reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

monimoni super,że wszystko jest ok:-). A co do ząbkowania,to u nas takowe jest od 3 miesiąca życa Franka;-). I nadal nic. Co prawda widać już ząbki ,ale jeszcze się nie przebiły...

reklama
Mała mi ja tęsknię okrutnie, ale rzadko tu ostatnio bywam :tak:

Monimoni cieszę się, że wszystko jest w porządku.

Z ząbkami bywa różnie. Moja córka nawet nie wiem kiedy dostała a młody ślini się odkąd pamiętam. Nie miał specjalnie rozpulchnionych dziąseł, lekarka mówiła, że zęby daleko a niecałe dwa tygodnie później pojawił się ząb.

hejka laski, nie poczytam co u was, jak jakieś maleństwa chore to życzę powrotu rychłego do zdrowia.
Mój młody ma zapalenie gardła i miał w nocy 39,8c temp. teraz ma przepisany antybiotyk, ale grzeczny jest.

witam sie po małej nie zauwazonej przerwie. Własnie siedze sobie w pracy. Wigoru takiego nabrałam ze zrobiłam wszystko a teraz nie mam co robic to was naganiam. Jeszcze 2,5 h i do niuni lece jak na skrzydłach. Wczoraj o 5 wstałam wyszykowałam siebie i niunie i pedem do rodziców, potem pedem do pracy po pracy lekarz wiec jest jak narazie lekka poprawa. Znowu leki na miesiac. Moja mama nie ma sił wozka znosi to spedza z wnuczka na balkonie. A ja odliczam czas do piatku i do domku. Wiecie co marzy mi sie cały czas ta paczka czipsów giga pack leisów paprykowych jakie mam w domu ;-). Nie chce kupowac tutaj bo wiem ze zjem a powinnam sie kontrolowac.A co do parowaru to miałam swojego czasu manie ostanio mi przeszło bo zajmował duzo miejsca i nie chce mi sie ciagle wyciagac. Mam tefala i uwazam ze rewelacja. mniam mniam. Moze odpale sobie na weekend.

witam poludniowo, nocka do bani, bo spac sie nei da jest taka duchota w nocy ze wiatrak hula okna otwarte a moja koszulke mozna bylo wykrecac! jak usnelam to byla...nie wiem ktora w kazdym razie mldoa wstala dzisiaj o 4.30!!!! cholera co z nia??? pojedzona, cieniej ubralam do spania-ta tez mokra jak cholera w lzoeczku, moze tez z duchoty nie mogla spac? w kazdym razie zjadla 150 i do spania. rozwalila mnie bo ja w zylm humorze nad ranem bylam a ta po jedzeniu usiadla sobie na moich kolanach z lezenia i patrze co ona robi a ta kreci stopkami wkolo kostek i sie gapi na te stopki i smieje...normalnie myslalam ze wybuchne hihih:)) potem udalo sie usnac bo nad ranem chlodniej deko i dospalam do 9h.

DAGISU ale wypas!!!!!!!!!!!!!! zarypiste zdjecia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piekna chata!!!!!!!!!!!!!!!! a co do mojego malza to jak on sie przytaszczyl do sypialni to ja juz mialam odlot i poczulam tylko jak mnie klepnal w gola dupe:ppp

IDA zeby nie bylo ja tez za toba tesknilam!!

a co do pracy-dokladnie- jak totek albo wygrasz albo nie, w kazdym razie nie chce klamac w cv ze mam mniej dyplomow albo wcale badz wiecej nzi mam bo to bezsens. wiem doskonale ze pracodawcy sie boja ludzi wlasnie z wyksztalceniem zeby ich nei wygryzc czasem.

DORIS- mnie tez czeka pworot do keiratu neidlugo i juz mam nerwa... chyba ze cudem dostane nowa prace a jak na razie same odpowiedzi na NIE!! nawet mnie nie zaprosza na rozmowe a juz mam NIE. co za sqrwysyny!!!! slow mi brak.

poza tym gratki suwaczkowe dla dzisiejszych dzidziolkow:)))))))))))))))))))))))

a teraz Leane ucina drzemke, ja pochlaniam polski luksus: kromki z pasztetem polskim Duda i ogorkami kiszonymi:pppp luksus co??????? a przy okazji pichce jzu pieczen na obiad z paprykami pieczarkami i cebulka.

Witam:)
happybeti,aniawa, cass ja również gratuluję Wam i Waszym maluszkom suwaczków i życze dużo uśmiechu:)

Kasia lampa zakupiona w leroy merlin za 170zł na allegro widziałam o 100 droższe!

Ida nie wydaje mi się ciemne to mieszanie tylko co niektóre ściany jak np. z tą tapetą są ciemne, a reszta bardzo jasny szary. No i jest dużo światła! Salon od południa więc świeci tu na non stopie:)

E-lona jeśli chodzi o regał to kupiony w IKEI a te szufladki i szafki to są wkłady, można kupić ile się chce, także i cały regał możesz zapełnić

Jeszcze wiele tu jest nieskończonych rzeczy, sypialni, która teraz przypomina graciarnio garderobe nawet nie pokazywałam:) myślę że to dopiero po weselu się skończy:p
Dzięki Wam wszystkim:*

Mi się dzisiaj dziecko zepsuło na maksa. Od rana kiedy wstał dopiero teraz po wielkich trudach udało się go uśpić. Nie wiem jak ja tu z nim sama wytrzymam. Jutro małż już do pracy!
Myślę że jest takim marudą przez te zęby pierońskie! Jeden wylazł i basta!! Chcieliśmy wybrać się na wycieczkę, gdzieś posiedzieć na łące, ale jak on sie nie prześpi to nie będzie do zycia absolutnie!! Ciekawe ile teraz pośpi!

Miłego dzionka życzę - pogoda cudowna więc i pewnie humorki dopisują, czego oczywiście życzę:D

Ostatnia edycja:
DAGISU przez zeby najbardziej dzieci swiruja...niestety trzeba to przezyc... mojej juz druga jedynke dolna czuc i widac pod dziaselkiem a ta co juz sie przebila to pcha sie w gore jak wiezowiec:) chcialabym zeby zeby Leane miala po tatusiu bo on ma mocniejsze i zdrowsze niz ja. a co do graciarni-jak se przypomne te kartony i wory wszedzie ktore sama rozpakowywalam to doslownie koszmar.

jak glizdek sie sie obudzi to pojesc chwile zabawy zeby sie "uklepalo" w brzusiu i na spacerek. jest taka duchota ze az mi serducho wali jak glupie. moze sie okazac ze w tym roku bedzie susza.... juz zabronili napelniac ludziom baseny przy domach prywatnych zeby nie wypompowali wody... taaaaa........

kurde cos mnei dzisiaj szczypie po lewej stronie zszycie po CC.

reklama
Dziulka trzymam kciuki, żeby praca jednak się znalazła.
Dagisu zapomniałam chyba napisać, ze mieszkanko super urządzone. Bardzo mi się podobają takie czarno-szaro-białe wstawki. Ja mam w planach zrobić sobie w takich kolorach całe pomieszczenie tylko nie wiem jeszcze jakie i dorzucić jakieś akcenty w innym kolorze. Życzę naprawy dziecia i szybkiego wyjścia zęboli.

Wczoraj byłam w carrefour i w rossmannie, gdzie są promocje na pampki. Zanim wróciliśmy to była prawie 20.00. Dzisiaj dzień jakoś leci. Laura coś sobie poprzestawiała i zaczęła kupy w nocy robić. Dzisiaj np o 3.00, później o 7.00 chyba. Na szczęście jak zjadła o 21.00 to potem ok 7.30 i nawet nie wypiła całej butelki. Wczoraj ok. 5.00 usrała się po pachy i całą trzeba ją było myć i przebierać. Prześcieradło przemoczyła, pokrowiec od materaca też.

Do góry