reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

dopiero doczytałam- Rysia,no,to tez współczuję...trzeba było zajrzec na BB,razem bysmy podyżurowały;-).
Aaa,wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam Amelce opakowanie bułeczek bezglutenowych.Ukroiłam kromeczkę,posmarowałam masełkiem- ale wsuwała,aż łapką dopychała:-D.Dziś z rana to samo.Widze,że to u nas hicior będzie:-D.
Cos jeszcze znów zapomniałam?no,trudno,na razie,Dziewczyny,może jeszcze uda mi sie tu zajrzec potem,bo dziś planuję sie lenić.

a gdzie można kupić takie bułeczki?

reklama
haloł

jestem :) i ja od rana myslałam o BB i co tam u Was, ale nie miałam kiedy wejść, bo musiałam zapakować M. rzeczy do wywiezienia i potem musiałam chatkę przygotować do wyglądu dostatecznego, żeby ktoś mógł przyjść i się nie przestraszyć hehe(bo dziś przyjeżdza moja fumfela i jest w 8 tygodniu ciąży- jupi). Co u nas E-lonko z Toba się solidaryzuje, bo i u nas chyba ząbki w nocy ok 2- 3 wstaje z płaczem i jedyne co pomoga to dentinox i smok :). A tak to cały czas nie mam czasu, bo ciągle gdzieś chodzę, coś muszę zrobić (szatka skończona- ale nie do końca jestem zadwolona)...i dziś byłyśmy na krótkim spacerku i teraz odpoczywam sobie z Wami, a Zuzek drzemie.
Lolisza,Ones gratki dla Frania i Pawfcia
Dorisku cieszę się, że w pracy możesz no limit interent i fajowo, ze Dodus tak do mamuni ciągnie :).
Idus nic się nie martw, myślę, że pięniążki wpłyną, tylko jak macie terminy to rozumiem, że się denerwujesz
Efcia biedaku
Dziulka kurde to Was niania w konia zrobiła :(
Mamagusia piękne słowo usłyszałaś. Moja póki co jak Amelka i Alutkek, albo pff, bu, i takie tam albo skrzeczące drzwi ehhh
Czarodziejka jak zakupisz piłeczkę to wrzuć foto. Moja uwielbia piłeczki, ale ma takie zwykłe gumowe, ale i tak najfajniejsze piłeczki ma pies ;)
chyba tyle nie pamiętam więcej

Ostatnia edycja:
Dzieeewczyny powiedzcie mi jak Wy macie czas tu tyle skrobać. Ja właśnie wysłałam mojego przełobuza na służbę do teściów.
Jak jestem z nimi całymi dniami to muszę na non stopie go pilnować, wejdzie w każdą dziurę wyciągnie każdy kabel, uwielbia ładowarkę z kontaktu wyrywać..no rzeźnia. Jak na chwile zaśnie to znowu trzeba obiad robić, o prasowaniu nie wspomnę. Własnie dzisiaj odesłanie dziecia do teściowej z myśla o prasowaniu, no ale znowu kilka dni nie zaglądałam na BB i się stęskniłam:)
Wczoraj byliśmy na szczepieniu, na żółtaczkę. Aleks waży prawie 10,5kg. Jest słodkim śmieszkiem, ale do tego też maruda przeokropną jak tylko oderwiesz od niego uwagę.

Co do piersi to ja chętnie przyjmę, a Wy dziewczyny cobyście tak chętnie oddały, jestem ciekawa co na to małżyki by powiedziały:) hmm? Dziulka? Mała mi?

A i jeszcze się pochwale od wczoraj jedziemy na dukanie! Także ja już dziękuje nie pije:) przynajmniej przez pierwsze dwie fazy ( co nie znaczy że tak chce):p

Aaaa i oczywiście uśmiechu dla Pawełka(Onesmile) i Franusia (Loliszki) i wszystkich dzieciaczków które w ostatnich dniach miały swoje 7 i 8 suwaczkowe urodzinki:)

