reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

teraz w tych wynikach wyszło, że Julka ma za mało żelaza - ale Pani dr kazała uregulować dietą. - Więc reguluję wczoraj zrobiłam zieloną zupę - groszek, brokuły, fasolka szparagowa zielona, por, koper i pietruszka

reklama
Hahaha... czyli zupa zielono mi :-)
Dawaj jej jeszcze te soki z wit. C to będzie się lepiej wchlanialo i będzie cacy :-D

Dziewczyny mamy nagły problem :no: Paulince po plastrach do kinesiology taping wyszło uczulenie. Normalnie niepojęte, bo te plastry są nieuczulające :szok: Wczesniej bylo na nóżce ale jakoś wyleczyłam, no ale nie w takim stopniu jak teraz. Mała nie może leżeć na pleckach, musi ją piec. Wrzucam zdjęcie dla zobrazowania. Mam w domu tylko nivea sos ale obawiam się, ze tu nie pomoże :-( Znacie jakieś sprawdzone smarowidło albo inny sposób? Do lekarza najwczesniej mogę w poniedziałek po południu :-(

Zdjęcie0723.jpg

Zdjęcie0724.jpg

Dziewczyny mamy nagły problem :no: Paulince po plastrach do kinesiology taping wyszło uczulenie. Normalnie niepojęte, bo te plastry są nieuczulające :szok: Wczesniej bylo na nóżce ale jakoś wyleczyłam, no ale nie w takim stopniu jak teraz. Mała nie może leżeć na pleckach, musi ją piec. Wrzucam zdjęcie dla zobrazowania. Mam w domu tylko nivea sos ale obawiam się, ze tu nie pomoże :-( Znacie jakieś sprawdzone smarowidło albo inny sposób? Do lekarza najwczesniej mogę w poniedziałek po południu :-(

Zobacz załącznik 372773

Zobacz załącznik 372774

To wyglada jak jakieś odparzenie ale może to zdjęcia tak pokazują . nie masz może maści cholesterolowej ona dobra na wszystko , ew bym to dziabneła bephantenem to dostaniesz szybko w aptece a on też taki uniwersalny i działa na wszystko .

Dorota - też pomyslałam o bepantenie
na zdjeciach to wygląda jak w przypadku Julki gdy jedno znamię napuchło jej i zebrał się tam płyn - nasza Pni dr kazal smarować rywanolem na odkażenie. Ale nie wiem czy w tym wypadku mozna - ja bym zapytała w aptece opisala jak wygląda - może Ci coś poradzą.

No tak wygląda choć nie powinna się odparzyć, nie pierwszy raz jest plastrowana, zawsze spi rozebrana i nie przykrywam jej, mała się praktycznie nie poci:( Zaraz w krochmal ją spróbuję wsadzić a jutro apteka:( Ja ją wezmę ze sobą i pokarzę jak to wyglada i tak chyba będzie najlepiej:(

Ostatnia edycja:
reklama
Też jestem za krochmalem...

To i ja sięgnę po po poradę... wczoraj dziewczynki miały dość wysoką gorączkę (do 38,8) a dzisiaj Justynka robiła luźne kupki, ale nic poza tym, Jola narzeka na brzuszek... myślałam o żołądkówce, ale już nie jestem pewna... ja miałam biegunkę od środy a dzisiaj mam mega skurcze żołądka... macie jakieś pomysły?

Do góry