reklama

Październikowe Mamy 2010

Jest jeszcze tańszy sposób od tego testu - zwykłe papierki lakmusowe. Płyn owodniowy ma ph zasadowe więc barwi pasek na niebiesko i jego odcienie.
papierki lakmusowe ciąża - Szukaj w Google
można je kupić np na allegro...

ulisia a czy jest jakas roznica co do tego jaki papierek - bo na ebayu znalazlam niebieskie i rozowe i nie mam pojecia o co biega? mowic szczerze myslalam, ze one sa bezbarwne dopoki ich sie w kwasie/zasadzie nie zmoczy

reklama
Ulisia zazdroszczę Ci tej hemoglobiny. Ja przed ciążą miałam anemię zawsze a w ciąży jeszcze gorzej. Niby biorę Tardyferon i jem buraczki i wszystkie inne produkty a hemoglobina jak spadała tak spada nadal :/

..się tempo pisania przyspieszyło:), zeszłam tylko do kuchni obiad ugotować:) tak odnośnie jedzonka to zrobiłam zupę krem cebulową z grzankami i serem tartym i cukinie z czosnkiem i mozarella:P

Lolisza dziękuję za informacje. Ten test rzeczywiście drogi:/. Co do nospy to od kiedy przeczytałam Twojego posta na temat konsekwencji to może raz mi się zdarzyło łyknąć bo się wystraszyłam. W szpitalu mi 3 razy dziennie dawali, ja tez nie unikałam, skoro tam mi dawali, a lekarz wcześniej też jak tylko mówiłam o jakiś bólach to mówił no spe proszę zażwać to zażywałam, na dodatek tą forte bo mi recepty dawał...

Ostatnia edycja:
ulisia a czy jest jakas roznica co do tego jaki papierek - bo na ebayu znalazlam niebieskie i rozowe i nie mam pojecia o co biega? mowic szczerze myslalam, ze one sa bezbarwne dopoki ich sie w kwasie/zasadzie nie zmoczy

ja mam dokładnie takie: Papierki lakmusowe jednobarwne - Zrób sobie krem - sklep z półproduktami i surowcami kosmetycznymi ZSK
jeszcze z czasów kiedy bawiłam się w młodego chemika i robiłam w domu kremy

Może jedne są dla chłopców, a drugie dla dziewczynek? ;-)

a to dobreeee

Ulisia gratulacje a jak Ty tego dokonałaś?

przerzuciłam się z drobiowego mięsa na czerwone, choć za nim nie przepadałam wcześniej... ale taka karkóweczka np... okazała się całkiem dobra. Poza tym brałam tardyferon i jakoś poszło :-)

Info dla dziewczyn z Bydgoszczy - wpadłam na sierpniówkach na info że u Was w przychodni Vitamed jest program bezpłatnych szczepień dla noworodka, rusza od wrzesnia, maluchy zapisuje sie telefonicznie i mają gratis zamiast typowego szczepienia szczepionke skojarzona 6w1 i dodatkowe szczepienia na pneumokoki i rotawirusa, może którąś zainteresuje.

Dziewczyny mam wyniki nie mam cukrzycy UFFFF miałam pierwszy wynik 70 a drugi ważniejszy 120 czyli brak ale się cieszę:))))

Super Ulisia to naprawdę znaczna poprawa:)

reklama
Ja dzisiaj na obiad zmajstrowałam gołąbki nieloty:) czyli nie zawijane w kapustę tylko kapusta w środku poszatkowana. Mniam mniam potem już gołąbków jeść nie da rady to teraz się objem:-D:-D:-D

Mój kręgosłup nadal daje się we znaki, mała rozpycha się i mnie już prawy bok boli od tych jej wypukłości. Ale najgorsze jest to, że nie mogę spać na żadnym boku bo mnie normalnie napier........ biodro od tego. Spałam dzisiaj na lewym boku to myślałam, że poduszkę zjem tak mnie biodro bolało.....................:angry::angry::angry::angry::angry: Na wznak chwilkę poleżeć idzie, ale jak ja mam spać, jak nietoperz do góry nogami czy co???:szok::szok::szok::szok:

Ja już bym chciała się rozpakować, mi się znowu śniła dziewczynka, że ją karmiłam i że w szpitalu byłyśmy:):)

A wczoraj wieczorem znowu serducho biło jak oszalałe i twardniejący brzuch, nie powiem ale to wczoraj długo trwało, pooddychałam pierwszą fazą i przeszło,ale w tym tempie to ja zawałem skończę bo mi serce nie wytrzyma. A byłam sama bo mój na nockę pojechał.

Dzisiaj to pewnie zaliczę nockę klikając, albo się dalej za album dla małej wezmę. Tak mnie ten scrapbooking wciągnął, że zapisałam się na Polki scrapują i przymierzam się kartkę na wyzwanie zrobić.:):) Odkryłam w sobie nowa pasje i tyle:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry