reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Z tym napletkiem to chodzi o to by nie zrobila sie stulejka???
Kumpeli synek jak mial kilka miesiecy (mniej wiecej, bo nie dokonca kojaze) musial miec minimalnie nacinana ta skorke.

reklama
My też dziś na szczepieniu z przygodami moja prywatna przychodnia podniosła ceny szczepionek .
Rotarix z 350 na 473 .. po........ich .. zabrałam małą pojechałam do pa,ństwowej zrobili za 350 wiecej jej tam szczepić nie będę .. pneumo tez ponad 400 grubo kosztuje .

Mała waży 6300 i ma 59cm

Ja nie zsuwam synkowi napletka bo sie boje ze cos zle zrobie a maly przez to bedzie cierpial:zawstydzona/y:. Szymkowi tez tego nie robilam i wszystko jest ok:tak:

Dziewczyny, co to do cholery jest!?!
Chcialam Konstancji posmarowac dziaselka zelem, bo bida sie meczy. Wkladam aplikator do buzi, smaruje dolne dziaselko (cos tam chyba zaczyna sie wykluwac), daje aplikator na gore, a tam na dziaselku od strony policzka jakies bablopodobne cos :szok::baffled:

Nie mam ZIELONEGO (;-)) pojecia.
Bo pewnie plesniawki to nie sa.... Oj rety z tymi zabkami tyle klopotu.......

plesniawki to chyba nie sa. ja codziennie jej czyszcze dziaselka i nigdy nie bylo krwawego sladu na gaziku.
no i to cos bablopodobnego jest po lewej stronie, pewnie dlatego mala niechetnie je z prawej piersi.

I kupal jakis taki sluzowaty sie zrobil

w naszej przychodni - też prywatnej szczepionki na rota dawka 300zł (to mamy już za sobą) a na pneumo też 300zł i to przed nami

na pneumo szczepicie od razu czy po skończeniu 6 miesięcy??

a Julka wystrzeliła w górę ma 61cm i waży 4770

Na pneumo będę szczepić po 6 m-cu. U nas jedna dawka 280 zł

Byłam dzisiaj znowu na pobraniu krwi z Mareczkiem i jestem z niego TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKA dumna...ani razu nie zapłakał jak mu pani wkłuła igielkę a trzeba było niestety szukać żyłki bo ma tak nalane ciałko że nie widać żył... Dzielny mój Ptyś Malinowy

Na pneumo będę szczepić po 6 m-cu. U nas jedna dawka 280 zł

Byłam dzisiaj znowu na pobraniu krwi z Mareczkiem i jestem z niego TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKA dumna...ani razu nie zapłakał jak mu pani wkłuła igielkę a trzeba było niestety szukać żyłki bo ma tak nalane ciałko że nie widać żył... Dzielny mój Ptyś Malinowy

Super dzielny Mareczek :)

Ja z pneumo się właśnie zastanawiam czy szczepić teraz czy po 6 m-cu.

reklama
My pneumo i memingo pierwsza dawke mamy juz za soba. W srode idziemy na druga dawke.
Biedny Moj Skarb kochany zaliczy 3 szczepionki, i na sama mysl juz mi sie ryczec chce!

Pozatym mam zamiar popytac lekarza o morfologie Poli. Tak czytam jak Wy maluchy "sprawdzacie" i wkurzam sie, bo tu jak zwykle zadnych badan nie robia. Pola badana przez lekarza byla tylko 1 raz, ze o badaniach krwi czy moczu nie wspomne.
Oczywiscie pewnie znow lekarz bedzie patrzyl na mnie jak na nadgorliwca, bo skoro w standardowym prgramie nie ma morfologii to po co sie wychylam... Tak samo bylo ze szczepionka na rota. Patrzyl na mnie jak na wariatke, i 3 razy powtarzal jakby sadzil ze nie rozumiem, ze tutaj sie na to nie szczepi......
acccchhhhhhhhhh
dobrze, ze juz wkrotce do PL lece. Juz mam umowiona wizyte u dobrego pediatry, usg i pelne badanie. Jesli nie zrobia tych badan mi tu - zrobimy je w PL.

Do góry