reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja też dziś aptekę zaliczyłam i 110 zł nie moje:/
Do tej pory kąpaliśmy w Musteli i teraz też kupiłam płyn do kąpieli z mustelki 200 ml (36 zł), kupiłam też właśnie Emolium 400 ml za 33 zł i dziś wykąpałam Młodego w tym Emolium, zapach ma średni...
No i niestety mamy ciemieniuszkę na brwiach, ale kupiłam Olejuszkę Skarb Matki- 22 zł zobaczymy jak podziała.
Za Sudocrem zapłaciłam 23 zł no i stówka pękła:/

reklama
aga oillan ma taki sam sklad jak oilatum a emolium ma jeszcze jakies dodatki. my kupilismy oillan bo trafila sie spora promocja w aptece: 32,90zl za emulsje do kapieli 500ml + balsam do ciala 250ml. tak sobie to lezy i mam nadzieje ze nie bedzie koniecznosci uzycia tylko wykorzystamy sobie te kosmetyki do codziennego uzytku raz na jakis czas.

Nam właśnie kończy sie Oilatum i dostaliśmy w prezencie Balneum. Ma więcej składników, ale ponoć na suchą skórke jest ok. A ceny niesesty nie znam.

chciałam się podzielić informacją którą dostałam od "teściowej" (sposób już sprawdzony i działający) ... jak maleństwo zacznie mieć problem z odparzeniami pupci i okolic - u nas tak się stało że mały ma odparzenia do tych gumek na pampersach - to można zastosować olej lniany, posmarować tak jak oliwką i po paru godzinach skórka wyglada jak nowa ...

a jeśli chodzi o suchą skórkę to u nas pomogły kąpiele z krochmalem ... i dodatkowo stosowałam na stópki i dłonie maść Bepanthen i teraz już wszystko w porządku ...

Ja kąpie w Balneum i mogę śmiało polecić. Na uczulenia i różne krosteczki polecam kąpiel w korze dębu. Po niej wszystko znika. Moja miała i teraz skórka piękna. Ziółka daje 3 łyżki na kubek i dolewam do wody. Położna kazała mi się tym również podmywać i powiem, ze rewelacja :) Odczułam na własnej skórze :)

mój Jasiek obłaził po porodzie ze skórki, kąpałam w musteli ale pediatra poleciła właśnie na razie emolim do kąpieli i emolium krem po kąpieli. Faktycznie łuska zniknęła po pierwszej kąpieli, więc dla mnie emolium jest ok, ale przyznam że skali porównawczej do innych emolientów nie mam. Jak skończę emolium, a niewiele zostało bo cholerstwo mało wydajne, to wracamy do musteli. Kazała mi też prać w płatkach mydlanych, ale olałam tą radę bo mały nie ma żadnego uczulenia na proszki - piorę w loveli i dodatkowo płuczę w silanie soft i nic się nie dzieje - skórka idealna, to nie wiem po co miałabym cudować...
A raz miał zaróżowioną dupcię przy samym rowku :) bo przeleżał w pieluszkach (miał taki okres że nienawidził jak mu się gó..o zabiera od tyłka - pełnia szczęścia była w tym leżeć :-D - na szczęście się to skończyło bo wstyd!!) - no i w jeden dzień pomógł bephanten.

chciałam zapytać czy macie stałe pory kąpieli waszych pociech? budzicie maluchy na kąpiel? bo my jeszcze nie mamy ustalonych stałych pór dnia i tak sie zastanawiam jak to zrobić...

u nas nie ma scisle stalej pory, dzidziunia wlasnie spi a malz wraca z pracy o 23 i przypuszczam ze wlasnie dopiero wtedy ja dzis wykapiemy. no chyba ze sie wczesniej obudzi to sama ja wpakuje do duzej wanny w lazience bo przytarganie ondy z woda do pokoju jest dla mnie niewykonalne a w lazience sie nie zmiesci ;) zwykle staramy sie zeby kapiel byla miedzy 19 a 21.

chciałam się podzielić informacją którą dostałam od "teściowej" (sposób już sprawdzony i działający) ... jak maleństwo zacznie mieć problem z odparzeniami pupci i okolic - u nas tak się stało że mały ma odparzenia do tych gumek na pampersach - to można zastosować olej lniany, posmarować tak jak oliwką i po paru godzinach skórka wyglada jak nowa ...

a jeśli chodzi o suchą skórkę to u nas pomogły kąpiele z krochmalem ... i dodatkowo stosowałam na stópki i dłonie maść Bepanthen i teraz już wszystko w porządku ...

my w szpitalu po naszym kremie jak spaprała nam sie pupka kupilismy polecany tam F18 i do tej pory go uzywamy na pupcie na buzie JEST SUPER 6,2 za tubke, ładnie pachnie......

reklama
Afiliacja my kąpiemy zawsze 20-20:30... jesli mały śpi to i tak jest o 19 budzony na mleczko i szykowany do kapieli... ale mój M zawsze jest wieczorami w domu więc nie ma z tym problemu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry