reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej,
No to ja też się melduję. Przed chwilą wróciłyśmy ze spacerku, na którym zaskoczyła nas konkretna ulewa. Hania teraz śpi, a ja zasiadłam do kompa:)
Sheeney, a gdzie koniec końców jedziecie?
U nas z myciem zębów jest nie za ciekawie, bo Hania chce je sobie myć sama i w praktyce robi to mało dokładnie. Pewnie polega to głównie na wysysaniu pasty... Ja jej trochę myję, jak już ona sama skończy, ale nie zawsze mi pozwala... No ale coś tam pewnie sama lekko poczyści...
Dziś na spacerku Hania wsadziła rękę w zgromadzoną na ławce deszczówkę i zaczęła sobie myć buzię i włosy...:tak: Ma czasem pomysły...

reklama
Sheeney byłaby młodsza ale praktycznie miesiąc wcześniej się urodziła niż było w planie.
Ragna u Nas jest tak z myciem, że najpierw sama, potem jej ja myję a na końcu sama więc ma wypucowane zębiska ze hoho:-)

Ragna po rozpatrzeniu wielu opcji,miejsc i hoteli wybralismy Korfu Twoja Hania myje sie w deszczowce a moj Tomek ja pije:eek::-DMamy na podwoku taki duzy kamien z wglebieniem,w ktorym zbiera sie woda jak pada i jak tylko to zobaczy to musi wypic...

Witam.ja tylko na chwilkę.nocka nie przespana do 5 dopiero zasnęliśmy i tak do 8.15 bo Kamil kaszlał, miał duszności,płakał ze ma ała:confused2: rano jak tylko wstaliśmy od razu ubrałam jego i siebie i popędziliśmy do lekarza u którego czekaliśmy do 11:crazy: stwierdziła że ma zapalenie oskrzeli i krtań i dała skierowanie na dzienny i tam pediatra dał mu zastrzyk i inhalacje wieczorem tzn ok.17 znowu no i jutro idę z deklaracją przepisać małego do tego pediatry.dobra uciekam bo umieram z głodu nic nie jadłam nawet kawy nie piłam,gdzież to tyle czasu czekać:no::wściekła/y::angry: mały zaraz po wejściu do domu zjadł butle i zasnął od 8.30 czekaliśmy do 11 i jeszcze na oddziale ale tam tylko pół godzinki.
pozdrowionka dla wszystkich;**

Sheeney, :-) Dobrze, że mi nie zaczęła wylizywać tej ławki. Za to dziś na dworze zerwała trochę kory z brzozy i włożyła do buzi, ale szybko wypluła, więc amatorem drzew raczej nie zostanie:) Na Korfu nigdy nie byłam. Już Wam zazdroszczę wakacji...
Baśka, dużo zdrówka dla Kamilka!
Kania, super, że Oliwka taka chętna do mycia ząbków. Moja też chce, ale nie da sobie wyrwać szczoteczki...

Ragna może Hania też na taką umowę przystanie, że raz Ona raz Ty :-)
Baśka zdrówka dla Kamila, a do tego alergologa zapisaliście się już, bo chyba coś wspominałaś że macie się zapisać.

witam w przerwie w pracy i jestem niezywa.. upal duchota, wiatr goracy jakby ktos wlaczyl suszare do wlosow na wysokich obrotavh... mozna zdechnac. leane spi nago traz w samejk pieluszce, a w nocy mimo ze leciutie body tylko to budzila sie kilka razy, polewalam ja zimna woda bo mloda fiksowala z goraca... ja dzis 10h roboty i jestem niezywa doslownie... chyba wyzlopie jakiegos redbula albo kawe dozylnie....

Mały wstał właśnie.Kaniu jeszcze się nie zapisałam bo ta lekarka nie dała mi skierowania ale jak się przepisze do tego pediatry to zaraz biorę tylko że ja wezmę sobie do Kup tam jest taki oddział dziecięcy i tam na miejscu robią wszystkie badania z tym że musisz pobyć kilka dni ale porobią tam wszystkie badania i bez problemu będzie:sorry: Dziulka u Nas tak ciepło nie jest a wolę jak jest tak ciepło jak zimno:confused2:

Baśka to dobrze, że macie taką możliwość.
Jejku ja się tak szpitali boję, zwłaszcza jakbym miała tam trafić z dzieckiem.
Chyba się za dużo w swoim dzieciństwie napatrzyłam na chore dzieciaczki w Prokocimiu :-(
Dziulka nie zazdraszczam takich upałów, dla pocieszenia tylko napiszę że do Nas też idą.
Trzymaj się jakoś w tej robocie, klime chyba tam macie co???

reklama
Do góry