reklama

Pielęgnacja maluszków

My obcinamy pazurki co drugi dzień, bo mały strasznie się drapie. U nóg obcinam na razie tylko u tego dużego palucha, bo reszta malusia:tak: Używamy nożyczek dla dzieci, choć ostatnio obcinałam mu moimi i było wygodniej. Mój sposób na obcinanie paznokci, to chwila przed telewizorem - mały zafascynowany tym co na ekranie i można obcinać:-D

Do tych, które walczą z ciemieniuszką - nam nie pomogła oliwka, ani żadne inne specyfiki. Zaczęłam mu myć główkę szamponem Oilatum Soft i po kilku myciach po ciemieniuszce ani śladu.

reklama
a ja juz codziennie obcinam pazurki u rak z desperacji bo coraz to nowe zadrapania na glowie
on po prostu wbija sobie paznokcie az do krwi, szczegolnie w nocy
juz teraz wyglada jak maly lobuz z tymi szramami-co bedzie pozniej:no:

mam pytanko do mam dzieciaczkow z problemami skornymi....

alergolog kazal mi spamorwac miejsca gdzie sa szorstkie plamy mascia a cale cialko nawilzac emolium nawet co 2 godziny...
no i mam zgryz... po kapieli naloze masc a co z emolium? tez powinnam po kapieli??? zapomnialam sie doktorki zapytac i teraz....

RUBI- ja mialam zalecenie tez kapac w plynie emoliowym, dostalam na recepte
po kapieli tez nakladam krem emolium , zreszta co kilka godzin w ciagu dnia tez, ale nie na cale cialko malego tylko na te czerwone plamy na szyji i pod kolankami (poza tymi miejscami skora nie jest slucha)- takie mam zalecenie

robię tak samo jak Mewa:tak:
a tubki z maściami mam w dwóch pokojach, gdzie przebywam z małą, żeby mieć pod ręką i smarować np. skórkę za uszami podczas karmienia

Rubi ja ci nie pomogę smaruje Oliwię maścią tą co nam ciocia przepisała, ale my nadal kąpiemy się tylko w krochmalu i niczym skóry nie smaruje. Więc nie mam kłopotu co i kiedy i jak.

A my wróciliśmy do Oliatum. Małej zniknęły wszystkie pryszcze pomimo przeniesienia kąpieli do dużej wanny i wiadomo większego rozcieńczenia.
A liczyłam że uda nam się zamienić na coś tańszego:-(

mam pytanko do mam dzieciaczkow z problemami skornymi....

alergolog kazal mi spamorwac miejsca gdzie sa szorstkie plamy mascia a cale cialko nawilzac emolium nawet co 2 godziny...
no i mam zgryz... po kapieli naloze masc a co z emolium? tez powinnam po kapieli??? zapomnialam sie doktorki zapytac i teraz....
ja codziennie do kapieli dolewal OLIAN 500ml za 37zł po kąpieli smaruje całe ciało balsamem tej samej firmy i rano tak samo po spaniu smaruje jej całe ciało, w ciągu dnia mam krem soft oliatum i smarują jej buzie czolo dłonie co kilka godzin bo ma tak strasznie suchą skóre

reklama
ja codziennie do kapieli dolewal OLIAN 500ml za 37zł po kąpieli smaruje całe ciało balsamem tej samej firmy i rano tak samo po spaniu smaruje jej całe ciało, w ciągu dnia mam krem soft oliatum i smarują jej buzie czolo dłonie co kilka godzin bo ma tak strasznie suchą skóre
Ja właśnie nie smaruje mojej tylko ten Oliatum do kąpieli dodaje. Co jakiś czas jak mamy ochotę to robię jej masażyk po kąpieli i smaruje ją kremem Oliatum soft. Ale mała ta tubka i jakoś oszczędzam nie wiem czemu? A mała ma chyba tłustą cerę po mamusi.
Ale może zimą powinnam codziennie smarować?
A ja tak nie lubię jej ubierać jak jest nasmarowana bo ciężko mi:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry