reklama

Październikowe Mamy 2010

A czy dzięki temu masażowi urodzę jakoś szybciej czy to może nic nie dać?
Trochę się boję ale najwyżej zamknę oczy, zacisnę zęby i wyśpiewam cały hymn w myślach.

emiliab i wszystkie gotujące mamy jak ja Wam zazdroszczę tych pyszności, które robicie. Ja jestem totalnym beztalenciem kulinarnym :/

reklama
ach te sny, u mnie tez codziennie, dobrze, ze mam przerwe na siusiu w nocy, to przynajmniej jakas przerwa jest w nich, mam wrazenie, ze jak tylko usne to od razy z kopyta leca jak przydlugie filmy i chyba przez to czlowiek wstaje bardziej zmeczony niz sie kladl.
mala mi dobrze, ze uwolnilas emocje, pod koniec ciazy jestesmy bardziej placzliwe i potrzeba nam wsparcia, mam nadzieje, ze jest lepiej

Od rana mam jakoś więcej siły i energii na wszystko. Rozpoczęłam dzień od pysznego śniadanka- jajo na miękko+ kromka z serkiem topionym, później kąpiel, mycie włosów. Posprzątałam w łazience i umyłam stertę naczyń w kuchni. Teraz czekam aż mi włosy doschną do końca i lecę do sklepu na osiedlu, gdyż chcę powycierać kurze w całym pokoju a skończyły mi się papierowe ręczniki do tego, przy okazji może jakieś ciacho sobie kupię na osłodę.
margerrita oj tak potrzebowałam wczoraj się chyba po prostu wypłakać i wylać to wszystko co mi na wątrobie siedziało. Dzisiaj nastrój trochę lepszy,ale to nie jest jeszcze to co chciałabym. Myślę,że aż do rozwiązania będą takie gorsze i lepsze dni. Tylko szokuje mnie to że w I trymestrze to ja takich nastrojów nawet nie miałam ani burzy hormonów co teraz. Obawiam się,że po porodzie może mnie to samo czekać- a tego boję się najbardziej. :angry:
kruszynka84 witam Cię serdecznie. Jeśli chodzi o ten masaż szyjki to moja znajoma przy porodzie miała go wykonywanego, po prostu jej położna (a teraz już będzie moja) zapytała się czy przyśpieszyć akcję rozwierania szyjki bo stanęło na 6cm i opisywała mi to tak ,że to straszny ból ale warto bo trwa to naprawdę krótko a zaraz potem rozwarcie tak poszło do przodu,że mogła rodzić a tak to męczyłaby się dalej aż samo rozwarcie pójdzie dalej i osiągnie magiczne 10cm :-).
emilab Ty mi tą karpatką zrobiłaś smaka, podzieliłabyś się kurde no!? :-)
Coś chciałam jeszcze pisać ,ale nie pamiętam. O sterylizacji to już wczoraj coś napisałam, o moim paciorkowcu też- tak więc to chyba tyle na razie.

Miłego dnia!

mala_mi specjalnie dla Ciebie:)
images

emilab sprawiłaś że obśliniłam monitor komputera!!
Wygląda ta karpatka przepysznie! Dobrze że idę zaraz do sklepu i obok jest cukiernia to może takie cudo będą mieli, hmm a może lepiej upiec samemu i podlizać się członkom rodziny?!

witajcie dziewczęta
no ja też nie miałam nocy milusiej. I sny też fantastyczne:) Śniło mi się że kupowałam suknie ślubna. Szukałam na allegro i znalazłam piękną i okazało się że to Efy:P była centralnie przezroczysta :D
Dobrze, że poruszyłyście temat sterylizacji bo byłam zielona w tym temacie. I teraz wiem, że nie jest to konieczny zakup, a kasa się niestety nie przelewa więc się przyda na coś innego.
Dobra ja biorę się do życia. Muszę M. odebrać wyniki badań i do sklepu d=podjechać.
Miłego dnia wszystkim

emilab sprawiłaś że obśliniłam monitor komputera!!
Wygląda ta karpatka przepysznie! Dobrze że idę zaraz do sklepu i obok jest cukiernia to może takie cudo będą mieli, hmm a może lepiej upiec samemu i podlizać się członkom rodziny?!

Przepraszam, już czyszczę twój komputer:)
A upieczenie nie sprawia dużo problemów. Ja poszłam na łatwiznę i kupiłam karpatkę w proszku z dodatkowym kremem. Więc tylko jajka, margaryna,mleko,woda i chęci. Zobaczysz, jak mąż będzie szczęśliwy:) A ty, mała_mi chociaż się czymś zajmiesz, bo ostatnio szukałaś jakiegoś zajęcia:).

Witam,

Moja nocka super, obudzil mnie tylko M bo mu sie milosci zachcialo, a tak nawet corcia wyrozumiala bo przed 9 wstala

Ja nie mam zadnych koszmarow i zasypiam jak dziecko i ciagle mi malo nocy hihi

o masazu szyjki tez slyszalam i ze to takie srednio przyjemne jest

Alicja- w pierwszej chiwli zroumialam ze chodzi o sterylizacje kota czy psa i zbaranialam....hehe

Emi- ja tez chcialam karpatki i nie dostalam :zawstydzona/y:

A ja chyba dolaczam do kobitek bez czopu, ale nie jestem pewna coz to bylo

reklama
Witam się i ja :)

Efa mi się już gorąco robi jak patrzę na Twój suwaczek :)

Ulisia mnie też ciągnie podbrzusze od kilku dni, chodzę z podtrzymanym ręką brzuchem :) Wyglądam przy tym przekomicznie :)

Co do sterylizatora, ja również nie kupiłam. Dostaniemy w prezencie podgrzewacz, więc może on będzie miał taką funkcję bo wiem, że ma być z Aventu. Ale i tak pewnie tak jak większość z Was będę przelewać wrzątkiem i już.

Temat snów...hmm ja dziś nic nie pamiętam, ale w nocy ok 3 robiłam sobie kanapkę z nutellą :D

Dalej nie wyspana, dalej obolała czyli nic nowego :) Czekam niecierpliwie na tego 25 września jak na zbawienie. Wtedy odstawiam tabletki i mam wielką nadzieję, że się rozkręci akcja :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry