reklama
S
Sisha
Gość
fibi, masz jeszcze czas na ruchy swojego dziecka
poczekaj tydzien, dwa lub nawet wiecej, a na pewno juz cos poczujesz. Te pierwsze ruchy zazwyczaj sa tak delikatne, ze trudno je wychwycic, choc na pewno nie pomylisz ich z gazami w jelitach. Ja to dopiero sie bede cieszyc jak poczuje solidnego kopniaka:-)

Agata_K
Fanka BB :)
Iza, ja też po lewej czuję - tak na wysokości kości biodrowej mniej więcej.
Izka87
Agata no u mnie wczoraj też mniej więcej w tym samym miejscu poczułam, a jak sprawdzam etno małego detektorkiem to słyszę tylko po prawej stronie brzucha, po lewej nie mogę wychwycić, się jakoś rozłożył chyba 

_Ewcik_
ja też od jakiegoś czasu odczuwam parę razy dziennie delikatnie "łaskotki" od środka, ale ruchami to chyba nazwać jeszcze nie można ;-) łożysko mam na przedniej ścianie, więc to też zaburza odczucia... z synkiem poczułam tak dobrze w 20 tc
powiem szczerze, że już w zeszłym tygodniu czułam takie bąbelki i "pukanie" od środka, a potem jakby coś mi pływało w brzuchu
ale myślałam, że to może jelita
hihihi, czyli jednak mój facet miał rację, że to dzidzia
właśnie siedzę na kanapie i czuję skaczącą piłeczkę raz na środku raz po prawej stronie, prześmieszne uczucie!
Ciekawe czy skurcze podbrzusza to też sprawka aktywności małego dzikuska
reklama
damagi
hehe ja też czuję skaczącą piłeczkę po lewej stronie, a jak sie okazało wczoraj na wizycie właśnie tam usadowił się maluszek
mój lekarz się śmieje ze pierworódkom do 17tyg tylko wydaje się ze czują ruchy a to praca jelit, dopiero później jest to możliwe ale wiadomo każda to przechodzi inaczej!