reklama
stripMYmind
Fanka BB :)
dziulson poprostu masz kryzysa i tyle. zrób jak mówiłaś odsapnij nocke, a dla siebie zrob cos depilacja fryzjer nie wiem co tam lubisz i przede wszystkim nie chodizmy w dresach po domu ;p i w pizamach. tzn przynajmniej ja tak musze bo inaczej rozbeblana jestem.... i czuje sie jak rozjechana kupka ;p
efa no to i tak nieźle Olus dzis spal. Widze, ze nasi chlopcy obaj takie lakomczuchy jak to mowilas rury ssace
dobranocka najlepszego dla Justysi, Wojtek zyczy, bo ja twoja pannice juz wybralam na swoja synowa
a my juz po spacerku, wyszlismy rano ok 10.20 bo slonko piekne i -2 tylko maly pospal 40 min obudzil sie przed samym domem i usmiech. dzisiaj jeszcze ani razu nie plakal co za ulga dla moich uszu. a teraz od paru min tez spi wiec i ja sie zdrzemne jesli sie uda....
aaa i maly dzisiaj tak gruszke wcinal, ze az mnei lapal za reke zebym mu szybciej dawala ta
lyzke. ponad 1/3 sloiczka poszla i mala dokladka. szok. ale poki co po trochu dostaje, ciekawe czy kupa bedzie w najblizszym czasie.
i jak przeczytalam, ze Dziulka mzoe spac do 6 rano od 2 np z jednym karmieniem to ja bym chyba padla ze szczescia
wiec pomysl kochana, ze inni maja gorzej a ja Ci i tak zazdroszcze
ja to jestem juz taka drobina, ze masakra do 47 kg spadlam i ogolnie wygladam przebrzydle;p
efa no to i tak nieźle Olus dzis spal. Widze, ze nasi chlopcy obaj takie lakomczuchy jak to mowilas rury ssace
dobranocka najlepszego dla Justysi, Wojtek zyczy, bo ja twoja pannice juz wybralam na swoja synowa
a my juz po spacerku, wyszlismy rano ok 10.20 bo slonko piekne i -2 tylko maly pospal 40 min obudzil sie przed samym domem i usmiech. dzisiaj jeszcze ani razu nie plakal co za ulga dla moich uszu. a teraz od paru min tez spi wiec i ja sie zdrzemne jesli sie uda....
aaa i maly dzisiaj tak gruszke wcinal, ze az mnei lapal za reke zebym mu szybciej dawala ta
lyzke. ponad 1/3 sloiczka poszla i mala dokladka. szok. ale poki co po trochu dostaje, ciekawe czy kupa bedzie w najblizszym czasie.
i jak przeczytalam, ze Dziulka mzoe spac do 6 rano od 2 np z jednym karmieniem to ja bym chyba padla ze szczescia
ja to jestem juz taka drobina, ze masakra do 47 kg spadlam i ogolnie wygladam przebrzydle;p
Ostatnia edycja:
emiliab
doris Super!!! Nie ma to jak bardzo miło się zaskoczyć:-). Ja już wiem,że mam urlopu(starego i nowego) 58 dni,więc,jak chciałabym wrócić do pracy,to byłoby około 1 czerwca. Ale mam nadzieję,że uda mi się jeszcze pójść na L4(np. na dziecko),żeby przesunąć sobie pójście na wychowawczy)
Aha,pamiętajcie,że w każdym roku należą się wam(tzn na jednego rodzica) 2 dni tzw opieki na dziecko,która jest tak samo płatna,jakbyście były w pracy.
Aha,pamiętajcie,że w każdym roku należą się wam(tzn na jednego rodzica) 2 dni tzw opieki na dziecko,która jest tak samo płatna,jakbyście były w pracy.
Witam się i ja czytam was od rana ale jakoś nie miałam jak pisać, siostrzenica jak zobaczyła włączony laptop to w kółko chciała żeby puszczać jej kulfona, później wylała na siebie herbatkę, a przed chwilą Filip dał popis swoich płuc. Ponad pół godziny płaczu niemiłosiernego jakby go ze skóry obdzierali. Dałam mu cycka ale pomlaskał z 15 minut i koniec, zazwyczaj to mu wystarczało, rozpłakał się tak że nie można było go uspokoić nic nie działało, chciałam dać mu jeszcze raz cyca ale nie chciał, w końcu pękłam pobiegłam zrobić butelkę i wciągnoł 120ml teraz słodko śpi.
Dawidowe ja również podziwiam dzielna kobitka z Ciebie,
Dorisday u nas też bywają takie dni ale skąd mu się to wzieło nie mam pojęcia, i fajna niespodzianka ja wracam 5 kwietnia, mam co prawda jeszcze 26 dni urlopu za ten rok ale chce go zostawić, może uda nam się wybrać na jakieś wakacje
Dobranocka buziole dla Justysi :*
Dawidowe ja również podziwiam dzielna kobitka z Ciebie,
Dorisday u nas też bywają takie dni ale skąd mu się to wzieło nie mam pojęcia, i fajna niespodzianka ja wracam 5 kwietnia, mam co prawda jeszcze 26 dni urlopu za ten rok ale chce go zostawić, może uda nam się wybrać na jakieś wakacje
Dobranocka buziole dla Justysi :*
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
dobranocka gratulacje dla Justysi!! i współczucie dla mamusi z powodu ataku płaczu 
efa masz małego pomocnika mamusi
a co do ataku płaczu może on chciał sprawdzić czy w domku wszystko w porządku, uspokoił sie jak wszystkiego doglądnał gospodarz mały 
u nas z rana było pomarańczowo - marchewka sie przyjęła :-)
doris świetne wieści! gratulacje!!

Dagisu, a mój przewraca strony w gazecie. Serwety ściąga ze stołu, szklanki by łapał. Raz nawet wysłał za mnie sms-a, zanim zdążyłam dokończyć pisanie, hehe.
efa masz małego pomocnika mamusi

jabluszko ladnei strawione))
u nas z rana było pomarańczowo - marchewka sie przyjęła :-)
doris świetne wieści! gratulacje!!
JOLI77
Witamy się po obiadku (makaronik z warzywami-dla mnie a dla reszty załogi makaronik z sosem bolońskim)
DORIS- super wieści:0
DOBRANOCKA- gratulacje dla Justysi
DZIULKA-jak tobie to pomoże to pomyśl o nas mamach karmiących cycusiem-częste pobudki.Masz po prostu gorsze dni-poproś męża niech zajmie się małą a ty pośpij sobie jedną albo jak się uda dwie nocki:-)
U nas pogoda beznadziejna -nici ze spaceru-JA JUŻ CHCE WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DORIS- super wieści:0
DOBRANOCKA- gratulacje dla Justysi
DZIULKA-jak tobie to pomoże to pomyśl o nas mamach karmiących cycusiem-częste pobudki.Masz po prostu gorsze dni-poproś męża niech zajmie się małą a ty pośpij sobie jedną albo jak się uda dwie nocki:-)
U nas pogoda beznadziejna -nici ze spaceru-JA JUŻ CHCE WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Efa
EFA- to moj bunt, serio -nie daje rady, zajmuje sie domem, dzieckiem obiadami itp -nie zmuszam meza do pomocy bo przychodzi zrypany z pracy ale na litosc boska JA TEZ zasluguje na odpoczynek! po prostu od czasu do czasu dokad mala nei zacznie mi lepiej spac niech mi da 1 cala nocke snu nieprzerywanego. tak bardzo mi tego brakuje ze szok. jak widze na zegarku 5-6h rano to od razu dostaje nerwa ze mloda po karmieniu bedzie odwalac ceregiele. samo to mnie stresuje. w ogole od jakiegos czasu zrobilam sie jakas slabsza emocjonalnie i w ogole mam mniej energii w sobie na cokolwiek. wczoraj mojemu mowie ze nawet nei czuje sie kobieta tylko mamusia,pomoc domowa, ze nie widze w sobie radosci zycia od paru tygodni jakos, to maz mnie zrypal ze chyba mnie powalilo bo on we mnie widzi ladna kobiete ktora kocha. tu mi szczeka opadla ale sie rozbeczalam "jaaasne ladna kobieta?? w portkach od dresu, orzyganej koszulce, wlosach rozcapirzonych??". na co mi odpowiedzial "to ty tak siebie widzisz bo ja widze co innego". Moj chlop chyba oslepl ze nie widzi tego co ja widze, a wiem ze on jest szczery do bolu mimo wszystko. takie mam ostatnio niskie poczucie wartosci ze na swoj wlasny widok mam ochote rzygac. deprecha mnie dopada czy co?? czuje sie ogolnie jakas zmeczona wszystkim, samotna, jakbym na nikogo nie mogla liczyc chociaz wiem ze moge liczyc i wiem na kogo.a jednak dopadl mnie ciulaty nastroj ze mam ochote spac i plakac.
Dziulka, nie łam się, wiosna idzie. Ja na 4-miesiące Olusia zrzuciłam dresy, wyprasowałam sukienkę, strzeliłam makijażyk i kazałam się obfotografować, żeby sobie przypomnieć, że jestem kobietą. Efekt widziałaś na NK. A w tej chwili to byś się mnie wystraszyła, tak wyglądam ;-)
okazało sie ,ze mam 41dni starego urlopu i zostaje z Dorianem w domu do 15-tego maja!!!!!!!!!!!!! juuuuuuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jestem przeszczęśliwa![]()
doris, to fantastycznie! Cieszę się razem z Tobą!
Ło matko, Strip, a ja się martwię, że mam 52,9kg. Widzę, że Ty masz jeszcze większy problem... A z ilu tak spadasz od porodu? Ja z jakichś 75kg.
