reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Aaaa i rekordową ilość kupek (5) zrobiła kilka dni temu, ale to chyba od arbuza i borówek, bo wtedy nic innego jeść nie chciała tylko owoce, zawrotną ilość. No i ząbek się przebijał, więc też mógł mieć w tym swój udział.

reklama
Zielona- można to podawać już niemowlakom, tu masz trochę informacji http://dziecko24.pl/artykul/219/4/D...piej-dzialajacy-oslonowo-w-antybiotykoterapii ważne jest, żeby to był Dicoflor 30 dla dzieci i niemowląt, doz.pl ma dobrą cenę, w aptece to 'chodzi' po 35 zeta 30 sztuk (te paczki po 10 sztuk są nieopłacalne), jeśli to nie kłopot najlepiej niech Ci wrzuci ze 2 paczki, podajesz 1 ampułkę dziennie rozpuszczoną w płynie (ja dosypuję młodemu do wody). Dicoflor zmniejsza też ryzyko alergii, więc jeśli qupsztale są na podłożu alergicznym, też może pomóc.

Dobry na biegunki jest też Enterol http://www.enterol.pl/ przy ostrej biegunce właśnie to podawałam (jak B. miał rota), ale mój nie chce tego pić, bo drożdżami 'jedzie', z tym że faktycznie szybko działa.

Każdy jogurt ma jakiś szczep baklerii, najlepiej jeśli są to bakterie L.actobacillus casei, L.actobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum tu masz więcej info www.we-dwoje.pl/jogurt;-;bakterie;probiotyczne,artykul,1042.html te bakterie mają za zadanie przyczepić się do śluzówki i wspomagać trawienie, jednocześnie stanowiąc barierę ochronną organizmu.

dziewczyny mam pytanie - planujemy wyjazd zagraniczny i Pani dr mówiła, żeby dwa tygodnie wczesniej zaczac podawac Julce probiotyk - coś o osłoni ją przed akcjami żołądkowymi - i coś co nie pozwoli jej się odwodnić na wyjezdzie - macie coś takiego do polecenia..

Dziewczyny te które były w ciepych krajach podawałyście coś takiego??

reklama
Do góry