reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

gosienka no to super, że Hela posłuchała :-)

LOVE ale Ty się nie martw w ogóle nie każde dziecko musi podnosić główkę w 3 m-cu.
spróbuj z Zosią poćwiczyć - jak ją położysz na brzuszku to jej lekko unieś główkę rączką i asekurując od spodu puść. Ja tak właśnie ćwiczyłam z Qbkiem i w 3 dni zamiast 1cm nad ziemią trzyma głowe na maxa do góry :-)

u nas też ślinienie na maxa, ale to nie ząbki. Pani Pediatra powiedziała, że to normalne.

Ilona to mój Q też waży 7200 :-)

Katik no to brawo dla Poluni :-D

reklama
A jak te Kostki perelki wygladaja?
Bo to u Poli to normalnie wyszlo, jak dolna jedynka, tak na srodku dziaselka w gore.
Kurcze no wydaj mi sie, ze to zab, o tych perelkach to pierwsze slyszalam jak napisalas...
W piatek mam wizyte u lekarza, to przy okazji zapytam co to u niej w buzce. Choc mnie tam sie jednak wydaje ze zebolek.

No to mamy pierwszy kwietniowy ząbek:)
Katik ja myslę że to jednak ząb,skoro mówisz że jak dotykasz łyżeczką to stuka.O perełkach o których pisała Zielona tez nie słyszałam.
Teraz czekamy na pierwsze ugryźnięcie Poli mamusiowego cycusia:)

moja Ola też ślinotok uskutecznia, czasem są to bańki a czasem leci ciurkiem aż na podłogę, jednak nie sądzę by to były ząbki, choć po poście Katikowej zaczynam się zastanawiać bo też ostatnio cyca słabo tylko w nocy w miarę zje, a w dzień to strasznie grymasi.

A dla POlusi brawo i gratki jeśli to zębul!!!!

Love- Ty się nie przejmuj, układaj dzidzię na brzuszku jak najczęściej, siadaj z przodu i mów, żeby ciekawość wzięła górę nad lenistwem i dzidzia próbowała zobaczyć, co się dzieje (my w desperacji Kubuli włączaliśmy TV, jak miał 4 miesiące i nie chciał dźwigać główki), albo muzyke puszczaj, lusterko daj, zabawki powieś- generalnie stymuluj. Będzie dobrze!

Katik- gratulacje! Jest pierwszy kasownik! Pola ma 4 miesiące więc może to być już ząbek. Dolne jedynki idą pierwsze :) Foty chcę! Szczególnie, jak zebolek urośnie (to jest rozkoszny widok!).

Dziekujemy, dziekujemy ;-)
Jakby nie bylo - akcja krzyk przy piersi nadal, i obsesyjne wrecz pchanie wszystkiego do buzi...

Dobrze, ze nie goraczkuje przy tym.

Love- Ty się nie przejmuj, układaj dzidzię na brzuszku jak najczęściej, siadaj z przodu i mów, żeby ciekawość wzięła górę nad lenistwem i dzidzia próbowała zobaczyć, co się dzieje (my w desperacji Kubuli włączaliśmy TV, jak miał 4 miesiące i nie chciał dźwigać główki), albo muzyke puszczaj, lusterko daj, zabawki powieś- generalnie stymuluj. Będzie dobrze!

Katik- gratulacje! Jest pierwszy kasownik! Pola ma 4 miesiące więc może to być już ząbek. Dolne jedynki idą pierwsze :) Foty chcę! Szczególnie, jak zebolek urośnie (to jest rozkoszny widok!).

O taaak jeszcze zębol widoczny w uśmiechu :-) :-D

reklama
o, wielkie gratulacje i proponuję po lampce wina za pierwszy kwietniowy ząbek:). Mój mały tak gdzieś od upałów zrobił sie nieco marudny. Też tak macie? Może te ząbki. Martwię się trochę.

Do góry