• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja maluszków

IZABELA ja wlewam (i to nie do każdej kąpieli) tak profilaktycznie bo potem Antuś ma taką skórkę mięciutką. A na dwór mam krem Musteli na mrozy - bardzo dobry i przecudnie pachnie... no i sprawdzony już na Anieli

reklama
ja na razie jeszcze nie stosuje bo i tak bardzo osłonięty jest w gondoli - mam mocno zabudowaną, no ale przy przymrozkach zacznę - pewnie bambino - myslę ze jak maluch opatulony w wózku to bambino wystarczy...generalnie staramy się używać minimum kosmetyków - tylko mydełko na co dzień - takie mamy zalecenie dla naszego alergikajak go masowałam to używałam oliwki ale zsypało mi go po tym- i jak tu masować???

a oilatum-płyn do kąpieli, stosujecie ze względu na problemy skórne waszych dzieci czy tak po prostu, aby dodać coś do wody? :sorry:

Oilatum stosuje, bo nie umiałam pozbyć się potówek u małej. Nie pomagał ani krochmal, ani nadmanganian. Po oilatum zeszły, więc teraz stosuje jako profilaktyke dodając do tego troszke oliwki.

Jak poradziłyście sobie z ciemieniuchą. Nie potrafie się jej pozbyć. Myje głowe w oilatum, pare razy dziennie czesze, a wczoraj nawet natarłam głowe oliwką pół godziny przed kąpielą. Niestety nic nie pomaga :baffled:

Oilatum stosuje, bo nie umiałam pozbyć się potówek u małej. Nie pomagał ani krochmal, ani nadmanganian. Po oilatum zeszły, więc teraz stosuje jako profilaktyke dodając do tego troszke oliwki.

Jak poradziłyście sobie z ciemieniuchą. Nie potrafie się jej pozbyć. Myje głowe w oilatum, pare razy dziennie czesze, a wczoraj nawet natarłam głowe oliwką pół godziny przed kąpielą. Niestety nic nie pomaga :baffled:
Ja smarowalam glowke wazelina. I nie tylko przed kapiela ale takze na cala noc, po kapieli wyczesywalam miekka szczotka...;-)

U nas przeszło zanim się zaczęło ale znowu wprowadziliśmy Olian zamiast płynu Cleanica. Zapach już nie ten sam co w Oliatum ale działa identycznie.
Ja się zastanawiam co bym mogła dodać, żeby ten Olian ładniej pachniał. Macie jakieś pomysły?

a oilatum-płyn do kąpieli, stosujecie ze względu na problemy skórne waszych dzieci czy tak po prostu, aby dodać coś do wody? :sorry:
ja dodaję, bo po pierwsze uwielbiam zapach ciałka malej po takiej kąpieli, dwa że nie smaruję już jej niczym po kąpieli, bo skórka nie jest za sucha;
a miejscowo, tj. pupcię, paszki i szyjkę myjemy mydełkiem bambino;

zamierzam jeszcze zacząć stosować jakąś oliwkę do masażyków przed kąpielą;

Moja tez miala ciemieniuche,ale pediatra poradzil,zeby kupic Seboderm(emulsja),stosuje sie ja po myciu glowki,rozprowadza sie niewielka ilosc i delikatnie wciera sie do calkowitego wchloniecia....no i powiem ze widze poprawe,ciemieniuszka zaczela sie zluszczac....a jeszcze jak wyczesuje to fajnie schodzi....wiec nam pomaa,zostalo jeszcze troszke,ale na opakowaniu pisze zeby przez miesiac stosowac....
A kąpie mala tez w Oilatum i juz niczym nie natluszczam....

ja do malej uzywam jhonsona bed time... plyn do kapieli, oliwke i krem nawilzajacy... a mydelko bambno. fajnie bo po tym szamponie ma fajne wloski i nic jej sie nie robi i oliwka tez nie smaruje.

reklama
Moja tez miala ciemieniuche,ale pediatra poradzil,zeby kupic Seboderm(emulsja),stosuje sie ja po myciu glowki,rozprowadza sie niewielka ilosc i delikatnie wciera sie do calkowitego wchloniecia....no i powiem ze widze poprawe,ciemieniuszka zaczela sie zluszczac....a jeszcze jak wyczesuje to fajnie schodzi....wiec nam pomaa,zostalo jeszcze troszke,ale na opakowaniu pisze zeby przez miesiac stosowac....
A kąpie mala tez w Oilatum i juz niczym nie natluszczam....
ja tez tego używam i moge spokojnie polecic u nas sie zagoiła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry