reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
ilona u nas to samo:no:.Ja juz nie wiem jak tego sie pozbyc.Szczegolnie na szyjce.Smaruje bepanthenem i czasem to znika ale za pare dni wychodzi znowu. I za uszkami tez jej sie zaczerwienienia czasem pojawiaja.
A wogole to buzke ma strasznie sucha i chropowata. Dostalam kolejny krem od lekarza ale po nim tez zaraz robi sie czerwona i placze jakby ja swedzialo:no:.
juz nie wiem co robic tak mi jej szkoda...

My też walczymy z odparzeniami na szyjce. Próbowałam już mąki, talku i różnych kremików. Napisze co nam pomogło:
- Dokładne wysuszanie po kąpieli
- Odstawienie oliwki!
- Kremy nawilżające (Emolium - coś na bazie parafiny) tylko zaostrzały sprawe na szyjce. Ale na suchą buźke bardzo pomogły.
- Mąka ziemniaczana i talk pomagały ale tylko na kilka godzin / dni. Po pewnym czasie tylko wilgotne kluchy się tam robiły :-) i zaczerwienienie wracało
- Bepanthen całkiem pomagał, ale najlepszy okazał sie kremik nivea na odparzenia (z cynkiem)
- Jak już nosimy małą na rękach to tak, żeby szyjka w miejscu odparzenia "oddychała", czyli jedną ręką na boku (Zawitkowski poz 6 :-) )

Na razie to działa, szyjka prawie czysta :-)

U nas z szyjką nie ma problemu. Z kolei Oliwka ma strasznie suchą skórę przy łokciach i kolanach. Nie pomaga oliwkowanie trzy razy dziennie. Co mi poradzicie??

Stosuje na odparzenia na szyi krem trojaktywny emolium- pomaga, ale na twarzy i klatce pojawily sie czerwone krostki-czyzby od tego kremu???

Jak dla mnie mogą to być zwykłe potówki (ten krem mocno nawilża i natłuszcza a tym samym zatyka pory) albo uczulenie. Ja stosuje kremik na twarz (Emolium specjalny - nie wiem czy to to samo) i krostek nie mamy. Trudno powiedzieć :eek:

U nas z szyjką nie ma problemu. Z kolei Oliwka ma strasznie suchą skórę przy łokciach i kolanach. Nie pomaga oliwkowanie trzy razy dziennie. Co mi poradzicie??

Też to miałam (chyba mała przechodziła przez wszystkie problemy skórne :confused2: ), mi lekarka kategorycznie kazała odstawić oliwkę i zacząć stosować Emolium lub Oilantum (do kapieli i po kapieli) pomogło praktycznie na drugi dzien. Polecam chociaż drogie jest cholerstwo ;-);-) lekarka też zasugerowała skaze - ale póki co same preparaty pomagacją w 100%.

Jejku, ostatnio to wogóle nie wiem co u was słychac kobietki - noo, poza afera a propos literek... :confused2:
Jakoś mało ostatnio mnie tutaj...

katrenki
Dzisiaj wysłałam ci Silcocks base - taką dużą puszkę 0,5kg
Wysłałam normalną przesyłką ale zapomniałam zapytać ile to bedzie szło niestety
Cóż, kiedys dojdzie ;-)
Daj znać jak się sprawdzi....
a swoją drogą - jak tam skóra córeczki,..? Byłas z nia u tego lekarza,...? Coś powiedział...? :sorry:

widzę że nie tylkko u nas krosteczki na szyjce wyszly....
to chyba potóki tak mi się zdaje.. mała ma już 3 dni.. ale smaruję jedynie oliwką mam nadzieję że szybnko znikną:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry