reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

tak tak mam włączonego lapa. młody potrafi w nocy sssac i pol godziny, a kiedys nawet godzinne... wiec gdyby nei lap to bym oszalala. a na pewno usnela na siedzaco bo tak karmie nawet w nocy.... na lezaco usnelabym po minucie a mlody wogole by sie najadl cycek by mu wylecial i co pol h by mnei budzil ;p
witam sie ladnie babel wstal, dzis pobudki: 23.30 2, 4, 5,30, 6,20 7 - zmiana pesia i wstal, ale pomeczylam usypianiem obok siebie i przed 8 na jeszcze 40 min usnal. i tak chce mi sie okrutnie spac a teraz ogladamy eske tv, a babel na brzusiu lezy:D
idziemy na sniadanko i wracamy do was

reklama
W takim razie przestałam się już dziwić :-) Spanie na siedząco zdarzyło mi się parę razy, jak młody częściej jadł. Zaczynałam karmić i nagle, gdy się ocknęłam okazywało się, że minęła np. godzina.
Smacznego strip!

Ja chyba muszę zacząć robic tak,jak Ty, Strip.Czyli wstawać do karmienia,a nie padać nieprzytomna z Amelką,bo wtedy ona,tak jak piszesz,budzi się co chwile i takie błędne koło.Zwłaszcza,że tak naprawdę,to ona umie b.ładnie zasypiac sama.Jak jest nakarmiona i śpiąca,to w dzień kładę ją do kołyski,daje smoczka,królika ,potarmosi go chwilę i śpi.Ale chyba zaczniemy "program naprawczy" na spokojnie,jak tata wyjedzie,juz niech ma spokój te ostatnie parę dni:).

Witam dziewczęta, byłam odcięta od internetu. Rodzice przechodzą neostrady na ere i miesiąc nie będzie internetu, małż jednak pożyczył blueconnect. Tylko mówie Wam to jest jakaś porażka, 5min czekam na otwarcie strony. Przynajmniej mogę być na bieżąco na BB:D

Byliśmy wczoraj wieczorkiem na szczepieniu. Dziuba był taki kochany. Ale nie uwierzycie. Smyk ma 3 miesiące i kilka dni a uwaga waży 7920 i mierzy 72. Wielkolud!!!! Nie no nie ma się co dziwić rodzice olbrzymy to i dzieć musi mieć swoje gabaryty:D
PO szczepieniu wykąpaliśmy go, leżał dosyć długo w łóżeczku, zapłakał przekręciłam na jeden na drugi boczek i w końcu zasnął i spał do 7ej:p
Dlatego tak czytając Was dziewczyny np. strip - podziwiam, ja pewnie byłabym wrakiem. Wiem że dla dziecka zrobi się wszystko, mimo tego podziwiam
Miłka ja również Ciebie witam:)
Dawidowe no nie ma to tamto jesteś twardą najtwardszą mamą z nas. Ja też nie raz tak sobie myślę o Tobie i zawsze budzisz we mnie zachwyt z podziwem:) co do dzielenia się to powiem, że ja to uwielbiam. Uwielbiam patrzyć jak małż zajmuje się małym, jak sobie rozmawiaja jak się Aleks uśmiecha do niego. Jest to cudowny widok:)

Aaa zapomniałabym od wczoraj jesteśmy na nutramigenie i dostalismy maść robioną na tą buzie. Nutramigen myślałam że zasmakował, albo raczej było mu bez różnicy jednak już dzisiaj rano się krzywił. A lekarka mówiła że rok to on będzie musiał to jeść:( biedaczek!! Teraz zasnął na chwilkę więc idę coś porobić.
Pozdrawiam wszystkie:)

to moja urodziła sie miesiac wczesniej a była mniejsza bo 44 cm i 2140 a teraz rozmiar 62 zaczyna byc dobry.

ha! my wczoraj zaczęliśmy zakładać 62 :-D :-) co prawda ma troche luzu jeszcze ale wczesniejsze ubranka były już na styk i paluszkami stópek już je wypychała. Ale sie ciesze, mój bąbel taki już duży :-D ja wiem że to głupota bo większość Waszych maluchów już dawno ma ten rozmiar za sobą ale dla mnie to zawsze sygnał że mój okruszek rośnie :-p

strip ale z Ciebie pomysłowa kobietka z tym laptopem, zawsze jakoś sobie zajmiesz ten czas. Tych przerw dużo nadal macie, podziwiam Twojego samozaparcia z karmieniem...ha! a wiesz, że jakbyś robiła na drutach w przerwach karmieniowych to już dawno cała rodzinka miała by swetry ;-):-p

a jak małemu idzie z nakładkami? Próbowałaś już?

A my już na nogach dawno, teraz powoli zbliża się drzemka małego:-). Wyspana jestem, po śniadanku, ubrana. Moje dziecko ma coś zbyt dużo energii, cały czas gada, kopie... jak nakręcony:-D.
Ja jutro znowu na zajęcia. Tyle że od 13-16,uff. A potem tylko w sobotę i koniec. No i teraz będą już zjazdy co 2 tygodnie a tak jak przez ostatnie trzy tygodnie co tydzień.
Dzisiaj jak mąż wróci z pracy jedziemy na zakupy do Tesco. Trzeba mleko, jedzonko dla małego i pieluchy kupić. A dzisiaj będziemy walczyć z marchewką! :-) Chyba wszystko obłoże jakimiś foliami żeby ochronić przed kolorem pomarańczowym:-D.
Zaraz wstawię jeszcze pranie, przygotuje rzeczy do obiadku dla męża ( będę przykładną żoną jak dobranocka:-D).
Miłego dnia dziewczynki!!!

reklama
Miłka witaj. Twój synuś nie taki malutki. Moja Laura urodziła się 2 dni przed nim z wagą 3100g i teraz też nosi rozmiar 68. A tak przy okazji, jesteś nauczycielką?
Eliza tak, jestem anglistką i niestety pracuję w zawodzie. Mam już dość tej pracy. Od września mogę zacząć ostatni już stopień awansu zawodowego, ale nie wiem czy go zrobię.
Dagisu rzeczywiście duży ten Twój smyk.

No i mąż wczoraj w Auchanie nie znalazł mleka w buteleczkach, ale za to mam piekarnik. Stół też miał być, ale nie było koloru wenge.
Uciekam na śniadanko i włączyć pranie.

Ostatnia edycja:
Do góry