reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy

reklama
A moje maleństwo coś leniwe jest i troszkę się martwię.
Ja czuję kopniaczki i to delikatne.

Chyba wybiorę się na wcześniejsze usg - dla świętego spokoju.

Ale jestem happy!!!!Od soboty czuje kopniaczki naszej iskierki!!jakie to jest super uczucie!!!Nie da sie tego opisac,same zreszta wiecie:):)pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe mamusie !:)

No i nareszcie moje maleństwo zaczeło sie ruszać w brzuszku, Nie wiedziałam ze to takie przyjemne i miłe :) Teraz czekam z partnerem na to by i on mógł coś poczuć :)

Moja DZIEWCZYNKA czasem sie przekreci ,puknie delikatnie a czasem to tak szaleje np wczoraj szalala praktycznie caly dzien az ja jak tak glupia zaczelam sie martwic czy jest oki :-(
Wczoraj wieczorem szalala i nagle ucichlo jak zasypialam ale w nocy jak M szedl do pracy po 4 dala mi 2 mocne kopniaki ze nic jej nie ma i poszla spac a teraz niesmialo sie rusza :-)
Wiecie co wczoraj mialam pierwszy dzien taki ze jak np cos robilam czy stalam to czulam pojedyncze kopniaki.Np jak wsiadlam do busa jak bylam u lekarza i wogole jak stalam i gotowalam ibiad a tak to zawsze czulam jak lezalam i siedzialam :-)
Dzis jak narazie moja MALA sie leni ale moze zceka na sniadanie heheheh

MADZIU nic sie nie martw bo dzidzie tak maja raz sa bardziej ruchliwe a raz mnie i moja tez czasem tylko tak puka ze jak nie przyloze reki to praktycznie tego nie poczuje :-) czasem i tak nasze dzieci maja ale jak masz ochote to idz wczesniej na usg :-)

Moja Weronisia też ruchliwa jak nie budzi mnie w nocy to dzis od rana kopała jak nie wiem chyba rece tez przy tym jej pomagały bo z dwoch stron odrazu bylo widac na brzuszku góreczki.

Ja odczówam czasem silny kopniak jak się podnosze z łóżka. Chyba wtedy brzusio się napina i robi się mniej miejsca więc sie rozpycha. Próbowałam M pokazać kopniaczki ale nic nie wyczuł. Stwierdził tylko, że się zmówiłyśmy - bo z babami tak juz jest;-)

reklama
Kaka moj M jakis czas temu zobaczyl kopniaczki a wczoraj pierwszy raz poczul choc staral sie poczuc juz od jakiegos czasu hihihi.Ona ilekroc chce komus pokazac jak onakopie to ona chyba to wie i wtedy sie nie rusza :-).Teraz kopie mnie dosc mocno wogole od wczoraj zas jest bardziej aktywna tak jak wczesniej bywala ale kopie coraz mocniej :-)

Do góry