Alicja, lubię takie optymistyczne podejście do życia. Buziol dla Ciebieefa masz małego pomocnika mamusia co do ataku płaczu może on chciał sprawdzić czy w domku wszystko w porządku, uspokoił sie jak wszystkiego doglądnał gospodarz mały
![]()
A ja dzisiaj dużo na forum jestem, bo mama z siostrą wyjechały do 3-miasta, więc komp caly mój
Ostatnia edycja:
natolin
doris super!!! cieszę się razem z Tobą!!! naprawdę super :-) szczególnie, że to i z nami tak na codzień będziesz też dłużej 
dziulka jak ja Cię rozumiem... dla mnie 6h to też ZDECYDOWANIE za mało. tyle, że mój mąż chodzi 6razy w tygodniu na wcześnie do pracy, a jeden dzień odsypia, więc nie chcę go jakoś w to angażować, szczególnie, że on się tym interesuje, żebym się wyspała i zawsze mnie prosi, żebym się wcześniej położyła. bo ja generalnie mogłabym ok.20:30 bez problemu pójść już spać i spać do 6:30, więc w sumie uzbierałoby się 10h ciągiem :-) i chyba jeden raz w tygodniu będę tak robić. szczególnie, że potem o tej 6:30 on je i idzie jeszcze spać, tylko teraz jeszcze ten cholerny remont pod nami! A Ciebie dziulka przytulam, ja to się sobie nigdy nie podobałam ;-)
dziulka jak ja Cię rozumiem... dla mnie 6h to też ZDECYDOWANIE za mało. tyle, że mój mąż chodzi 6razy w tygodniu na wcześnie do pracy, a jeden dzień odsypia, więc nie chcę go jakoś w to angażować, szczególnie, że on się tym interesuje, żebym się wyspała i zawsze mnie prosi, żebym się wcześniej położyła. bo ja generalnie mogłabym ok.20:30 bez problemu pójść już spać i spać do 6:30, więc w sumie uzbierałoby się 10h ciągiem :-) i chyba jeden raz w tygodniu będę tak robić. szczególnie, że potem o tej 6:30 on je i idzie jeszcze spać, tylko teraz jeszcze ten cholerny remont pod nami! A Ciebie dziulka przytulam, ja to się sobie nigdy nie podobałam ;-)
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
deprecha mnie dopada czy co?? czuje sie ogolnie jakas zmeczona wszystkim, samotna, jakbym na nikogo nie mogla liczyc chociaz wiem ze moge liczyc i wiem na kogo.a jednak dopadl mnie ciulaty nastroj ze mam ochote spac i plakac.
no to już kobito trzeba rozpocząć realizować pakiet alarmowy:
1. Przyszła nocka należy do tatusia i Leane, mamy nie ma! Śpi minimum do 11.00 z wielkim neonem nad sobą: NIE PRZESZKADZAĆ!
2. ZAKUPY kup coś kobiecego, koronkowego i tak wyuzdanego żeby wszyscy mężczyźni w sklepie palpitacji serca dostali (tylko nie przymierzaj przed nimi
3. Fryzjer, kosmetyczka musowo coś co poprawi Twój wygląd bo za tym idzie samopoczucie
4. Znaleźć chwile na długą kapiej..w pachnącej pianie..ach..i och...
5. Wieczorem Leane uśpić, zrobić sie na bóstwo, założyć wyuzdane cudo i rzucić sie na męża!
ja myśle że poczujesz sie znów jak cudowna, zmysłowa kobieta, którą cały czas jesteś!!
reklama
Dobranocka gratki dla Jusi
i dla Ciebie też
Doris super, ze do maja siedzisz w domku
. Jesli chodzi o skoki do Zuzka też je uwielbia
hmmmmmmmmm ....
Dziulka to zycze Ci abyś się wyspała
))) wkońcu.
Emis albo dziewczyny które się na tym znają. Mi macierzynski kończy sie 7 marca do tego fakultatywny i zalegly urlop z tamtego roku wiec wyjdzie gdzies do 17 kwietnia i czy moge sobie wziasc jeszcze urlop z tego roku ? a potem wychowawczy?
A moja mala poszla spać o 11 i nadal śpi, ale muszę ja budzic, bo psisko mi tu płacze ze chce na polko isc ehhh. Poki co sie zegnam i pewnie pozniej zagladne
Doris super, ze do maja siedzisz w domku
Dziulka to zycze Ci abyś się wyspała
Emis albo dziewczyny które się na tym znają. Mi macierzynski kończy sie 7 marca do tego fakultatywny i zalegly urlop z tamtego roku wiec wyjdzie gdzies do 17 kwietnia i czy moge sobie wziasc jeszcze urlop z tego roku ? a potem wychowawczy?
A moja mala poszla spać o 11 i nadal śpi, ale muszę ja budzic, bo psisko mi tu płacze ze chce na polko isc ehhh. Poki co sie zegnam i pewnie pozniej zagladne