Wezmę się za to prasowanie...bleeee

DORIS to dobrze, że masz taką pracę, bo byłoby nam smutno bez Ciebie!!!
HAPPYBETTI a tak mi się przypomniało - ta namolna koleżanka już Cię nie odwiedza?
Hehe,Natuś,no,odwiedza,niestety:baffled:.I w dodatku zachowuje się tak,jakby mi wielką łaskę robiła,że przyłazi...Jeszcze jak był M.,to mnie "bronił" przed nią,bo on to juz w ogóle ją "kocha";-).Jak otwierał drzwi,to po prostu mówił,że ja śpię z Amelką i nie będzie mnie budził.No,ale teraz juz nie ma tak dobrze...
Doris,no,widzisz,nie jest najgorzej- w pracy możesz z nami posiedziec chwilę,a jak do domku wracasz,to Dori stęskniony piszczy z radości na Twój widok:-).
Kania,ja kupiłam w Netto,ale nie na sklepie,tylko na stoisku piekarni.Mają tam pieczywo bezglutenowe,bezmleczne i niskobiałkowe- wszystko takie dietetyczne firmy Glutenex- może i u Was jakiś sklep prowadzi,bo chyba miasto nie mniejsze od Stargardu,kiedys wojewódzkie,to musi coś być...To są "normalne" pszenne bułeczki(próbowałam odrobinkę;)),cztery w pakiecie.Musze je pokroić i zamrozic albo ususzyć na sucharki,bo też nie chce aż tyle jej tego dawac,tak,po prostu,dla urozmaicenia.
Dziulka,tu masz w sumie rację,z tymi młodymi laskami,że też ciężko trafic na odpowiedzialną,no i jak im tylko o kase chodzi,to bez sensu...

Teraz dopisałyście:)
Elusia-patrz akapit do Kani;)
Sariska,E-lonka-
współczuję Wam nocek,a jeszcze bardziej biednym dzieciaczkom...:***
Ida,ech,a co ja mam powiedziec,jak w najbliższym miesiącu widoków na Tiru-riru niet???A Dawidowe????!!!!Ty się ciesz,że choć raz na tydzień masz...hm...no,w sumie...tak miec małża i tylko raz na tydzień to też kiepsko...A kaska przyjdzie,zobaczyszx,zdążycie.

Ostatnia edycja:
Kroma Dagisu to ja sie bardzo chetnie podziele bo ja mam F i jakos mi tak za duzo do tego oddychania ;-)A co do kupowania cyckonosza to ja tez musze sie wybrac i to kilka a one takie dorgie ze szok. A z tymi tanimi to miseczki czesto do C ale jakis taki zanizony rozmiar.Rysia ja tez bym chetnie chciała taki tydzien na czytanie ksiazek, ogladanie filmów spanie w dzien i siedzeniem po nocach. A teraz jak niunie połzoe spac to i mnie sie cche. normalnie czuje jak marnuje mi sie dzien za dniem. Czekam na ta wolna sobote a ona tak szybko mija.Jenyn plus ze moja nie jest płaczliwaCzarodziejka a moja naszczesliwsza z platikowa butelka i dwoma pokrywakami od słiczka z jej deserkówLolisza Onesmile gratkiSarisa o moj pies tez ma najlepsze zabawki ;-)Happy nie rozumiema teraz wiecej nie dopisze bo zbieram sie do domu do mojej laleczki. Jejku jak ja chce piatek i najlepiej koło 18 bo wtedy to juz na bank jest u siebie rozpakowana a niunia szykuje sie lulu i moge miec słodka cisze. Nikt mi nie gdera nad uchem ze to czy tamto

Sarisa na pewno szatka jest piekna. Może się pochwalisz?
Dagisu pieknie Ci synuś rośnie! A co dukana to trzymam kciuki za wytrwałosc i efekty! Bylam na tej diecie i jest super.
Happybeti no to „fajowo” masz z tą laską :-( . A mężus kochany ,ze tak potrafi dopomóc i wczuć się w rolę.
To i ja muszę spytać o takie bułeczki. Mój uwielbia skórki i piętki z normalnego chleba. A biszkoptem to potrafi się wypultac nawet we włosach czy między palcami stóp :-D

Doris moja to samo jak je biszkopta to cała w okruchach nawet w pieluszce są.
Ida apropo tej "sklejki", to rzeczywiście coś takiego się robi :-( ale lekarka Ci powiedziała że myć zwykłą wodą?

Ja popytam o te bułeczki u Nas, a nuż znajdę :-) robota skończona, niunia nakarmiona wspina się po moich nogach.
Wnioskuję, ze oprócz Doriana Doris i mej córy żadnej z Was dziecko nie ma znamion, tylko się cieszyć :-)

Ostatnia edycja:
kania własnie dlatego niechętnie daje mu biszkopty , bo to najgorsze te ciuchy , wstyd jak ktoś zobaczy takie brudne dziecko, a przebierać co chwilę to trochę mi sie nie usmiecha. Sliniak pomimo ,ze do kostek i tak nie zdaje egzaminu.
A Twoja Oliwka to gdzie ma znamię ?

reklama
Do góry