reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Karen ja ide do gina w środe i z nerwów zapomniałam na którą godzinę, za pierona nie mogę sobie przypomnieć, muszę tam zadzwonić i dopytać. Dziś ciagnie mnie podbrzusze, własnie zaczęło pobolewać w pachwinach a głowa mnie już tak bolała, że nie wytrzymałam i wzięłam paracetamol - na szczęście przeszło.
Ja miałam dziś kupić sobie legginsy a skończyło się na malutkim body i malutkich dresikach, na chwilę obecną wszystko "bezpłciowe" bo nie wiadomo co w brzuszku mieszka, mam cichą nadzieję, że z racji bardzo dobrego sprzętu do USG mojej lek w środę coś więcej na ten temat się dowiem :)
Złapałam dzis też fazę na zieloną sałatę z ogórkami i śmietanką, na szczęście niedaleko mam straganik i zakupiłam, czekam aż M wróci, weźmie sobie troszkę i zjem reszte :) Dalej mam wstręt do mięsa, toleruje tylko gotowany drób lub wołowine, mam od rodziców pyszny schab ze śliwką i nie jestem w stanie przełknąć.

reklama
mam pytanie! No bo tak po pierwsze jak już wspominałam lekarz kazał odstawić luteine, i powiedział żebym kupiła sobie feminatal 800, na początku się nie zorientowałam, w sumie dopiero dzisiaj że jest on do 12tc, natomiast od 13tc jest feminatal 400. Pani w aptece zaproponowała feminatal n. dziewczyny co Wy o tym myślicie co radzicie? A i jeszcze zapomniałam zapytać lekarza czy przy tym tez zażywać kwas foliowy (folik 2tabletki) bo w sumie jest tez on zawarty w tym feminatalu!!??

Zrobiłam gar 5-litrowy kapuśniaku bo mnie jakoś tak wzięło i lekko przesadziłam teraz będziemy jeść to tydzień ale wyszedł pyszny.
A na mizerię lub zieloną sałatę to choruję już miesiąc. Jednak czekam na spadek cen bo ogór za 2,50zł to dla mnie cena nie do przyjęcia ;)
Co do teściowej, jest spoko, powiedziała, że jak się mi nie spodobają te legginsy to sama je będzie nosić :) tylko ciekawa jestem co za taką cenę mozna kupić...

mam pytanie! No bo tak po pierwsze jak już wspominałam lekarz kazał odstawić luteine, i powiedział żebym kupiła sobie feminatal 800, na początku się nie zorientowałam, w sumie dopiero dzisiaj że jest on do 12tc, natomiast od 13tc jest feminatal 400. Pani w aptece zaproponowała feminatal n. dziewczyny co Wy o tym myślicie co radzicie? A i jeszcze zapomniałam zapytać lekarza czy przy tym tez zażywać kwas foliowy (folik 2tabletki) bo w sumie jest tez on zawarty w tym feminatalu!!??

Mnie lekarka powiedziała, że mam brać feminatal 400 + DHA i odstawić kwas foliowy.

Karen ja kupiłam spodnie dresowe ciążowe za 20zł i też miałam obawy a jak przyszły to byłam mile zaskoczona:) Bardzo fajne materiałowo.

A jeszcze bym zapomniała, co sądzicie o piwie "bezalkoholowym" w ciąży? Mówię tu np o Lechu Free "poniżej 0,5%". Bardzo lubię piwo, zawsze popijałam sobie z moim M. wieczorkiem piwko w domu przed tivikiem, ale teraz boję się, że nawet te "poniżej 0,5%" może być szkodliwe?

Ostatnia edycja:
Przed ciążą i prze pierwsze 2 miesiące brałam Feminatal metafolin 800, potem przeszłam na Feminatal N a jak skończe to opakowanie to przejde na 400 + DHA; nie biore dodatkowo kwasu foliowego bo nie ma potrzeby.

Monimoni ja ze 2 razy tego lecha free w ciązy wypiłam podczas spotkania ze znajomymi, nie sądzę aby miał jakikolwiek wpływ, to tak jak tort z masą z dodatkiem alkoholu :)

lolisza tak też, żem myślała :) Bo właśnie do klubów, pubów przestałam chodzić ze względu na dym papierosowy, nie chcę truć maluszka. Ale jak jakiś grill na działce czy spotkanie ze znajomymi (np parapetówka się szykuje) to bym spróbowała sobie tego lecha free wypić.

Witajcie:) O dziwo jeszcze nie padłam spać, byłam dzisiaj na wizycie u gina i dostałam zwolnienie do 17 maja, ja już się cieszę bo czubki chcieli mnie wysłać na obowiązkowe szkolenie......... ciekawe, zaświadczenie moje mają od miesiąca, a jakoś nikt się nie pyta mnie czy pojadę w delegację. A usg teraz mi nie zrobił, ale wymacał od środka i posłuchałam bicia serduszka :) waliło jak oszalałe...........super to jest.............:):)

Ciśnienie też mam słabe 106 na 60, a wypiłam słabą kawę, pewnie dlatego jestem śpiąca cały czas.

Teraz zajadam lizaka (kwaśnego), a przed chwilą jeszcze zjadłam filet śledziowy opiekany z octu.................. Maniaczka ze mnie:):)

Teraz zajadam lizaka (kwaśnego), a przed chwilą jeszcze zjadłam filet śledziowy opiekany z octu.................. Maniaczka ze mnie:):)

Mhmhmhm tym śledziem to mi narobiłaś smaki na noc :D Jak mogłaś !!!
Ja jutro ide na 9.00 do gina i nie wiem dlaczego ale pierwszy raz ogarnął mnie strach.... już chcę zobaczyć moją Kropeczkę czy wszystko z nią wporządku ....

reklama
A mnie nosi, mam ochotę pojechać gdzieś na majówkę, w góry ponoć ciężarne nie mogą, więc skończy się u babci a stamtąd to już blisko do Moraw. Jak ja lubię Czechy i Czechów oni są tacy wyluzowani, poza tym dobrze się u nich zwiedza, poza sezonem darmowe wejściówki a piwo wszędzie po ok 3 zł za kufel :) jedzenie też taniutkie i nie ma znaczenia czy jest to restauracja na zamku czy w schronisku w górach różnice są niewielkie. Nie trzeba się pindrzyć tam nikt takiej wagi do wyglądu i ubrań nie przywiązuje. Ludzie uśmiechnięci, pomocni.
Powiem Wam że marzę o domku po czeskiej stronie granicy ale to na emeryturę.

Do góry