reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja

my chusteczek używamy z Bambino i jestem zadowolona, mam w domu jeszcze Huggisy i Babydream ale jeszcze nie próbowałam

co do pieluszek to z jedynek mamy wypróbowane Pampersy i Happy, a teraz używamy Dady i to są jedyne pieluszki które nie przeciekają, przy poprzednich często w nocy musiałam nie tylko pieluchę zmieniać ale też body:baffled:

a nosek przemywam wacikiem popsikanym wodą morską, a potem używamy aspiratorka z Canpolu Gruszka do nosa z miękką końcówka Canpol Babies! (2404452876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Ja używam sopelka i jest ok.

Dziewczyny czy u waszych maleństw też jest taka masakra z fałdkami?
U nas fałdki są wszystkie zaczerwienione. Smaruję linomagiem ale nie wiem czy to ok. Co mogę na to poradzić? Najgorzej jest na szyji...

Pamka mi pediatra poradziła używać linomagu ale pudru na fałdki i pudrować też właśnie zgięcia w łokciach i pod kolanami

ja uzywam katarka. I twierdze ze nobel nalezy się wynalazcy tego cuda.

Pamka - nie mam problemów ze skórą - juz kiedys mówiłam - nadmanganian potasu do kapieli. Dale sie tego ledwo na cczubek noża - tak aby woda była lekko rózowa. I w te upały skurka jest idealna. NIc sie nie odparza.

Nadmanganian u mnie odpada- ŁZS...

oj, sszkoda bo naprawdę działa. TO ci puder zostaje - lub wersja naszych babc i mam - mąka ziemniaczana. Czytałam ze cuda działa też kapanie w wodzie z dodatkiem krochmalu - ale nie mam przetestowanych.

Co do pieluszek - miałam belle - fajne, hugis - te 1 za sztywne, pampers zielone - zdarzyło sie ze przeciekły, pampers białe - moje ulubione. Fajna ta siateczka która kupe od pupy oddziela. Teraz bede na promocje polowac na biale.

chusteczki - pampers białe sa fajne ale strasznie małe, idzie ich za duzo. Zielone - jeszcze nie testowalam. Ale otworzyłam te z lidla - jak dla mnie za suche. Ale mam paczke 100 szt wiec zuzyć musze...

W sumie to ostatnio i tak biore niunke i po kupie myjemy pupkę w zlewie. Mała zachwycona - lubi się kąpać

mi tez biale pampersy najbardziej pasuja. a chusteczki mam babydream, jak jest kupa to dodatkowo je zamaczam w wodzie przegotowanej

Ja najbardziej lubię chusteczki Pampers zielone:tak:
Huggissów nie lubię, pamiętam jak przed narodzinami Kuby kupilam duzo paczek bo była promocja a potem mi nie pasowały, jak dla mnie za suche i jakieś dziwne w dotyku ale kazdy ma swoje ulubione;-)
Pieluszki też Pampers:tak: lub huggiss'y:)

Jak latałam do Polski i Kuba nosił jeszcze wtedy pampersy to kupowałam Dady i nie mogę narzekać

mi tez biale pampersy najbardziej pasuja. a chusteczki mam babydream, jak jest kupa to dodatkowo je zamaczam w wodzie przegotowanej

tez je mam i to az kolo 12opakowan i dla mnei sa za suche i uzywam tylko gdy zrobi siuisu, teraz zakupilam happy zobaczymy jak sie sprawdza

dziewczyny ja też mam fridę ale jeszcze ani razu nie używałam bo nie widziałam takiej potrzeby :eek: może dwa razy przetarłam "wejścia do dziurek" bezpiecznym patyczkiem bo coś tam niby było...czy wy używacie tak na wszelki wypadek czy jak jest jakiś katar?

reklama
ja probowalam dzis rano uzyc bo charczal jakos tak dziwnie. psiknelam ta woda morska, odczekalam troche i sprobowalam, ale nie wiem ile mam sily wlozyc to ssanie, balam sie ze mu zrobie krzywde :baffled: a z drugiej strony katarek sie podlacza do odkurzacza a to dopiero musi byc ssanie... wiec chyba nie ma sie co cackac? w kazdym razie proba skonczyla sie niepowodzeniem :zawstydzona/y:

Do góry