reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy

a moj powiedzial ze jak na czwartkowym usg nie pokaze co tam ma to mu/jej potraci za wizyte z kieszonkowego.
moje malenstwo buszuje po calym brzuchu jak jestem sama a jak chcem sie pochwalic to cisza male a wredne. pewnie rude sie urodzi :laugh2:

reklama
bluebell u mnie tak na poczatku bylo, ze przed mezusiem uciekal:-D hi hi teraz respekt czuje tylko przed swoim dziadkiem a moim tata, bo przed nim wiecznie ucieka;-) ale i on raz dostal niezlego kopa:-) hi hi

Bluebell a kiedy poczułas pierwsze ruchy?
Ja jestem w 19 tc i jeszcze nic nie czuje a to druga ciąza czy to jest normalne? Podsłuchiwanie stetoskopem serduszka tez nie przynosi efektów. Bardzo sie denerwuje a wizyte mam dopiero 24 stycznia

Bluebell a kiedy poczułas pierwsze ruchy?
Ja jestem w 19 tc i jeszcze nic nie czuje a to druga ciąza czy to jest normalne? Podsłuchiwanie stetoskopem serduszka tez nie przynosi efektów. Bardzo sie denerwuje a wizyte mam dopiero 24 stycznia

stetoskopem serdunio uslyszysz tylko po 24 tygodniu ciazy...
na kopy nie ma reguly...Moj lekarz powiedzial ze nawet do 27 tc niektore dziewczyny czekaja i naprawde wszytsko zalezy od budowy a nie tego czy drugie czy pierwsze. ja moja kluseczke poczulam 23 listopada czyli w 18 tyg a wczesniej od 16 mialam bulgotki.
Natomiast kolezanka (cora ma 6 lat juz) dopiero w 27 a jest drobna i szczuplutka

jaza2005 bulgotki byly w 16tyg ale to na prawde trudno odroznic od pracy jelit:no: bardziej wyrazne ruchy zczynaja sie dopiero od 20tyg :tak: wiec nie masz powodu do obaw
jesli natomiast chcesz sie upewnic czy wszystko ok skocz po prostu na izbe przyjec zeby nie czekac do 24 (ja tak zrobilam)

jaza2005 poczujesz-jedne z nas poczuły szybciej drugie poźniej...ja poczułam szybko -ale bardzo na to czekałam...i wsłuchiwałam sie -poźniej odpusciłam uznjac że jak będzie chciała da znac i dała hihi- cierpliwosci...lada dzien...zobaczysz!:-)

Też myślę,że nie ma się czym martwić. Faktycznie to zależy od budowy, jedne wcześniej czują a drugie później.Dużo też zależy od dzidia, czy jest bardzo ruchliwy czy mniej.
A przy drugiej ciąży wydaje mi się, że nie tyle szybciej się czuje, co wiadomo na co czekać i prędzej się odróżnia że to jest "TO".

Dzięki za pocieszenie, maluch czasem sie odezwie, ale bardzo słabiutko i tak raz na 3 dni. Doczekam juz do tego 24 ale serce mam w gardle czy wszystko ok Ciąże mam zagrożona bo mam mieśniaka i wydaje mi sie ze wizyty 1x4tyg. to za mało.Ale z kolei te ciągłe USG mnie przerażaja. Od piatku znowu nic nie czuje!!! Boje sie!!!

reklama
Jestes cudowna ze mnie pocieszasz. Ja mam takie wrazenie ze to małe wczesniej jakos dawało znać a teraz coraz mniej. Moze gdzies sie usadowiło w jakimś zakamarku?Boże jak bym chciała zeby to był juz chociaz 35 tydz a tu dopiero 20 sie zaczął. Wszystko idzie jak po grudzie.Dzieki jeszcze raz za pocieszenie

Do góry