reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziendoberek
Ja dopiero teraz, bo rano postanowiłam posprzatac mieszkanko. Tak wiec wszsytko zrobione i chatk lsni. Pranie zrobione i obiadek tez juz przygotowany. Ale nie o tym dzis chciałam. Martwi mnie moje dziecko. Wstala dzis o 7 zjadla tylko troche mleka. Potem usnęłysmy i wstałysmy ok. 10 w tym czasie ogarnełam mieszkanko i zrobiłam małej 150ml mleka i co i nie chciała znowu jesc. Wkońcu do 12 zjadła zaledwie 90 ml i do tego wiekszosc ulała ehhh. Temp. mierzylam ok, jest wesoła, cały czas gaworzy i się smieje, wiec to może chwilowe. Jeśli chodzi o nocki to dzis znowu wstała o 2 a pozniej dopiero o 7 wiec juz lepiej, ale to nie zmienia faktu, ze moje dziecie cały tydzien przesypiało od 21-8 rano, gdzie są te nocki.
Strip kochana współczuję. I też mam nadzieje, ze maż żartował. Mój znowu mnie tłumaczy, bo jak czasem czegoś nie zrobie to mu mówie przez tel. ze jest lekki bałagan, a on do mnie, ze spoko przeciez nie mam czasu.
Efa kochana uważaj na siebie. Bo teraz to juz o Twoje zdrowie chodzi. Tak szybka utrata wagi - martwię się.
Joli gratulacje
Mamaagi dziewczyny maja racje przedewszystkim zmien pediatre. I tzrymam kciuki za wizyte dzisiejsza.
Mała mi i Kasis trzymam kciuki za wizyte i za szczepienie.
Alicja gdzie byłas jak Cie nie było. Super,że jesteś :).
Doris ja niby tylko raz wstawałam, ale tez sobie chyba zapodam kawę dożylnio, bo teraz siedze przed lapem i mi sie oczy zamykaja.
Roxanka moja zawsze rano gada sobie do rączek. Zreszto kilka razy w dzień się zdarzyło, ze sie budziła z lekkim płaczem, ale to tylko wtedy jak była mega głodna. I super ze jestes wyspana :). I masz racje, ze zlobkami. I jedyne zdanie jakie mi sie dzis rano w DDTVN podobało, ze chca doprowadzic do tego, zeby kobieta miala wybór albo zostaje z dzieckiem w domu albo oddaje go do złobka( i wtedy moga mowic,o tym jaki to ma wplyw na dziecko), a nie w czasie kiedy kobieta wyboru nie ma i czesto wlasnie musi oddac dzidzie do zlobka i po takich opiniach( ze zlobki zle wplywaja)czlowiek jeszcze wieksze ma wyrzuty sumienia.

Pewnie chcialam cos jeszcze napisac, ale ide jednak spać. Póki moja mala spi.

reklama
Witam
Ja tylko na chwilę-wpadłam się przywitać i pochwalić się że kolejną noc zaliczam do PRZESPANYCH (Miłosz spał od 12 do 9).Oby już zawsze tak było. A tak poza tym chciałam powiedzieć że ja też nienawidzę statystyki (jutro mam z niej w Excelu zaliczenie) i kompletnie nic nie umiem (jeśli można prosić to trzymajcie kciuki bym to jakoś fartem zaliczyła):tak: A tak poza tym:
Joli gratuluje suwaczka:-)
Mała_mi kciuki były zaciśnięte, teraz czekam tylko na info czy z Łukaszkiem wszystko w porządku?!:-)
Kasis za Błażejka tez trzymałam kciuki więc mam nadzieje że szczepienie było bezbolesne?!:-)
Dagisu nie dziwie się że buntujesz się pomysłem męża-ja też nie chciałabym mieszkać na kartonach:-)
Dorisday mam nadzieje że kawa zaaplikowana dożylnie pomogła a tak poza tym życzę Wam aby ta noc była w końcu przespana i by picie kawy było dla Ciebie tylko przyjemnością a nie koniecznością:-)
Strip, DobranockA,Ida Wam też dziewczyny życzę PRZESPANYCH NOCY!!
Dawidowe super że z Laurą po wizycie u lekarza wszystko ok (abyś już zawsze miała tylko takie informacje):-)
No to chyba wszystko co chciałam napisać a teraz spadam dalej walczyć ze statystyką (koszmaarrrrrrr):crazy:

Dagisu może wcale nie będzie kłopotu z wprowadzaniem nowych pokarmów mimo alergii, trzeba byc po prostu ostrożniejszym niż standardowo, po trochu i obserwować i będzie ok. Oczywiście możesz spróbować enfamilu premium ale powoli, albo wymieszać mleka w jednym karmieniu albo zmienić tylko jedno karmienie na początek i obserwować jakiś czas stopniowo zwiększając ilość enfamilu premium.

