reklama

Pielęgnacja maluszków

IZABELA ja wlewam (i to nie do każdej kąpieli) tak profilaktycznie bo potem Antuś ma taką skórkę mięciutką. A na dwór mam krem Musteli na mrozy - bardzo dobry i przecudnie pachnie... no i sprawdzony już na Anieli

reklama
ja na razie jeszcze nie stosuje bo i tak bardzo osłonięty jest w gondoli - mam mocno zabudowaną, no ale przy przymrozkach zacznę - pewnie bambino - myslę ze jak maluch opatulony w wózku to bambino wystarczy...generalnie staramy się używać minimum kosmetyków - tylko mydełko na co dzień - takie mamy zalecenie dla naszego alergikajak go masowałam to używałam oliwki ale zsypało mi go po tym- i jak tu masować???

a oilatum-płyn do kąpieli, stosujecie ze względu na problemy skórne waszych dzieci czy tak po prostu, aby dodać coś do wody? :sorry:

Oilatum stosuje, bo nie umiałam pozbyć się potówek u małej. Nie pomagał ani krochmal, ani nadmanganian. Po oilatum zeszły, więc teraz stosuje jako profilaktyke dodając do tego troszke oliwki.

Jak poradziłyście sobie z ciemieniuchą. Nie potrafie się jej pozbyć. Myje głowe w oilatum, pare razy dziennie czesze, a wczoraj nawet natarłam głowe oliwką pół godziny przed kąpielą. Niestety nic nie pomaga :baffled:

Oilatum stosuje, bo nie umiałam pozbyć się potówek u małej. Nie pomagał ani krochmal, ani nadmanganian. Po oilatum zeszły, więc teraz stosuje jako profilaktyke dodając do tego troszke oliwki.

Jak poradziłyście sobie z ciemieniuchą. Nie potrafie się jej pozbyć. Myje głowe w oilatum, pare razy dziennie czesze, a wczoraj nawet natarłam głowe oliwką pół godziny przed kąpielą. Niestety nic nie pomaga :baffled:
Ja smarowalam glowke wazelina. I nie tylko przed kapiela ale takze na cala noc, po kapieli wyczesywalam miekka szczotka...;-)

U nas przeszło zanim się zaczęło ale znowu wprowadziliśmy Olian zamiast płynu Cleanica. Zapach już nie ten sam co w Oliatum ale działa identycznie.
Ja się zastanawiam co bym mogła dodać, żeby ten Olian ładniej pachniał. Macie jakieś pomysły?

a oilatum-płyn do kąpieli, stosujecie ze względu na problemy skórne waszych dzieci czy tak po prostu, aby dodać coś do wody? :sorry:
ja dodaję, bo po pierwsze uwielbiam zapach ciałka malej po takiej kąpieli, dwa że nie smaruję już jej niczym po kąpieli, bo skórka nie jest za sucha;
a miejscowo, tj. pupcię, paszki i szyjkę myjemy mydełkiem bambino;

zamierzam jeszcze zacząć stosować jakąś oliwkę do masażyków przed kąpielą;

Moja tez miala ciemieniuche,ale pediatra poradzil,zeby kupic Seboderm(emulsja),stosuje sie ja po myciu glowki,rozprowadza sie niewielka ilosc i delikatnie wciera sie do calkowitego wchloniecia....no i powiem ze widze poprawe,ciemieniuszka zaczela sie zluszczac....a jeszcze jak wyczesuje to fajnie schodzi....wiec nam pomaa,zostalo jeszcze troszke,ale na opakowaniu pisze zeby przez miesiac stosowac....
A kąpie mala tez w Oilatum i juz niczym nie natluszczam....

ja do malej uzywam jhonsona bed time... plyn do kapieli, oliwke i krem nawilzajacy... a mydelko bambno. fajnie bo po tym szamponie ma fajne wloski i nic jej sie nie robi i oliwka tez nie smaruje.

reklama
Moja tez miala ciemieniuche,ale pediatra poradzil,zeby kupic Seboderm(emulsja),stosuje sie ja po myciu glowki,rozprowadza sie niewielka ilosc i delikatnie wciera sie do calkowitego wchloniecia....no i powiem ze widze poprawe,ciemieniuszka zaczela sie zluszczac....a jeszcze jak wyczesuje to fajnie schodzi....wiec nam pomaa,zostalo jeszcze troszke,ale na opakowaniu pisze zeby przez miesiac stosowac....
A kąpie mala tez w Oilatum i juz niczym nie natluszczam....
ja tez tego używam i moge spokojnie polecic u nas sie zagoiła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry