• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

O kurczaki, to dzieciaki tak długo cierpia po szczepieniu??
nie zdawalam sobie z tego sprawy...myślałam ze płacz tylko przy szczepieniu a potem juz spokój.
Ale co do szczepienia pewna zaprezyjaźniona połozna poradziła mi aby dziecko szczepic w momencie gdy jest przy cycku. Podobno płacz o ile bedzie jest duzo mniejszy i dzidzia jest spokojniejsza. Chyba przetestuję...ale to dopiero 4 listopada.
Elaine daj znac jak po nocy...

reklama
hej dziewczyny a my narazie mamy szczepienia przesuniete córcia mi sie rozchorowała :-(wszyscy w domu chorzy oprocz mezulka to sie zarazila:zawstydzona/y:walczymy z goraczka co chwile sie zmienia temperaturka taz 37 raz 38 dostala antybiotyk ma brzydki kaszelek i katar :(tak mi jej szkoda meczy sie okropnie naszczescie duzo spi mam nadzieje ze sie poprawi przez weekend bo jesli nie to musimy jechac do szpitala bo dla takiego malenstwa ciezko o lek :-(

jejku jak ja niecierpie szczepien:wściekła/y::wściekła/y::szok:
wiem ze pomagaja naszym maluszkom i trzeba szczepic ale to uklucie i potem goroczki itp:wściekła/y:
ja przyznam ze nie chodze na szczepienia-robi to moj M:cool2:nie mam nerwow na to:sorry2::-(serce mi peka...:-(raz bylam i plakalam gorzej od synka:zawstydzona/y:

my bedzimy mieli pierwsze szczepiene gdy Adi skonczy 2m tj 9 11 09:tak:ajjjjjccc juz sie boje:-(

tule te wasze cierpace maluszki:tak:;-)

Kochane! Noc za nami..ufff....mały przespał ładnie- o dziwo! Podałam-tak jak Wam pisałam po tym strasznym płaczu czopek przeciwóblowy- i przeszło:tak:.Mierzyłam mu temp -miał 37,2. Dziś tylko marudny trochę do spania, ale może to pogoda mu się udziela jakoś. Teraz przysnął. Te szczepienia to tragedia. Następne 9 grudnia....brrrrrr....:wściekła/y:

Ach, mam do Was pytanko. Czy Wasze maleństwa też ulewają po jedzeniu? Mój mały to ciągle. Muszę mu podkładać wszędzie pieluszkę:confused2:..Pytałam lekarki wczoraj i powiedziała, że to normalne i jest ok jeśli dziecko przybiera na wadze..tylko ja nie wiem czy nadążę z praniem koszulek, rożków i powłoczek...:sorry::eek:

Kamila- miałam szczepionki z nfz. Te płatne 5 w 1 proponowali mi na następne szczepienie

elaine u mnie też z tym ulewaniem koszmar mam 50 pieluszek tetrowych i co 2 dzień muszę robić pranko i prasowanko. Mnie jednak niepokoi to że mój maluszek czasami ulewa pod ciśnieniem to już chyba nawet nie jest ulewanie ale wymioty:-(

Dziewczyny jeśli karmicie butelką to przyczyną ulewania może być, mleczko albo zła butelka.( duża dziurka, dużo powietrza połykanego) polecam na ulewanie butelki dr Browns, a jeśli to nie pomoże może zapytajcie o zmianę mleka na AR- czyli przeciw ulewaniu. Ponoć najlepsze w tej kwestii jest Enfamil AR.

reklama
Dziewczyny, kiedy najpóźniej można zaszczepić dzieciątko? W 7 tyg życia? W kalendarzu szczepień napisane jest że między 6 a 8 tyg życia czyli w 2 m-cu ale nie wiem dokładnie jak to jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry