• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

Patyczkiem umoczonym w ciepłej, przegotowanej wodzie, przy okazji wieczornego mycia buźki, tak co 2-3 dni. A potem wycieram suchym patyczkiem. Ale do środka uszka nic nie wkładam.

Ja robie dokładnie tak samo :) A codziennie po kąpieli poprostu przecieram ręcznikiem do sucha i tyle :) Myśle że wiecej nie trzeba robić bo ten wosk chroni ucho.

reklama
i jak to uczulenie u Was się objawia?
Takie drobne czerwone krosteczki się pojawiają,kilka godzin po kąpieli znikają.Chyba wróce do Johnsona,który,o dziwo,dobrze znosiła.No,chciałam przedobrzyc:P.Nic to,Oilatum sama zużyję:).Mamy jeszcze mydełko "biały jeleń" hipoalergiczne,z lnem.Ale ja mydełek nie bardzo...wolę płyny.

my zaczęliśmy z emoilum, zobaczymy.
no i biały jeleń płyn do prania hiperalergiczny, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, trochę potrwa zanim wszystko się przepierze w tym...

Mala mi ja najpierw myję oczka, potem uszka ,potem buzke, szyjkę i wszystkie fałdki wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie.
A do kąpieli używam mydełka bambino. Mamy taka mała pieluszke tetrową i sobie nabieram mydełko i myję ją całą i żadnych krostek i uczuleń. A potem smaruję ją kremem nivea nawilżającym i oliwka w fałdkach, żeby się nie odparzała.

Najpierw używałam Oliwki Nivea i Oilatum emulsje do kąpieli. Ale koło miesiąca przeszłam na oliwkę, mydełko i szampon bambino.
Zero alergii, skórka piękna i zapach niesamowity.

A czego używacie do buźki po kąpieli? Ja od samego początku używałam kremiku Bambino, ale Olek ma (chyba) po nim taką lekką "kaszkę" na buzi i muszę zmienić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry