reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
mi pediatra powiedziala, ze tmp tylko mierzyc w pupie a ten na podczerwien to sobie moge kant tyłka roztrzaskac ;)

Ja też nie bardzo im ufam po tym, jak przy porodzie z Mańką takim na podczerwień do czoła ciągle miałam 36,5, a jak mi wsadzilii w końcu termometr rtęciowy pod pachę to się okazało, że jest 40st i szybka cesarka... a u Marysi też już mi się kilka razy zdarzyło, że czoło zimne i gorączki brak, reszta gorąca i w pupie/uchu było ponad 38,5. Nie wiem, może my jakieś dziwolągi jesteśmy... ja w każdym razie mierzę w pupie albo w uchu.

Akaata, ja nie smaruję niczym i przemywam wodą i jest git. Z 5 razy od wyjścia ze szpitala musiałam smarować - mam nivea przeciw odparzeniom i maść pośladkową ziajki. Obie dają radę.

ja smaruje teraz jak jest taki skwar rzadko żeby tych por tam nie zatykać- w zasadzie rano i wieczorem . Smarowałam Nivea na odparzenia a teraz bepanthenem bo jakiś delikatniejszy mi się wydaje

Sospetosa są specjalne zajęcia dla maluszków, naprawdę rewelacja. Z Igorem chodziliśmy regularnie raz w tygodniu odkąd 16 tygodni skończył, ale chyba od 12 można. Z Alicją też bym chciała chodzić, ale dopiero od września zaczniemy, bo jeszcze wyjeżdżamy pod koniec sierpnia. Chyba, że dalej będzie miała problemy ze skórą, bo wtedy to basen niewskazany.
Co do jej skórki, to czy możliwe, żeby dziecko miało uczulenie na wodę? Alicja miała podejrzenie skazy białkowej, skórkę miała szorstką bardzo. Przez miesiąc nie jadłam nabiału i mimo to skórka nie była idealna. Krótko przed wyjazdem na wczasy zaczęłam wprowadzać nabiał, bo tutaj wyjazd z wyżywieniem mamy, więc stwierdziłam, że sprawdzę. Jem nabiał, a tutaj skóra jej się poprawia, tzn nadal stosujemy kremy (SVR i OILATUM), ale mimo tego, że jem wszystko prawie jest lepiej. Zaczęłam się zastanawiać czy to czasem nie woda jest winna<??>

moj ma ciagle 37.1 ale to norma ponoć??
moj tez by chcial siedziec powoli nie chce juz być tyłem noszony do swiata wygina sie jak diabli..tkai ciekawski :)
ja tez planuję iść na basen i jedziemy nad morze 21 wiec pomoczymy nozki w morzu :)
druga szczepionka na rota do 16 tyggggg???

Nie wiem gdzie jedziesz, ale po tych powodziach woda w morzu taka nieszczególna jest, więc nie polecam.

Mam pytanko do mam dziewczynek: czym smarujecie pupinki waszych maleństw?

Normalnie niczym, ale teraz jak tak ciepło, jeśli widzę, ze zaczerwieniona jest to albo bepanthen albo linomag.

Mam pytanko do mam dziewczynek: czym smarujecie pupinki waszych maleństw?

Ja smaruje tylko jak widze jakies krostki, a to sie rzadko zdarza. Przy zmianie pieluchy myje pupe sama woda, rzadziej wycieram chusteczkami (jak nie mam wody pod reka). O ile na calym prawie ciele skorka Natki jest lekko atopowa, tak okolice pod pieluszka ladne i zdrowe.

reklama
Do góry