reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

no widzę, że jak tak dalej pójdzie, to założymy forum podwójne październikówki :D hehehe. ja nie mam długo okresu, ale to pewnie dlatego, że regularnie karmie. tyle, że dwa już były.
a ja właśnie poleguję na wyrku z lapem, małego nie kąpiemy, bo usnął 19 i śpi do teraz, oczywiście z przerwą na papu na śpiocha. chyba dziąsła dokuczają bo pakował palce do buzi i szorował ostro po dziąsełkach i nerwowy cały rozedrgany jakiś taki. no i brzuszek pod wieczór bolał, bo kupa nie szła 5 dni i dostał czopka... troche poszło, ale mało ciekawe czy dorobi.... jestem załamana, że ni robi sam, wiem, że ciągle o tym piszę, ale okropnie mnie to martwi już ponad dwa miesiące z tym kłopot, a wcześniej robił nawet i 12 dziennie po każdym karmieniu, a nawet w trakcie prrrr i kupa, kuźwa czemu on nei chce sam, już nawet się nie napina i nie stęka. mam nadzieje, że nie przyzwyczaił się do czopków. we wt mamy badanie krwi bo podejrzenie niedoborów, pocenie głowki przy karmieniu, i troszkę płaska z tył. jakiś dół dzisiaj mam, nie wiem czemu, kryzys, zmęczona okropnie dziś znów chciałam dać flaszkę, ale mały chociaż nie jadł ponad 2 h to nie tknął mojego mleczka a mamy z5 rodzajów smoczków i butli. dopiero cycuś go zadowolił głaskał sobie rączkami, i wzdychał, uzależnił się od piersi chyba. jabłuszko chyba smakuje, ale za dużo nie chce max 4 łyżeczki. narazie nie dam nic innego. już się wierci ehhh, a dopiero co karmiłam. OSZALEJĘ:szok: kocham go strasznie, ale jestem bez sił czasem

reklama
VIOLIS no wlasnie ja biore BEZ przerwy, a co do cc to w szpitalu mi powiedzieli ze jesli sa dwie CC to trzecie MUSI tez byc CC, a jesli drugi normalny to trzeci obojetnie jaki porod.jak se przyopmne jak mnie szwy ciagnely przez 5 dni to kurrrrnaaaaaa

mamaagusi różnie bywa... alergia to dla mnie nadal zagadka. mój syn obecnie cały obsypany...
Efa o kurcze, to Twój mąż tak długo nie widuje się z dzieckiem??? ja byłam ostatnio u rodziców 3 dni i w sumie chciałam zostać dłużej, ale mąż strasznie stęsknił się za dzieckiem i pomyślałam, że u rodziców dobrze, ale jednak trzeba wracać, bo to jednak mój dom.

kończy studia, od 2 dni ma uzyskane absolutorium, a do końca lutego musi napisać pracę dyplomową. Nie miał kiedy przyjeżdżać, niestety.

dobranocka, ja nie miałam jeszcze okresu. I mie zabezpieczam się. Z premedytacją!

Ostatnia edycja:
Strip - pamiętaj, że myslę o Tobie i Wojtusiu codziennie, pamietam i trzymam kciuki za Was!

A tu ranking imion najczęściej nadawanych w Polsce w 2010 roku (od 20 miejsca do 1 - czyli do najbardziej popularnego);

Męskie:

20. DOMINIK - 3462

19. PATRYK - 3499

18. ANTONI - 3894

17. ALEKSANDER - 3972

16. MACIEJ - 4051

15. IGOR - 4169

14. MIKOŁAJ - 4517

13. DAWID - 4780

12. JAN - 4813

11. PIOTR - 5020

10. WIKTOR - 5086

9. ADAM - 5169

8. WOJCIECH - 5358

7. BARTOSZ - 6480

6. MATEUSZ - 7007

5. MICHAŁ - 7351

4. FILIP - 8106

3. KACPER - 8382

2. SZYMON - 10005

1. JAKUB – 12981

Żeńskie:

20. MAGDALENA - 3443

19. MARIA - 3525

18. WERONIKA - 3601

17. GABRIELA - 3626

16. ANNA - 3946

15. ALICJA - 3989

14. HANNA - 4064

13. EMILIA - 4115

12. MARTYNA - 4535

11. NIKOLA - 4564

10. ZOFIA - 4981

9. NATALIA - 6601

8. ALEKSANDRA - 6841

7. OLIWIA - 6863

6. AMELIA - 7028

5. WIKTORIA - 7499

4. LENA - 8128

3. ZUZANNA - 9721

2. MAJA – 11588

1. JULIA - 14347

Hmm, tę grupę znalazłam. To o te zaproszenie się pisze do opiekuna czy jak to wygląda? No bo skąd ktos ma niby wiedzieć, że chciałabym należeć do danej grupy?

violis z blizną się zgadza. Ja miałam dwie cesarki i nie widzę żadnych dodatkowych "ozdób". Co do ilości ciąż, to wszystko zależy od lekarza. Lekarka, która robiła mi drugą cesarkę stwierdziła, że absolutnie nie mogę mieć 3 dziecka z powodu pęknięcia macicy, problemów z szyciem, itp. Zdrowo mnie postraszyła czym grozi kolejna ciąża w moim przypadku. Natomiast mój gin stwierdził, że powinnam poczekać 3 lata (2 to niezbędne minimum), aby wszystko dobrze się zagoiło. Potem mogę znowu być w ciąży.

strip u nas podobnie z kupką:-( Jeszcze ponad miesiąc temu robiła po każdym karmieniu a teraz raz na 5, 6 dni. Czopka jeszcze nie dawałam bo boję się, że sama kupki już nie zrobi. Próbowałaś masowanie brzuszka zgodnie ze wskazówkami zegara? Ja do tego jeszcze nóżki zginam na zmianę raz prawa raz lewa i obydwie. Ostatnio mój M tak ćwiczył nóżki to mała takiego kupala strzeliła, że po rękach mu ciekło:-)

ANIAWA musisz skrobnac do MONIMONI zeby cie zaprosila do grupy. to nasza prwyatna-mowie NASZA bo my tu od kwietnia albo wczesniej twardo razem:)) i dlatego nielatwo tam wejsc bo tam sa nasze nr tel.i gg i inne namiary jak bylysmy przed porodami to sie zostawialo:)

STRIP jak Leane miala jakis problem z kupka a arczej nie ma to ja jej biore nozki podciagam do gory pod klatke piersiowa i wtedy jakos tam cos poluzuje i ida pierdziawki a potem fruuuuuuuuuu w pieluche:)

dobranocki :*
uciekam, i tak nie jestem w stanie teraz nadrobić 3 dni na bb ;)

Acha, Olek 2 noce spał grzecznie całe noce w swoim łóżeczku, a dzisiaj wraca do mnie do dużego wyrka, bo tata pojechał. Nie umiem sobie odmówić tej przyjemności: taka bliskość już mi się nie będzie zdarzała, jak dziecko zacznie raczkować i będzie musiał spać bezpiecznie sam w łóżeczku.

Ostatnia edycja:
Dobranocka masz przyjaciołke w św. zofii? to pewnie sie spotkałysmy bo tam własnie rodziłam i tydz wczesniej lezałam na patologii, jest ona połączona z blokiem porodowym. Bardzo lubie personel tego szpitala:-)

Dziulka to ciągniecie rany to porażka jakas:-) ulga była jak szwy zdjeli.
Lece spac, dobrej i przespanej nocki dziewczynki

reklama
ja zaczelam Leane przypinac na bujaczku bo panna tak sie rwie do siadu ze wnet z niego by se zeszla jakby sie dalo wiec od dzisiaj przypinamy bo strach sie bac co to dziecko wyprawia...

VIOLIS mnie ciagnelo najbardziej 3 dni a potem w 5 dzien jak wyszlam ze szpitala to w domu podloge mylam pranie wieszalam itp. ciagnelo mnie tylko w dwoch sytuacjach: jak sie kladlam -przejscie do pozycji lezacej, i przejscie do siedzacej z lezenia. jeeeeezzzzzzzuuuuu jak to ciagnelo neiraz! albo musialam szybko wstac do mlodej a tu akurat jak pociagnie to auuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
Do góry