A ta na marginesie mamy karmiące enfamilem za ile kupujecie?

Ja na pediatre nie narzekam, wręcz przeciwnie bardzo zadowolona jestem. Kiedyś miałam watpliwą przyjemnośc korzystać z usług innego, bo trafiliśmy tak przypadkiem jak naszego nie było i też usłyszałam na wejściu "skaza", mały miał raptem 2 plamki na czole. oczywiscie byłam nakłaniana na nutramigen lub pepti co miało być koniecznością a ja oczywiście postawiłam na swoim i zostałam przy enfamilu. Plamki zniły, zero objawów alergii a jakbym poszłuchała to bym małego tamtymi cudami faszerowała. Prawie wszystkie dzieci moich znajomych maja skaze, co ciekawe żadne nie miało testów z krwi dla potwierdzenia. Teraz to chyba jest w modzie ta skaza bo to już jest dziwne żeby tyle dzieci miało...

Sarisa mój też ma czasami gorszy dzień z jedzeniem, każdy czasami nie ma apetytu, jak wszystko inne ok i maluch pogodny to ja bym obserwowała tylko.

Dawidowe gratulacje pozytywnych wyników kontroli u neurologa :)

lolisza ja kupowałam enfamil (zanim przeszliśmy na bebilon pepti) przez aptekę internetową doz.pl, bo w aptekach wokół nas ok 30 zł wszędzie kosztowało, w jednym miejscu chyba 27,50. aż sprawdzę jak wrócę od rodziców, bo mi jedna puszka chyba została.
a co do skazy to zgadzam się, mój też nie miał testów, ale u nas raczej ewidentnie, bo oprócz krostek na buzi były ogromne problemy z brzuszkiem i w ogóle okropne marudzenie, więc całe szczęście, że te krostki wyskoczyły, bo tak byśmy nie wiedzieli co robić i aż mi się płakać z głupoty swojej chce, że ja się na niego denerwowałam, że tak ciągle płacze i trzeba go nosić, i myślałam, że to taka maruda i byłam zła na wszystkich, a kiedy zmieniliśmy mleko na pepti to jakby mi dziecko podmienili...
ale nasza pediatra sama przyznała, że to z 5% dzieci może ma naprawdę skazę

Lolisza ja kupuję Enfamil za 21zł. W aptece internetowej z zaprzyjaźnionym kolegą -ojcem bliźniaczek i też jedzą Enfamil. Wychodzi hurtowo taniej.

My już po wizycie. Pediatra powiedziała, że co do wagi to ona malutka jest i że nieważne że jest poniżej 3 centyla ważne, że systematycznie tyje. dała skierowanie do szpitala na wszelki wypadek gdyby wymioty z krwią się powtórzyły. powiedziała, że jej to narazie na skazę nie wygląda i że mamy dawać ten bebilon z bebilonem ar. gdyby były objawy alergii to dała receptę na bebilon pepti i wtedy ten z ar mieszać.

Rysia, no to masz moje kciuki za statystykę.
Dawidowe, super, że po wizycie wszystko OK.
Mamaagusi, no to bardzo dobrze, że to nie wygląda na skazę. Oby problemy z ulewaniem z krwią się nie powtórzyły.

Może spróbuję zatem tak. Co do enfamilu to nie wiem czy różnica cenowa jest w premium i w HA ale ja kurcze daje 35zł, raz już nawet 37!! Chyba muszę poszukać przez internet!

o kurcze, to faktycznie dowiedz się czy nie można zacząć próbować przejść na premium ;-)
w doz.pl kosztuje 32,44, a premium 25,28

reklama
Do góry