reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć :)
U mnie dzisiaj pobudka o 5 i jazda na uczelnię, jak się cieszę ze to już ostatni semestr i potem tylko obrona...
Co do rozmiaru stanika to dwa tygodnie temu kupilam sobie o 2 rozmiary większy a teraz juz widzę że robi się przymały :o
Przytyłam już 3 kilo (przed ciążą byłam bardzo szczupła) i gdzieś to musi się ulokować bo brzuszek jeszcze mały a w biodra leciutko poszło tylko :)

reklama
Mnie też gardło męczy od wczoraj. Próbuje leczyć się czosnkiem. Mam nadzieje, że nic poważniejszego z tego nie wyjdzie...

Ale mam ciężką noc... Franek nam przez cały wczorajszy dzień kompletnie nic nie zjadł, wieczorem kilka razy wymiotowal, teraz w nocy też już 3 razy zwracał, a że nie ma czym, to ślina wymiotuje... biedny spać nie może, chodzi z kąta w kat i popiskuje... Łezki mu lecą, nos ciepły... miałam nadzieje, że do rana mu przejdzie... gdzie ja w niedzielę znajdę weterynarza...
Chciałam mu dac kawałeczek nospy, bo ma bardzo twardy brzuszek, ale nic nie chce wziąć do pyszczka...
Proponuje daću espumisan. Mój pies od zawsze ma problemy żołądkowe i wet mówił że to można mu dać. Żadnych przeciwbólowych ludzkich tabsów. Oprócz tego polecam się z nim przejść na dłuższy spacer albo tak żeby pobiegal. Przez to jelita mu lepiej pracują. No i dziś dieta. Sama woda bez jedzonka. Przerabiam to średnio raz na dwa tyg jak nie zwrócę uwagi na to co mój zjada.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Proponuje daću espumisan. Mój pies od zawsze ma problemy żołądkowe i wet mówił że to można mu dać. Żadnych przeciwbólowych ludzkich tabsów. Oprócz tego polecam się z nim przejść na dłuższy spacer albo tak żeby pobiegal. Przez to jelita mu lepiej pracują. No i dziś dieta. Sama woda bez jedzonka. Przerabiam to średnio raz na dwa tyg jak nie zwrócę uwagi na to co mój zjada.

Jamnik mojej babci miał ostatnio stan zapalny poduszeczki w łapce i weterynarz właśnie kazał podawać pół tabletki ibuprofenu dziennie i smarować Detromycyną, więc leczenie jak najbardziej ludzkimi lekami- pomogło. Ibuprofen podawałam też kiedyś chomikowi, po konsultacji w klinice- tak mi zalecili. Również pomogło [emoji4] A Espumisan myślisz że na wymioty pomoże? Przecież to lek na wzdęcia a nie wymioty...

w57v3e3kdnfl41ek.png

Hej moja córka też dzisiaj śpiąca królewna, jeszcze drzemie.
Bum nieźle Cię wzięło zdrówka życzę.

Ewka a sprawdzilas czy kleszcza nie złapał?

Miłej niedzieli wszystkim [emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

Kleszcza nie ma. Sprawdzałam w pt podczas kąpieli i dziś też, ale ciężko tak na sucho w tym jego futrze coś wypatrzec :-/

1492928659-aaaaaa.jpeg

U nas dziś kanapki na śniadanie, narobiłyście mi wczoraj smaka na kanapki "na bogato" [emoji12]

w57v3e3kdnfl41ek.png

No proszę :-) ja śniadanie zjadłam dziś biedne i w biegu, bo na 8 pojechałam z psem do wet. Teraz mąż gotuje ruskie pierogi z biedronki na 2 śniadanie.

No mój Franek to chodzący śmietnik niestety. Dbam o to, żeby jadł w domu i żeby nie wychodził głodny na dwór, ale jak widać nie da się go co do końca i pilnować. Wróciliśmy właśnie od weterynarza. Dostał 3 zastrzyki, kroplowke na wzmocnienie i jakaś tabletkę na wymioty. Dziś ma mieć glodowke i jutro na kontrolę... tylko on wczoraj nic nie jadł, dziś już napewno będzie bardzo głodny...

Kleszcza nie ma. Sprawdzałam w pt podczas kąpieli i dziś też, ale ciężko tak na sucho w tym jego futrze coś wypatrzec :-/

No proszę :-) ja śniadanie zjadłam dziś biedne i w biegu, bo na 8 pojechałam z psem do wet. Teraz mąż gotuje ruskie pierogi z biedronki na 2 śniadanie.

No mój Franek to chodzący śmietnik niestety. Dbam o to, żeby jadł w domu i żeby nie wychodził głodny na dwór, ale jak widać nie da się go co do końca i pilnować. Wróciliśmy właśnie od weterynarza. Dostał 3 zastrzyki, kroplowke na wzmocnienie i jakaś tabletkę na wymioty. Dziś ma mieć glodowke i jutro na kontrolę... tylko on wczoraj nic nie jadł, dziś już napewno będzie bardzo głodny...
Ważne że zobaczył go specjalista, a jeszcze jeden dzień głodówki mu nie zaszkodzi [emoji4] Będzie dobrze [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Hej dziewczynki :) zycze spokojnej niedzieli :) dla tych ktore nie widzialy, a moze chcialyby sie wybrac, znalazlam ostatnio na internecie bezplatne warsztaty dla mam dzieci 0-1, lub dla przyszlych mam. Mozna przyjsc z osoba towarzyszaca lub samemu, te warsztaty odbywaja sie w roznych miastach, moze akurat bedzie blisko, bedziecie chcialy sie wybrac. Tutaj wiecej na ten temat :)

Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Babyonline.pl

Ja ide w czwartek, na szczescie jest u mnie w miescie, takze bliziutko, mozna sie duzo rzeczy dowiedziec, beda konkursy, fajne rzeczy do wygrania :)

12.10.2017 [emoji480]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry