, ze cos takiego nie istnieje! tez cos!

oj oj .... ale tu apetycznie sie zrobiło (znów pora obiadowa - to dziewczynki smaki mają). Ja dziś serwuję kurczaka z ryżem i sosem śmietanowo - szpinakowo- brokułowym :-). A przed chwilą objadłam się arbuzikiem - mmmmm pychotka.

A z jedzeniem to faktycznie jak już jedna zacznie gadać to chętkę narobi wszystkim.Ja może namówię jutro małża na pizzę. Mamy jutro trzecią rocznicę ślubu,wychodzić mi się nie bardzo chce ale myślę że pizza plus jakaś swieczka na stole dla poprawy atmosfery będzie ok :-)

wiedzialam, ze to nie moj wymysl i takie testy sa. jak spytalam w aptece to pani spojrzala na mnie jakbym conajmniej poprosila o zestaw do samodzielnego przeprowadzania cesarki i stwierdzila, ze cos takiego nie istnieje! tez cos!

Panie w aptece są jakieś nierozgarnięte. Ja jak poszłam i poprosiłam Feminatal z kwasami DHA to też mi powiedziała, że takowy nie istnieje :D A jak jej pokazałam opakowanie to jej się głupio zrobiło.

Dagisu wieksze prawdopodobieństwo że to nietrzymanie moczu niz saczenie wód, ale na wszelki wypadek podgladnij na co to może wygladać. Sa takie testy tylko dość drogie TEST Bobo Safe do wykr. płynu owodniowego 3szt | Testy diagnostyczne | Wykrywanie chorób | i-Apteka.pl

Jest jeszcze tańszy sposób od tego testu - zwykłe papierki lakmusowe. Płyn owodniowy ma ph zasadowe więc barwi pasek na niebiesko i jego odcienie.
papierki lakmusowe ciąża - Szukaj w Google
można je kupić np na allegro...

Aha, i chciałam się jeszcze pochwalić swoją wczorajszą morfologią - nie wiem czy pamiętacie ale pod koniec maja miałam tendencję do omdleń i byłam nawet parę dni na patologii - okazało się że mam niską hemoglobinę i poziom czerwonych krwinek.

A dziś odebrałam wyniki i...
hemoglobina 13,7
erytrocyty 4,27
hematokryt 39,8

:-)

wyniki jak sprzed ciąży :-)

reklama
Czesc dziewczyny
Nie ma mnie kilka dni a tu takie wiesci :)
Narazie nadrabiam wątek główny ,ale jestem na 21 stronie i musze leciec inne rzeczy robić i później to będę nadrabiać.
My weekendowo na wesleu byliśmy ,a ze wysiadł mi net i nie było na nic czasu nie dałam znać .
Dawidowe z córeczka .1 dzieciaczek już jest
Dziulka odemnie jeszcze sto lat - pyszności miałaś ,az ślina leci.
Margartia współczuję .
I chyba wiecej nie pamietam co chciałam napisac :( ,wiec bede pewnie pozniej cosik pisać. Narazie kończe i zmykam .
Pozdrawiam serdecznie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry